Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Birinci, eski AKP milletvekili Mehmet Metiner ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik arasında Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan olaylar üzerine tartışma çıktı. Metiner, teğmenlerin gayrı kanuni yemin törenini eleştirirken, Yiğit Bulut ve Ömer Çelik bu eleştirileri vesayetçi olarak nitelendirdi. Mücahit Birinci de tartışmaya katılarak, Bulut'un ifadelerini eleştirdi ve FETÖ suçlamalarının yersiz olduğunu belirtti.
4 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganı atmasına tepki gösterdi. Erdoğan, bu tür davranışların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin disiplinine zarar verdiğini belirtti ve gerekli incelemelerin yapıldığını söyledi. Milli Savunma Bakanlığı da törenin incelendiğini ve gerekenin yapılacağını duyurdu. Erdoğan, ordunun yıpratılmasına izin vermeyeceklerini ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için adımlar atılacağını vurguladı.
7 Eylül 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, il binasının kurşunlanmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehditlerini gündeme getirerek, elindeki mermileri gösterdi ve ardından yere attı. Bu hareketi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından eleştirildi. Şentop, Akşener'in hareketini millet iradesine saygısızlık olarak nitelendirirken, Çelik ise bu davranışı Cumhurbaşkanına saldırı ve diğer konuları örtbas etme çabası olarak değerlendirdi ve Meclis'in üslup konusunda daha hassas olması gerektiğini belirtti.
5 Nisan 2023

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, HDP'nin seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmada, Kürt halkının iktidara bir ders vermesi gerektiğini belirtti. Türk, Kürt halkının düşmanlığını yapan iktidara karşı protesto edilmesi ve oy verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı ve iki lider arasında imzalanan protokolün basınla paylaşılmasının ardından geldi. HDP ve Yeşil Sol Parti ise kayyım maddesini eleştirerek seçimlerdeki tutumlarını açıklamayı planladıklarını duyurdu.
24 Mayıs 2023

Mehmet Metiner, AK Parti'nin güç zehirlenmesine yakalandığını ve parti içindeki bazı aktörlerin millete yabancılaştığını belirtti. Metiner, bu kişilerin elitist tavırlarla hareket ettiğini ve partiyi milletten kopardığını iddia etti. Ayrıca, bu kişilerin kendisini ve benzer düşünenleri partiden uzaklaştırmaya çalıştığını ifade etti. Metiner, bu durumun devam etmesi halinde milletin faturayı AK Parti'ye keseceğini vurguladı.
31 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik eleştirilerini askerlerin alkışlaması üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, askerlerin siyasete alet edilmesini eleştirdi ve Erdoğan'ı Kenan Evren ile kıyasladı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirilerine Muğla'daki bir yol açılışında yanıt vererek, ordunun komutanlarına yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmakla suçladı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, askerlerin siyasete karışmaması gerektiğini vurgulayarak Erdoğan'ı iftira atmaya devam etmekle itham etti.
14 Ocak 2023

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan olayların incelendiğini ve gereken işlemlerin yapılacağını açıkladı. Törende, 960 mezun teğmenden 300-400'ü, dönem birincisi eşliğinde 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz!' sloganı atarak tekrar ant içmişti. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, olayın her yönüyle incelendiğini ve sorumluluğu olan personel hakkında disiplin işlemlerinin yapılacağını belirtti. Bu olay, AKP içinde de tartışmalara yol açtı.
5 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül'ü AKP Kahramanmaraş il başkanı olarak atadı. Bu atama, yargının siyasallaşması ve tarafsızlığının zedelenmesi endişelerini artırdı. Eski İstanbul Barosu başkanı Turgut Kazan ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, atamaya tepki göstererek, bu durumun kamu vicdanını yaralayacağını ve yargının bağımsızlığını tehlikeye atacağını belirtti.
26 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında eski yol arkadaşları olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı iş bilmezlikle suçladı. Erdoğan, Davutoğlu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kullandığı 'Serok Ahmet' ifadesini anımsatarak, üniversitenin başarısız olduğunu ve yolsuzluklar nedeniyle devlet tarafından alındığını belirtti. Babacan'a ise Baykar ile ilgili sözleri nedeniyle çıkışarak, onun rekabeti anlamadığını ve kendi işine devam etmesi gerektiğini ifade etti.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, TBMM'de AKP'li vekillerin TİP Milletvekili Ahmet Şık ve DEM Parti Grup Başkanı Gülistan Kılıç Koçyiğit'e yönelik saldırısını savundu. Köroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, hakaret edenin cevabını alacağını belirtti. Olay, TBMM'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplandığı sırada yaşandı ve tansiyon ilk dakikalardan itibaren yükseldi. Muhalefet vekillerinin katılımıyla AKP'liler Genel Kurul'a girmek zorunda kaldı ve ardından gerginlik tırmandı.
16 Ağustos 2024

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in altılı masa toplantılarındaki tutumunu eleştiren bir tweet attı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş'a 'trol' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan krizin çözülmesi sürecinde gerçekleşti. Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurdu ve ortak mutabakat metnine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı 'uygun gördüğünde' yardımcısı olarak atayacak.
7 Mart 2023

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman'daki depremle ilgili bir takipçisinin yıkım ve kayıplar hakkında attığı tweet'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın propagandasını yaparak yanıt verdi. Metiner'in 'Adıyaman yalnız değil, arkasında reis var' şeklindeki ifadeleri İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve diğer kullanıcılar tarafından eleştirildi. Tepkiler üzerine Metiner, tweet'ini sildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremden sonra 22 saat boyunca kameralar karşısına geçmemesi dikkat çekti.
7 Şubat 2023

AKP eski milletvekili ve yöneticisi Metin Külünk, sosyal medya üzerinden YÖK üyesi Hasan Çarıkçı'yı 'FETÖ'cü' olarak nitelendirdi. Külünk, Çarıkçı'nın FETÖ ile iltisaklı derneklerde eğitim verdiğini ve FETÖ mücadelesini sulandırmaya yol açtığını iddia etti. Çarıkçı ise Külünk'ün iddialarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zan altında bıraktığını belirtti. Ayrıca, Külünk'ün iddialarına Süleyman Demirel Üniversitesi rektörü Mehmet Saltan da yanıt verdi ve Külünk'ün iddialarını mahkeme huzurunda ispat etmekle yükümlü olduğunu ifade etti.
25 Ağustos 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını açıkladığı gün HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı programına davet etti. Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç, Altaylı'nın bu davranışını 'HDP'yi masaya monte etme operasyonu' olarak nitelendirdi. Altaylı ise Genç'e ve bu tür yorumlarına tepki göstererek, gazetecilik yaptığını ve HDP'nin tavrını Sancar'a sorduğunu ifade etti. Altaylı, kendisine operasyoncu diyenlerin gazetecilikle alakası olmadığını belirtti.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rixos Tersane İstanbul’un açılış töreninden sonra bir grupla sohbet ederken Harp Okulu'ndaki yemin olayına canının sıkıldığını belirtti ve Yaşar Paşa ile konuşacağını söyledi. AK Parti MKYK toplantısında da gündeme gelen bu olay, askeri vesayet endişelerini yeniden gündeme taşıdı. Erdoğan, Harp Okulları mezuniyet törenlerine katıldığını ve üç kız öğrencinin dönem birincisi olduğunu belirterek, bu durumun AK Parti döneminde kadınların eve kapatıldığı iddialarına iyi bir cevap olduğunu söyledi. Erdoğan, yemin olayının kendisi oradayken olmadığını ve Milli Savunma Bakanlığı'nın detaylı inceleme yapacağını ifade etti.
6 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen bir mitingde muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, geçmişte petrol kuyularının betonlandığını iddia ederek, şimdi bu kuyuların açıldığını ve Gabar'ın terörle değil, petrol zenginliğiyle anılacağını belirtti. Ayrıca, CHP, İYİ Parti ve HDP'yi LGBT destekçisi olmakla suçladı ve Ak Parti ile MHP'nin aile kutsiyetine inandığını vurguladı. Kürt vatandaşlara Kandil'dekilere itibar etmemeleri çağrısında bulundu.
5 Mayıs 2023

Mehmet Metiner, AK Parti'nin son seçimlerde CHP'ye değil, kendi iç sorunlarına yenildiğini ifade etti. Kendi nefsine yenik düşen parti üyelerinin, partinin küçülmesine neden olduğunu ve bu durumun kibir virüsü nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Metiner, partinin yeniden ilk günkü aşk ve öz değerlerle inşa edilmesi gerektiğini vurgulayarak, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu ve devletin değil, milletten yana olması gerektiğini ifade etti.
5 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir mitingde muhalefeti 'din, bayrak ve ezan' konuları üzerinden eleştirdi ve bu bağlamda Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun teröristler tarafından desteklendiğini ima etti. Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'ın bu sözlerini Twitter hesabından alıntılayarak, gençlere 'aşmamız gereken eşik bu' diyerek seslendi ve onların desteğinin önemini vurguladı.
3 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da yaptığı ve Millet İttifakı'nı tehdit olarak nitelendiren açıklamalarının çarpıtıldığını belirtti. Giresun'da yaptığı konuşmada, Afrin'i geri almak isteyenlerin PKK ve HDP olduğunu, İYİ Parti liderinin de bu konuda yanıt verdiğini ifade etti. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK'nın adayı olarak nitelendirerek, Topal Osman'ı övdü ve gerekirse herkesin Topal Osman gibi vatanı için mücadele edeceğini söyledi. Ayrıca, Topal Osman'ın tarihteki rolüne ve suçlamalara dair bilgiler verildi.
10 Mayıs 2023
İşaretlediklerim