Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Yolcular, güncel sefer bilgileri için BUDO'nun internet sitesini takip edebilirler.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına, Kıyı Ege için kuvvetli sağanak uyarısı yapmasının ardından, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) yarınki 12 seferini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas) güzergahları bulunuyor. Seferlerin iptal edilme saatleri 07.00 ile 19.30 arasında olacak.
27 Kasım 2023

Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattında seferler geçici olarak durdurulmuştur. Bu durum, teleferik hattını kullanacak olan yolcuları etkilemektedir.
29 Kasım 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruya göre Maltepe-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş ve Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş vapur seferleri iptal edildi. Vatandaşlar, iptal edilen ve geciken seferler hakkında bilgi almak için Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan iptal seferler sayfasını ziyaret edebilirler.
2 Şubat 2023

İstanbul'da 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek öğrenci ve öğretim görevlilerine toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart sahipleri, sınav belgelerini veya görevli belgelerini göstererek bu imkandan faydalanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sınav günü ek seferler düzenleyerek ve şantiyelerde sessizlik sağlayarak öğrencilerin sınav konsantrasyonunu korumak için önlemler alacak. Ücretsiz ulaşım, sınav başlangıcından iki saat önce başlayıp, sınav bitişinden iki saat sonrasına kadar devam edecek.
31 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş ve üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkını uygulamayacaklarına ilişkin açıklamasının İstanbul’u etkilemediğini duyurdu. İBB, 65 yaş ve üstü İstanbulluların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını etkileyecek herhangi bir değişiklik kararı almadığını belirtti. İBB, son üç yılda indirimli ve ücretsiz geçişler için toplamda 1,6 milyar lira sübvansiyon sağladığını ifade etti.
24 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiğe kapatılması planının iptal edildiğini duyurdu. Daha önce 26, 27, 28, 29 Ekim tarihlerinde belirli saatlerde köprünün trafiğe kapatılması kararlaştırılmıştı. Ancak, alternatif bir alan bulunduğu gerekçesiyle bu karar kaldırıldı.
26 Ekim 2023

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul ile Bursa arasında yapılması planlanan deniz otobüsü seferleri olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında sabah ve akşam saatlerinde gerçekleşmesi beklenen çok sayıda sefer bulunmaktadır. Daha önceki saatlerde planlanan seferler de aynı nedenle gerçekleştirilememiştir.
9 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla İçmeler Araç Köprüsü'nün deprem güçlendirme çalışmaları sebebiyle 120 gün boyunca trafiğe kapalı olacağını açıkladı. Bu duyuru belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. Köprünün trafiğe kapatılması, bugünden itibaren başlayacak ve belirtilen süre boyunca devam edecek.
21 Kasım 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları ve teknik arıza sebebiyle yapılamayacak. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Daha önce de benzer sebeplerle seferler iptal edilmişti.
19 Ocak 2023

İstanbul Eminönü'nde park halinde duran bir İETT otobüsü denize düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, otobüsün şoförünün el frenini çekmeden araçtan inmesi sonucu otobüsün denize düştüğü belirtildi. Olayda can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı ve otobüsü çıkarma çalışmaları devam ediyor.
17 Ağustos 2023

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul çıkışlı 19.00 – 22.00 arası seferlerin iptal edildiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptal gerekçesinin network alt yapısından kaynaklandığını belirtti. Alt yapıdaki sorun nedeniyle biletlere ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığı ifade edildi. Sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ve yolcuların mağdur olmaması için çaba gösterildiği bildirildi.
1 Kasım 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda oynanacak Galatasaray-Manchester United maçı sebebiyle İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda ek seferler planlandı. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, maç günü saat 18.45-20.30 arasında Yenikapı-Seyrantepe arası 7,5 dakika aralıklarla ek seferler yapılacak. Maç sonrasında ise Seyrantepe istasyonundan Yenikapı'ya 5 dakika aralıklarla ek seferler düzenlenecek.
29 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ada halkının istememesine rağmen gece yarısı minibüsleri Adalar’a çıkarttı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun motorlu taşıt trafiğine ilişkin kararlarına rağmen, İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüsler 15 Haziran’da Büyükada’da seferlere başladı. Ada halkı minibüslere karşı eylem başlattı ve İBB yetkililerine seçimden önce verdikleri sözleri hatırlattı. Polis müdahalesiyle karşılaşan Adalılar, minibüslerin kaldırılması için direnmeye devam ediyor.
19 Haziran 2024

Ankara'da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağışlar, özellikle Çankaya, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde metro girişlerini ve alt geçitleri su bastı. Metro seferleri durdurulurken, Ayaş yolu trafiğe kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, su tahliye çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yağışlar bazı ilçelerde dolu şeklinde etkili oldu ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
8 Haziran 2024

İSKİ, İstanbul'un Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece ilçelerinde 19 Haziran Pazartesi günü başlayıp 24 saat sürecek bir su kesintisi yapılacağını duyurdu. Kesinti, Terkos-İkitelli İsale Hattı'nın İstanbul'un içme suyu sistemine dahil edilmesi çalışmaları nedeniyle gerçekleşecek. Bu çalışma tamamlandığında İkitelli İçme Suyu Arıtma Tesisleri tam kapasiteyle çalışacak ve bölgenin yüzde 30'unun su ihtiyacını karşılayacak.
17 Haziran 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruda, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Adalar, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Avcılar-Bostancı güzergahlarında bazı vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Yolculara hava muhalefeti sebebiyle seferlerde iptaller ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda bilgi verildi ve anlayışları için teşekkür edildi.
17 Ocak 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Adalar-Beşiktaş arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
18 Şubat 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Maltepe-Adalar arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
11 Mart 2023
İşaretlediklerim