Eski bakan ve Trabzonspor'un onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yılmaz, 1991-1995 yılları arasında milletvekilliği ve iki dönem spor bakanlığı yapmış bir siyasi figürdü. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Yılmaz'ın ölümünün kalp krizi sonucu olduğu belirtildi. Cenazesi, 26 Nisan Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet aile kabristanlığına defnedilecek.
25 Nisan 2024

Türk Metal Sendikası'nın genel başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı olan Pevrul Kavlak, sağlık sorunları nedeniyle 15 gün önce görevinden ayrılmıştı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, Kavlak'ın amansız bir hastalık sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Kavlak için Türk Metal Sendikası önünde bir tören düzenleneceği duyuruldu.
24 Şubat 2024

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 1952'de Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü'ne başlayan Gökçer, 1958'de Ankara Devlet Tiyatrosu'na katıldı ve 1988'de Devlet Sanatçısı ünvanını aldı. Sinemaya 1965'te 'Taçsız Kral' filmiyle adım atan sanatçı, 'Yedi Kocalı Hürmüz' müzikalinde başrol oynadı.
14 Mayıs 2024

İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Seçil Erzan'ı taşıyan cezaevi aracı Büyükçekmece'de kaza yaptı. Olay yerine çağrılan midibüsle Seçil Erzan adliyeye sevk edildi. Kazanın detayları ve olası yaralanmalar hakkında henüz bilgi verilmedi. Olayla ilgili güncellemeler bekleniyor.
24 Mayıs 2024

Ordu'nun İkizce ilçesinde, annesi yaban hayvanlarının saldırısı sonucu ölen ve bitkin düşen yavru karaca bir vatandaş tarafından bulundu. Vatandaşın durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şubesi Ünye Şefliği ekipleri olay yerine giderek yavru karacayı teslim aldı. Ünye'de özel bir veteriner kliniğine getirilen karaca, koruma altına alındı. Veteriner Hekim Yunus Emre Gümüş, karacanın beslenemediğini ve vücut ısısının düşük olduğunu belirtti.
1 Haziran 2024

MFÖ grubunun üyelerinden Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur, sanatçının Temmuz 2023'te kanserle mücadele sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan süreç hakkında konuştu. Özkan Uğur'un cenaze töreninde duygusal anlar yaşayan Cem Yılmaz'ın, bu zor zamanlarda kendilerine büyük destek ve vefa gösterdiğini vurguladı. Aysun Uğur, MFÖ grubunun 'MF' ismiyle sahneye çıkmasına ilişkin eleştirilere de değinerek, insanların çalışmak zorunda olduğunu ve eleştirilmemeleri gerektiğini ifade etti.
26 Mart 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su çıkarmak amacıyla başlatılan kanal kazısı sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden Refik Bilgiç kendi imkanlarıyla kurtulurken, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Yaralı olarak kurtarılan Ödemiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
17 Nisan 2024

İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

Usta sanatçı Türkan Şoray'a, 30 Nisan'da zatürre teşhisi konulduktan sonra doktoru tarafından seyahat yasağı getirildi. Sanatçıya bahçede bile yürümemesi tavsiye edildi. Bu sağlık durumu nedeniyle, Şoray Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Kıbrıs Şehitlerini Anma ve Gazilerle Buluşma Programı'na katılamayacak.
6 Mayıs 2024

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, New York'tan Meksika'ya giden bir uçakta bilincini kaybeden bir yolcuya müdahale etti. Yolcunun düşük kan şekeri nedeniyle bayıldığını belirleyen Dr. Öz, oksijen ve portakal suyu vererek yolcunun durumunu stabilize etti. Yolcunun daha sonra yerel doktoruyla detaylı bir değerlendirme yapması gerektiğini belirten Dr. Öz, inişten sonra başka bir acil durumla karşılaşma ihtimaline karşı yolcuya telefon numarasını verdi.
15 Haziran 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sezer Hatemi'nin vefatını duyurdu. Prof. Dr. Hatemi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bölümü'nün kurucusu olarak biliniyor ve öğrencileri tarafından saygıyla anılıyor. Bakan Koca, Hatemi'nin eşi Prof. Dr. Hüsrev Hatemi ve yakınlarına başsağlığı diledi.
15 Nisan 2024

Türk sinemasına yıllarca hizmet etmiş olan Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnanoğlu, hastaneye kaldırıldığı gün doktorların tüm çabalarına rağmen vefat etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanoğlu'nun ölümü üzerine taziye mesajı yayınladı. İnanoğlu, sinema sektörüne yönetmen yardımcısı olarak adım attığı 1957'den itibaren, yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı ve iş insanı olarak Türk sinemasına büyük katkılarda bulunmuştu.
2 Nisan 2024

A Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncularından Ersen Martin, 44 yaşında hayatını kaybetti. Aort damarı yırtılması nedeniyle uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kaybeden Martin, Türkiye'de ve yurt dışında birçok takımda forma giymiş bir futbolcuydu. Kariyeri boyunca Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor gibi Türk takımlarının yanı sıra İspanya'nın Recreativo Huelva takımında da oynamıştı.
20 Mart 2024

84 yaşındaki gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, kariyeri boyunca Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerde yazılarına Cumhuriyet gazetesinde devam ediyordu.
17 Mart 2024

Uzun yıllar Türkiye medyasında etkin rol oynamış gazeteci Celal Başlangıç, Almanya'nın Köln kentinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Başlangıç, Türkiye'de hak temelli gazeteciliğin öncülerinden biri olarak biliniyor ve birçok önemli gazete ile internet medyasında görev yapmıştı. Ayrıca, siyasi baskılar nedeniyle Almanya'ya taşınmış ve orada Artı TV ile Artı Gerçek internet sitesini kurmuştu. Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle Türkiye'de hakkında birçok soruşturma açılmış ve pasaportu iptal edilmişti.
3 Mayıs 2024

İlber Ortaylı, Üsküdar'daki Valide-i Cedid Camii'nde düzenlenen bir törenle, bir yılı aşkın süredir komada olan Özlem Kumrular'a veda etti. Kumrular, genç yaşta inanılmaz yetenekleriyle tanınmış ve İspanya-Osmanlı ilişkileri üzerine çalışmalarıyla dikkat çekmişti. Ancak, Türk akademik dünyasının onu yeterince değerlendiremediği belirtiliyor. Kumrular, hayatını kazanmak için tur rehberliği yaparken İsviçre'de bir kaza sonucu hayatını kaybetti.
9 Haziran 2024

Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıklarla mücadele eden Ferdağ'ın ölüm haberini Film-San Vakfı duyurdu. 1942 doğumlu Ferdağ, 1958'de başladığı oyunculuk kariyerinde 'Kapıcılar Kralı', 'Gurbet Kuşları' gibi önemli filmlerde rol aldı ve 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde yer aldı.
17 Şubat 2024

Akif Beki, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin bir helikopter kazasında ölmesinin ardından ortaya atılan komplo teorilerini ele alıyor. Bazı kesimler, Reisi'nin ölümünün bir kaza değil sabotaj olduğunu ve bu olayın asıl hedefinin Türkiye olduğunu iddia ediyor. Beki, bu tür komplo teorilerinin daha önce Beyrut Limanı patlamasında da ortaya atıldığını ve benzer şekilde Türkiye'nin hedef alındığının öne sürüldüğünü hatırlatıyor. İran yetkilileri ise Reisi'nin ölümünün bir kaza olduğunu belirtiyor.
21 Mayıs 2024

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybettiği bildirildi. Kazanın yerini tespit eden Akıncı İnsansız Hava Aracı (İHA), görevini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüşünde Van Gölü üzerinde ay yıldız çizdi. AFAD, Reisi'nin arama kurtarma çalışmaları için harekete geçti. İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü nedeniyle endişeli bir bekleyiş hakim.
20 Mayıs 2024
İşaretlediklerim