Fransız yüzücü Leon Marchand, Japonya'nın Fukuoka kentinde düzenlenen Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda erkekler 400 metre karışıkta yeni bir dünya rekoru kırdı. 21 yaşındaki sporcu, 4.02.50'lik derecesiyle ABD'li Michael Phelps'in 2008 yılında kırdığı ve 15 yıl boyunca elinde tuttuğu rekoru geçti. Phelps, kendi rekorunu kıran Marchand'ı ayakta alkışladı.
23 Temmuz 2023

Kenya'da 'açlık tarikatı' olarak bilinen Good News International Kilisesi'ne yönelik soruşturma kapsamında, 613 kayıp kişinin arandığı ve şu ana kadar 264 kişinin cesedinin bulunduğu açıklandı. Tarikat lideri Paul Mackenzie'nin davası ertelenirken, kendisinin tutuklu yargılandığı ve hapishanede adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başladığı belirtildi. Soruşturma sürecinde 45 kişi gözaltına alındı ve 95 kişi canlı olarak kurtarıldı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Kenya polisi, benzer tarikat ve gruplara karşı operasyonlar düzenledi.
11 Haziran 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

Esenyurt TEM Otoyolu Bahçeşehir bağlantı yolunda bir trafik kazası meydana geldi. Muharrem Kuru idaresindeki sebze yüklü kamyon, bilinmeyen bir nedenle bariyerleri aştı ve devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Muharrem Kuru hayatını kaybetti, yanında bulunan Hayrettin Can ise yaralandı. Kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.
27 Temmuz 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Akyarlar Mahallesi'nde bir otomobil denize düştü. Kazada, araçtan kendi imkanlarıyla çıkan 19 yaşındaki Saadettin Sabırlı hayatını kaybetti. Alkollü olduğu tespit edilen sürücü S.K. ise yaralandı ve tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi ve otomobil vinç ve dalgıç yardımıyla denizden çıkarıldı.
12 Ocak 2023

Kırşehir'de 38 yaşındaki G.T isimli bir kadın, evinde bıçak darbeleriyle öldürülmüş olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine polise bildirilen olay sonrası güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemede, kadının vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbeleri aldığı ve hayatını kaybettiği tespit edildi. G.T'nin cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
17 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Diyarbakır'da yıkılan bir apartmanın enkazında kalan Ermeni sanatçı Zilan Tigris (Dilek Küçüker) hayatını kaybetti. Deprem, 10 ili etkileyerek binlerce binanın yıkılmasına neden oldu ve arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gazeteci Arat Barış, Tigris'in vefat haberini duyurdu. Sanatçının cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek.
12 Şubat 2023

Türkiye Hentbol Federasyonu, Hatay Antakya'da gerçekleşen deprem felaketinde Hentbol Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya ve beş yaşındaki oğlu Çınar Kütahya'nın enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiklerini açıkladı. Federasyon, Cemal Kütahya'nın ülkeyi yıllarca başarıyla temsil ettiğini belirterek, onun ismini yaşatmak için gerekli her şeyi yapacaklarını ifade etti ve Kütahya ailesine başsağlığı diledi.
14 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü, A Milli Takım ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Akgün Kaçmaz'ın vefat haberini duyurdu. Kaçmaz, milli takım düzeyinde altı kez forma giymiş ve kulüp kariyerinde 10 sezon Fenerbahçe'de oynamıştır. Ayrıca Hacettepe, Karagümrük, Schwaben Augsburg ve Bandırmaspor takımlarında da futbol oynamıştır. Cenaze töreni yarın Marmaris'te düzenlenecek.
12 Kasım 2023

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir dairede çıkan yangın sonrası itfaiye ekipleri, Pakistan uyruklu Muhammad Tahir Khan'ın cansız bedenine ulaştı. Khan'ın domuz bağı yöntemiyle bağlandığı ve öldürüldüğü belirtildi. Yangının, Khan'a ait evrakların elektrikli ısıtıcı üzerine atılması sonucu çıktığı iddia ediliyor. Olayla ilgili detaylı incelemeler devam ederken, Khan'ın bedeni Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
25 Mayıs 2023

22 yaşındaki yüzücü Aysu Türkoğlu, Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Türkoğlu'nun bu tarihi yüzüşü yaklaşık 12 saat sürdü. Türkoğlu, geçen yıl da Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada geçerek, bu denizi geçen en genç Türk sporcu olmuştu. Türkoğlu, Kuzey Kanalı yüzüşünden önce 'Oceans Seven' parkurunun en zorlu etaplarından biri olan Kuzey Denizi’ni hedeflediğini belirtmişti.
9 Ağustos 2023

Çanakkale'den Ankara'ya giden Metropol Turizm'e ait bir tur otobüsü, Bursa'nın İnegöl ilçesi Şehitler mevkisinde bariyere çarparak devrildi. Kazada, otobüs sürücüsü ve iki öğrenci hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi ve çoğunluğunun ayakta tedavi edildiği bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada Ankara Etimesgut Cenk Yakın Ortaokulu öğrencilerini taşıyan otobüsün devrildiğini ve üç kişinin öldüğünü açıkladı.
1 Mayıs 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı davada savcı, polislerin 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' ve 'kasten yaralama' suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Yıldırım, mesai arkadaşının gözaltına alınması üzerine bilgi almak için gittiği karakolda gözaltına alınmış ve daha sonra ölüm haberi verilmişti. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. Savcının mütalaasına göre, Yıldırım'ın kalp hastası olduğunu belirtmesine rağmen polislerin şiddet uygulamaya devam etmesi sonucu mevcut kronik kalp damar hastalığı aktif hale gelmiş ve ölümle sonuçlanmıştır.
12 Haziran 2023

İstanbul Kağıthane'de, internet üzerindeki bir arkadaşlık uygulamasında başlayan tartışma sonucu motosikletli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olmadığı belirtildi. Polis, saldırıyı düzenleyen ve kimliği belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
10 Ocak 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinde bir otomobil, TIR, yolcu otobüsü ve kar tuzlama aracının karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı ve olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaralılara müdahalesi ve kaza yerindeki çalışmalar devam ediyor.
1 Şubat 2023

Londra'da 31 Ocak'ta bir anne ve iki kızına asitle saldıran 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi'nin Thames Nehri'ne atlayarak intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Saldırganın son olarak Chelsea Köprüsü'nden aşağı eğilirken güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğü, ancak henüz nehirde bir ceset bulunamadığı bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan kadın hala hastanede tedavi görüyor ve konuşamıyor, iki çocuk ise hafif yaralarla taburcu edildi. Saldırganın daha önce cinsel saldırı suçundan mahkum edildiği ve Afganistan'dan sığınma statüsü aldığı kaydedildi.
9 Şubat 2024

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 30 Temmuz'da meydana gelen ve sekiz kişinin ölümüne, 22 kişinin yaralanmasına neden olan otobüs kazasının ardından, kazaya karışan otobüsün bağlı olduğu Turgut Reis firması otobüs işletmesini kapatma kararı aldı. Turgut Reis Group Yönetim Kurulu Başkanı, bu kararın kazadan dolayı yaşadıkları büyük üzüntü nedeniyle alındığını belirtti.
4 Ağustos 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı yapım çalışmaları sırasında oluşturulan yaklaşık 3 metre derinliğindeki bir çukura otomobil düştü. Kazada araç sürücüsü S.Ü. yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 30 dakika süren bir çalışma sonucunda sürücü araçtan çıkarıldı ve Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.
30 Ocak 2023

İstanbul Valiliği, İsrail'in saldırılarına karşı yapılan protestolarda 65 yaşındaki Eshabil Tüfekçi'nin kalp krizi geçirerek öldüğünü duyurdu. Protestolara müdahalede 43'ü polis olmak üzere 65 kişi yaralandı ve beş kişi gözaltına alındı. İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önündeki protestolarda yaşanan bu olaylar sonucunda, Valilik vatandaşları telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmaları konusunda uyardı.
18 Ekim 2023

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil yapan ABD uyruklu yamaç paraşütü pilotu Russell Eric Biggs, iniş sırasında paraşütünün kontrolünü kaybederek Kumburbu Tabiat Parkı'nın otoparkına düştü. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye kaldırılan Biggs, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
7 Ekim 2023
İşaretlediklerim