Türkiye’nin dev süt markalarından biri olan Kay Süt iflas etti. Şirket mali darboğaza girerek konkordato talep etti. Alacaklı konumdaki Garanti Bankası, Kay Süt fabrikasının icradan satışını istedi. Balıkesir 4’üncü İcra Müdürlüğü, tesisin icradan satış ihalesinin 16 Temmuz günü yapılacağını duyurdu.
17 Haziran 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ihaleye çıkarılan Akın İpek'in Bebek'teki yalısı, 1 milyar 100 milyon liraya Oyak Çimento tarafından satın alındı. İhale, 750 milyon lira muhammen bedelle başlamış ve dört katılımcının yer aldığı açık teklif aşaması üç saat sürmüştü. Yalı, 925 metrekare brüt kapalı kullanım alanı ve 208 metrekare teras alanına sahip. Akın İpek, 'FETÖ firarisi' olarak İngiltere'de yaşıyor ve Türkiye aleyhine açtığı davaları kaybetmişti.
28 Haziran 2024

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in 'Bill ve Melinda Gates Vakfı' bünyesinde 42 milyar dolarlık bir hisse senedi portföyü bulunmaktadır. Bloomberg HT'nin aktardığı bilgilere göre, vakfın portföyünde FedEx, Walmart, Coca-Cola FEMSA, EcoLab, Deere, Caterpillar, Waste Management, Canadian National Railway, Berkshire Hathaway ve Microsoft gibi büyük şirketlerin hisseleri yer almaktadır. Bu portföy, Bill Gates'in yatırım stratejileri ve tercihleri hakkında önemli ipuçları vermektedir.
25 Şubat 2024

Türkiye Savunma Bakanlığı, ABD'den 40 yeni F-16 Blok-70 uçağının tedariki ve mevcut 79 F-16 uçağının modernizasyonu, mühimmat ve teçhizatı içeren talebe ilişkin 'taslak teklif ve kabul mektubu' aldıklarını duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin hava kuvvetlerinin güçlendirilmesi ve modernize edilmesi yönünde önemli bir adım olarak görülüyor. Ayrıntılar henüz netleşmemiş olup, konuyla ilgili daha fazla bilgi bekleniyor.
29 Şubat 2024

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 7-8 Şubat tarihlerinde toplamda 2 milyar dolardan fazla değere sahip yaklaşık 12 milyon Amazon hissesini sattı. Bu satış, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) bildirildi. Bezos, 124 milyar dolarlık servetinin büyük bir kısmını bağışlayacağını daha önce açıklamıştı.
12 Şubat 2024

Boeing, parça üreticisi Spirit AeroSystems'i 4,7 milyar dolara satın almak için anlaştığını duyurdu. Anlaşmanın hisse başına 37,25 dolarla yaklaşık 4,7 milyar dolara sağlandığı ve Spirit AeroSystems'in net borcunu da içeren toplam anlaşmanın yaklaşık 8,3 milyar dolar olduğu belirtildi. Spirit AeroSystems, Boeing uçakları için parçalar üreten bir şirket olup, merkezi ABD'nin Kansas eyaletinde bulunmaktadır. Bu satın almanın, Boeing'in kalite sorunlarını ortadan kaldırma amacı taşıdığı düşünülüyor.
1 Temmuz 2024
İşaretlediklerim