Adana'nın Seyhan ilçesinde, O.A. isimli bir kişi, evinde kanepede yatarken dışarıdan kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla ateş edilmesi sonucu yaralandı. Yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan araştırması yaparak kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
10 Mart 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

Elazığ Kampüs Açık Cezaevi'ne tel örgüden giren beş kişi, adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u ateşli silahla bacağından yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, olayın 5 Temmuz'da gerçekleştiğini ve yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili olarak Musa Orhan ve ona yardım eden dört kişi tutuklandı.
10 Temmuz 2024

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde temizlik malzemeleri üreten bir fabrikada yangın çıktı. Yangın, Beysan Sanayi Sitesi'ndeki dört katlı binada başladı ve ham maddelerin de depolandığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangında mahsur kalan veya yaralanan olmadığı bildirildi ve itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
24 Eylül 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda en az 6 bin 444 bina yıkıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesindeki incelemeler sırasında ihmali olanların hesap vereceğini belirtti. Diyarbakır başsavcılığı başta olmak üzere yedi şehirde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını ve teknik bilirkişi heyetlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Soruşturmalar, binaların yapımını üstlenen ve imara aykırı değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan kişilerin tespiti üzerine yoğunlaşacak.
10 Şubat 2023

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından Hatay'da yapılan asbest incelemesinde, 45 numuneden 16'sında asbest tespit edildi. Rapor, deprem sonrası atık yönetiminde yapılan yanlış uygulamaların bölge halkının ilerleyen yıllarda ciddi halk sağlığı sorunlarıyla karşılaşacağına işaret etti. Çalışmada, Hatay'ın çeşitli bölgelerinden toplanan numunelerin 16'sında asbest lifleri bulundu. Asbest söküm uzmanı ve çevre mühendisi Akan Çelik, asbestin ancak gömülerek depolanabileceğini ve önlem alınmamasının bölgede yaşayan insanları kansere sürükleyeceğini belirtti.
21 Eylül 2023

Aydın'ın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasında 12 Temmuz'da çıkan yangın, iki gündür devam ediyor. Yangının sıkıştırılmış kağıt depolama alanında başladığı ve itfaiye ekiplerinin yangının akaryakıt istasyonuna ve çimento fabrikasına sıçramaması için önlem aldığı belirtildi. Rüzgarın da etkili olduğu bölgede, ekipler akşamları karadan müdahale ediyor.
14 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 89'a ulaştı. HDP'li Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın deprem yönetimindeki yetersizliklerini ve sorumluluklarını eleştirdi. AFAD'ın bütçe ve personel yetersizliğine dikkat çekti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıkılan binalarla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Oluç, depremdeki can kayıplarının sorumlularının, müteahhitler, yapı denetim firmaları ve belediyeler arasında oluşturulan bir 'üçgen' içinde olduğunu iddia etti.
1 Mart 2023

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, emniyet ekiplerinin takibe aldığı şüpheli bir otomobilde yapılan aramada el yapımı patlayıcı, bir tabanca, üç bıçak ve üç maske ele geçirildi. Patlayıcının vatandaşları korkutmak ve iş sahiplerinden tehdit, baskı yoluyla haksız kazanç elde etmek amacıyla hazırlandığı belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan altı şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
6 Temmuz 2024

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi. Yangın, ekili alanlarda başlamış ve yerleşim alanlarına sıçramıştı. Hastanede tedavi gören yaralılardan Zekiye Erdenli'nin de hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı arttı. Yangınla ilgili adli soruşturma başlatıldı ve hastanelerde yanık tedavi ünitesi eksikliği dikkat çekti.
23 Haziran 2024

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan bir kozmetik fabrikasında yangın çıktı. Yangının nedeni henüz bilinmezken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Yangının çevredeki sanayi tesislerine etkisi olup olmadığı henüz bilinmiyor.
11 Ekim 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç'te meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan maden kazasında, işçilerin altısının bir lokasyonda, üçünün ise başka bir lokasyonda tespit edildiğini açıkladı. 13 Şubat'ta yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı heyelan sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Bakan Bayraktar, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve olayla ilgili olarak 8 yönetici ve personelin adliyeye sevk edildiğini belirtti.
16 Şubat 2024

Edirne'nin Tayakadın köyü yakınlarında bir gıda laboratuvarında asit kaynaklı bir patlama meydana geldi. Olayda bir gıda mühendisi ve İstanbul'dan cihaz kurulumu için gelen iki tekniker yaralandı. Yaralılar, Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine sağlık, jandarma ve UMKE ekipleri sevk edilerek güvenlik önlemleri alındı.
7 Ekim 2024

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki bir iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Yusuf Günbay, pres makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Günbay'ın öldüğünü tespit etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ocak 2023

Üsküdar'da bir kafede iki grup arasında çıkan ve üç kişinin öldüğü silahlı çatışmaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Olayda yaklaşık 40 kişinin karıştığı belirtilirken, F.Ö ve kafe işletmecisi C.Y gözaltına alındı. Çatışmada beş kişi yaralanmış ve yaralılardan ikisinin durumu ağır olarak bildirilmişti. Soruşturma kapsamında daha fazla kişinin sorgulanması bekleniyor.
24 Mayıs 2024

Malatya'da, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören Özbay Apartmanı çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Çöken binanın yanındaki binada mahsur kalan 4 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Vali Hulusi Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu ve çökmenin MASKİ ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı.
25 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024
İşaretlediklerim