Anadolu Başsavcılığı, Dilan Polat hakkında yürütülen soruşturmayı tamamlayarak, örgüt kurma, malvarlığı aklama ve yasadışı bahis suçlarından 27 yıl hapis cezası talep etti. İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi sağlandığı tespit edildi. Ayrıca, sosyal medya fenomeni olan bazı kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
3 Temmuz 2024

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi açıklarında su alan bir lastik botta bulunan 48 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Göçmenler arasında 28 Suriyeli, 15 Filistinli, üç Yemenli ve iki Sudanlı bulunuyordu. Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
3 Eylül 2024

14 ilde düzenlenen 'Kalkan-22' operasyonlarında 40 göçmen kaçakçısı yakalandı ve bunlardan 37'si tutuklandı. Operasyonlar, Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Ayrıca, operasyonlarda 26 düzensiz göçmen yakalandı ve sınır dışı edilmeleri bekleniyor. Operasyonlar sırasında 14 araca ve çok miktarda dövize el konuldu.
20 Mayıs 2024

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklanan altı kişi, 500 gündür cezaevinde bulunuyor. 2019'da başlayan dava sürecinde, iş insanı Osman Kavala'ya 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklara ise 18'er yıl hapis cezası verildi. Dava sürecinde, delil olarak gösterilen telefon tapelerinin usulsüz kaydedildiği ortaya çıktı. Davanın Türkiye'deki tüm sanıklarının beraat ettiği kararı, İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi tarafından bozuldu ve dava yeniden açıldı.
7 Eylül 2023

Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde kaçak kazı yapan altı kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Erdemli'de iki ve Mezitli'de dört kişiyi kazı yaparken tespit etti. Olay yerinde jeneratör, kazma, kürek ve çekiç gibi kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler yasal işlemler için jandarmaya götürüldü.
1 Temmuz 2024

Kırklareli'ne bağlı Longoz Ormanları'nda izinsiz sülük toplarken suçüstü yakalanan yedi kişiye toplam 2 milyon 709 bin 987 lira ceza verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri ile jandarma, Mert Gölü'nde kaçak sülük avlandığı ihbarı üzerine harekete geçti ve şüphelileri suçüstü yakaladı. Şüphelilerin yanında bulunan 131 sülüğe el konuldu ve yasal işlem başlatıldı.
13 Eylül 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak ölen Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili yürütülen soruşturmada üç kişi daha gözaltına alındı. Savcılık, GDZ Elektrik ve İZSU çalışanları dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Şu ana kadar 14 şüpheli tutuklanmış, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Bilirkişi raporuna göre beş şüphelinin daha ihmali tespit edildi ve üçü yakalandı.
19 Temmuz 2024

Çanakkale'nin Ayvacık ve Balıkesir'in Ayvalık ilçeleri açıklarında durdurulan iki lastik botta 19'u çocuk 54 düzensiz göçmen yakalandı. Ayvacık açıklarında durdurulan lastik botta altısı çocuk 24 kişi kıyıya getirildi. Ayvalık'ta radara takılan lastik bottaki 13'ü çocuk 30 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. Yakalananlar hakkında yasal işlem başlatıldı.
30 Haziran 2024

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, IŞİD mensuplarının faaliyetlerini engellemek amacıyla bir operasyon düzenledi. İstihbarat ve lojistik yapılanmada yer aldıkları iddia edilen sekiz şüpheli, silahlı faaliyetlerde bulundukları ve yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri gerekçesiyle tespit edildi. Akdeniz ve Mezitli ilçelerindeki belirlenen adreslere şafak vakti gerçekleştirilen operasyonla şüpheliler gözaltına alındı.
31 Mart 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili davada savcılık iddianameyi hazırladı. İddianamede, Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve diğer yetkililer dahil 42 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayda iki kurumun da ihmali olduğu belirtiliyor ve bu ihmallerin ölümlere yol açtığı iddia ediliyor.
1 Ağustos 2024

İstanbul ve İzmir'de düzenlenen Mahzen-42 operasyonunda, 13 olaya karıştığı tespit edilen iki suç örgütüne yönelik baskınlarda 39 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, örgüt liderleri Numan Karakoç ve Hakan Aydoğan dahil 29 şüpheli tutuklandı. Geriye kalan 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Mayıs 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında sekiz şüpheli hakkında tutuklama talebinde bulunuldu. Gözaltına alınan 11 şüpheliden sekizi, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel de dahil olmak üzere, mahkemeye sevk edildi. Bilirkişi raporunda iki kurumun da ihmali olduğu belirtilmişti.
26 Temmuz 2024

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan eski orgeneral İlhan Kılıç ve eski tümgeneral Kenan Deniz, Adli Tıp'ın verdiği 'kocama hali' raporu sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanan 'cezalarının kaldırılması' kararı üzerine tahliye edildiler. Aileleri tarafından Silivri Marmara Cezaevi otoparkında karşılanan Kılıç ve Deniz, diğer tutuklu komutanların durumuna dikkat çekerek buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade ettiler. Daha önce emekli korgeneral Hakkı Kılınç da tahliye edilmiş, Adalet Bakanlığı hasta ve yaşlı hükümlüler için bir genelge yayımlamıştı.
26 Ocak 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Amasra maden faciasında birinci derece sorumlu olarak görülen tutuklu sanıkların Zonguldak'ta görevlendirildiği ortaya çıktı. Dönemin müessese müdürü Cihat Özdemir ve işleme müdürü Selçuk Ekmekçi, 'olası kastla öldürme' suçundan toplam bin 80 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor. Diğer 19 sanık ise 'bilinçli taksirle öldürme' suçunu işledikleri iddiasıyla 18 yıla kadar hapsi isteniyor. Mahkeme, tutuklu yedi sanığın tutukluluk halinin devamına ve davanın 16 Ekim 2023 tarihine ertelenmesine karar verdi.
25 Temmuz 2023
İşaretlediklerim