Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi, maçın başlamasına saatler kala Suudi yönetiminin Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne itiraz etmesi üzerine eleştirilere neden oldu. Fenerbahçe'nin maça çıkmama kararı alması ve TFF'nin sadece İstiklal Marşı ile maçın başlayacağını duyurması, Twitter'da TFF'ye ve maça çıkmama çağrısı yapanlara yönelik eleştirilere yol açtı.
29 Aralık 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol maçları sırasında tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarına tepki olarak Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. Bu durum, sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, Bahçeli'nin istifasını ve futbol maçlarının seyircisiz oynanması yönündeki talebini ti'ye aldılar. Ayrıca, deprem felaketinin ardından hükümete yönelik eleştirilerin arttığı ve bu bağlamda istifa çağrılarının futbol tribünlerine de yansıdığı belirtildi.
26 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat'ı ziyaret etti. Üç saat süren görüşmede, 2010-2011 sezonu Süper Kupa maçının oynanması için iki kulübün birlikte başvuru yapma kararı alındı. Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu konuda yeterince inisiyatif almadığını belirtti ve en uygun zamanın bir sonraki sezon başlamadan önce olduğunu ifade etti. Hasan Arat ise bu tür ziyaretlerin diğer kulüplerle de yapılmasını istediğini vurguladı.
18 Aralık 2023

Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçına, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin yer aldığı pankart ve Atatürk tişörtü kullanımına izin verilmemesi sebebiyle çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın İstiklal Marşı ile başlayacağını ve dezenformasyona itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları sosyal medyada takımlarının maça çıkmaması yönünde tepki gösterdi.
29 Aralık 2023

Trendyol Süper Lig'in 24'üncü haftasında Beşiktaş'ın ev sahipliği yapacağı Beşiktaş-Trabzonspor maçına, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararı gereği Trabzonspor taraftarları alınmayacak. Karşılaşma 4 Şubat 2024 Pazar günü Tüpraş Stadyumu'nda saat 19.00'da oynanacak.
1 Şubat 2024

Fenerbahçe Beko basketbol takımı, Litvanyalı Sarunas Jasikevicius ile başantrenör olarak üç yıllık bir anlaşma yaptı. Bu atama, takımın eski başantrenörü Dimitris Itoudis'in görevden alınmasının ardından gerçekleşti. Jasikevicius, daha önce Zalgiris Kaunas ve Barcelona gibi takımları çalıştırmış ve oyuncu olarak dört kez EuroLeague şampiyonluğu yaşamış bir isim. Fenerbahçe, Jasikevicius'un tecrübesiyle başarıya ulaşmayı hedefliyor.
14 Aralık 2023

Suudi parfüm markası Laverne, Türk oyuncu Hande Erçel'in Instagram hesabından Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yaptığı paylaşım sonrasında rahatsızlık duyarak Erçel ile olan reklam anlaşmasını sonlandırdığını açıkladı. Bu gelişme, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve ilgili sloganlara itiraz etmesi sonucu iki takımın maçı oynamama kararı almasının ardından yaşandı. Hande Erçel, bu duruma tepki olarak Atatürk'ün fotoğrafını paylaşmıştı.
30 Aralık 2023

Prens Harry ve Meghan Markle, Los Angeles'taki Crypto.com Arena'da düzenlenen NBA play-off karşılaşması olan Los Angeles Lakers ve Memphis Grizzlies maçını izledi. NBA'in resmi Twitter hesabı, çiftin maçı izlerken çekilen video görüntülerini paylaştı. Harry ve Meghan, maç sırasında tezahürat yaparken ve şakalaşırken kameralar tarafından tribünlerde görüntülendi. Lakers, maçı 117-111 skorla kazandı.
25 Nisan 2023

Ünlü aktör Jack Nicholson, 19 Ekim 2021'den bu yana ilk kez bir NBA maçını salonda izleyerek Los Angeles Lakers'ın Memphis Grizzlies ile oynadığı Play-off maçına katıldı. Lakers, Nicholson'ın geri dönüşünü sosyal medya üzerinden kutladı. Maç öncesinde Nicholson, Lakers oyuncusu LeBron James ve komedyen David Larry ile şakalaştı. Lakers, maçı 125-85 kazandı.
29 Nisan 2023

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan ve tartışmalı bir penaltı kararının verildiği maçın ardından hakemlerle yapılan bir toplantıya katıldığı iddia edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Büyükekşi'nin bu toplantının yapılmadığını söylediğini belirtmiş, ancak toplantının ses ve görüntü kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda, Büyükekşi'nin toplantıda olduğu ve hakemlerin penaltı kararı hakkında hata yaptıklarını itiraf ettikleri görülüyor.
26 Mart 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın basın toplantısında, Trabzonspor taraftarlarının Fenerbahçe maçında sahayı basması konuşuldu. AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikeci kulüp' olarak nitelendirirken, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, siyasetin spora müdahalesini eleştirdi ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorgulanması gerektiğini vurguladı. Genç, Suiçmez'in sözleri üzerine salonu terk etti.
20 Mart 2024

AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikecilik' ile suçladı. Beşiktaş Kulübü, 121 yıllık şerefli geçmişine vurgu yaparak, siyasetle arasına mesafe koyduğunu ve hiçbir haram kupası olmadığını belirten bir açıklama yayınladı. Kulüp, suçlamaların maddi ve hukuki bir dayanağı olmadığını, bu tür suçlamalarla mücadele etmek için hukuki ve cezai yollara başvuracaklarını ifade etti. Ayrıca, 2010-2011 Sezonu Süper Kupa final maçını oynamanın Beşiktaş'ın hakkı olduğunu ve bu kupayı kazanmak için şerefle mücadele edeceklerini belirtti.
20 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısında bulundu. Maçın 90+5. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası Galatasaray, TFF Başkanı ve yönetimini sert bir dille eleştirdi ve istifalarını talep etti. Galatasaray'ın açıklamasında, TFF yönetiminin adaletsizliklere ve sosyal medya terörüne sessiz kaldığı, Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getirdiği belirtildi.
24 Şubat 2024

Beşiktaş, İsviçre'de Lugano ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi Play-off turu maçı öncesinde taraftarlarını tribün olayları konusunda uyardı. Geçen sezon KF Tirana ile oynanan maçta yaşanan olaylar nedeniyle UEFA, Beşiktaş'ın deplasmandaki maçları için taraftarlarına bilet satışını yasaklamıştı. Bu ceza, Beşiktaş'ın girişimleriyle 8 Ağustos 2025'e kadar denetimli serbestliğe çevrilmişti. Kulüp, Lugano maçında benzer olayların yaşanması durumunda bir sonraki Avrupa deplasmanını seyircisiz oynamak zorunda kalacaklarını belirtti.
22 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vole kanalında futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in hakaret içerikli sözleri sonrası RTÜK'ün gösterdiği tepkiyi takdir ederek, kendilerine yönelik saldırılarda da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. Çelikler, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik ağır ifadeler kullanmış ve sonrasında özür dilemişti. Trendyol, Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı ve RTÜK, kanala erişim engeli tehdidinde bulundu. Fenerbahçe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yaptığı açıklamada, spor alanında ve diğer alanlarda hakaret içeren yayınlara karşı aynı duruşun sergilenmesini istedi.
27 Şubat 2024

Mehmet Büyükekşi, TFF'deki eleştirileri dinlerken bazı başkanlar tarafından sabırla dinlendi. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, kürsüye çıktığında Büyükekşi salonu terk etti. Sarıalioğlu, konuşmasında diğer başkanları cesur olmaya ve verdikleri sözlerin arkasında durmaya çağırdı. TFF'deki değişim sürecinin kazananı İstanbulspor oldu ve bu başarıyı 'Türk Futbolu artık daha temiz' diyerek kutladı.
19 Temmuz 2024

Gökhan Aktürk, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararını ve bu kararın futbol camiasında yarattığı tartışmaları ele alıyor. Yapılan protestonun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı görüşler mevcutken, yöneticilerin egoları ve koltuk sevdasıyla hareket ettiği eleştirisi yapılıyor. Levent Tüzemen'in Fenerbahçe'nin bu kararının Avrupa'da Türkiye'yi rezil edeceği yönündeki ağır eleştirisi ve genç oyuncuların durumun ciddiyetini anlamadığına dair yorumlar dikkat çekiyor.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, sosyal medyada gündeme gelen ve hakemlerin değerlendirme toplantısını içeren görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu görüntülerin Türk futbolundaki adaletsizlikler ve akıl almaz olayların bir göstergesi olduğu belirtildi. Fenerbahçe, saha içi ve dışı kararların Süper Lig'in kaderini etkilediğini ve hakemlerin baskı altında standart dışı kararlar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bu konuda bir açıklama yapılmasını ve ilgili görüntülerin tamamının yayınlanmasını talep etti.
26 Mart 2024
İşaretlediklerim