Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini 'tiyatro' olarak nitelendirenlerin FETÖ'cülere diyet borcunu ödemek istediklerini belirtti. Erdoğan, 15 Temmuz gecesi şehit olan 252 kişiyi ve yaralanan 2 bin 740 kişiyi anarak, FETÖ'cülerin hain planlarına karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, FETÖ'cülerin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
15 Temmuz 2024

Ayşenur Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ'nün devlet içindeki etkileri hakkında soruların hala yanıtlanmadığını vurguluyor. Arslan, darbe girişiminden önce Maltepe'deki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yapılan gizli toplantıya dikkat çekiyor ve bu toplantının detaylarının neden sorgulanmadığını sorguluyor. Ayrıca, FETÖ'nün devlet içindeki gücünün nasıl bu kadar büyüdüğünü ve bu süreçte kimlerin sorumluluk taşıdığını eleştiriyor.
12 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Konuşmasında, hava savunma sistemi üretme hedeflerinden, insansız savaş uçağı Kızılelma'nın testlerini tamamlama ve ordu envanterine katma isteklerine, sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerine ortam hazırlama ve sınır hattındaki illerin güvenliğini sağlama çalışmalarından bahsetti. Ayrıca, suç örgütlerinin kökünü kazıyacaklarını ve vatandaşların huzur ve esenliğini temin etmekten alıkoyacak hiçbir durumun olmayacağını belirtti.
30 Ağustos 2023

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin sekizinci yıl dönümünde Habertürk TV'ye katılarak o gece yaşadıklarını anlattı. Akar, darbe girişiminin panik ve korku nedeniyle erkene alındığını belirtti. Ayrıca, FETÖ'nün çeşitli devlet kurumlarına sızdığını ve darbe girişiminin bu sızmaların bir sonucu olduğunu vurguladı. Akar, darbe gecesi yaşadığı şok edici olayları ve darbecilerin kendisine yönelik tehditlerini detaylı bir şekilde paylaştı.
16 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganı atmasına tepki gösterdi. Erdoğan, bu tür davranışların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin disiplinine zarar verdiğini belirtti ve gerekli incelemelerin yapıldığını söyledi. Milli Savunma Bakanlığı da törenin incelendiğini ve gerekenin yapılacağını duyurdu. Erdoğan, ordunun yıpratılmasına izin vermeyeceklerini ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için adımlar atılacağını vurguladı.
7 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 'FETÖ' ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve sonrasında Danıştay tarafından göreve iadesine karar verilen 387 hakim ve savcı hakkında yeniden inceleme başlatıldığını duyurdu. Tunç, 2016'dan itibaren OHAL çerçevesinde toplam 4 bin 6 hakim ve savcının meslekten ihraç edildiğini hatırlattı. Bu kararların bir kısmının temyiz sürecinde olduğunu ve Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun bu iadelerle ilgili olarak yeniden bir inceleme süreci başlattığını belirtti.
17 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde İstanbul'da düzenlenen bir etkinlikte konuştu. Erdoğan, darbe girişimine karşı direnenlere teşekkür etti, FETÖ ve destekçilerini kınadı. Ayrıca, 15 Temmuz gecesi yaşananları bir destan olarak nitelendirdi ve 'kontrollü darbe' iftirası atanlara tepki gösterdi. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbe gecesi havalimanından ayrılışını eleştirerek, onu korkaklıkla suçladı.
15 Temmuz 2023

TMSF Başkanı Fatin Rüştü Karakaş, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kayyımlığa devredilen şirketlerin son durumu hakkında bilgi verdi. 1371 şirketin kayyımlık görevine devredildiği, şu anda 994 şirketin kayyımlık görevinde olduğu belirtildi. Ayrıca, bugüne kadar 643 şirketin kayyımlık kararının mahkemelerce kaldırıldığı ve eski sahiplerine iade edildiği açıklandı. İade edilen şirketler arasında Karteks Tekstil, Uğur Soğutma ve Fi Yapı İnşaat gibi firmalar bulunuyor.
15 Temmuz 2024

İstanbul Kadıköy'de, IŞİD'in 2015 yılında Şanlıurfa/Suruç'ta gerçekleştirdiği saldırının yıl dönümünde anma düzenlemek amacıyla bildiri dağıtan 46 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerden altısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan öğrenciler Ayşe Beliz İnce, Gamze Toprak, Berkan Deveci, Yasemin Ebru Gürsoy, Merve Yeşilyurt ve Ali Taha Sarıbıyık olarak açıklandı.
19 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı'nda düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde polislere hukukun dışına çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Erdoğan, kamu görevlilerinin Anayasa ve yasalarla sınırlandırıldığını ve hukukun üstünlüğünün çiğnenmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kolluk kuvvetlerinin halka yaklaşımının devletin vatandaşıyla kurduğu bağın niteliğini yansıttığını belirtti.
25 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Şubat Davası'nda hüküm giyen bazı askerleri 'sürekli hastalık ve kocama hali' gerekçesiyle affetti. Affedilen isimler arasında Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir ve Çetin Doğan bulunuyor. Af kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu gelişme, 28 Şubat sürecine dair tartışmaları yeniden gündeme getirdi.
17 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 'FETÖ' gerekçesiyle ihraç edilen 450 hakim ve savcının göreve iadesi kararına ve Anayasa Mahkemesi'nin bazı kararlarına tepki gösterdi. Erdoğan, bu kararların kendilerini rahatsız ettiğini belirtti ve Anayasa Mahkemesi'nin sık sık bu tür kararlar almasının ciddi manada rahatsızlık yarattığını ifade etti. Ayrıca, Erzincan'da yaşanan büyük bir heyelan sonucu 9 madencinin toprak altında kaldığını ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yerel seçimlere de değinen Erdoğan, 31 Mart'ın bazı siyasi figürler için son olacağını öngördü.
15 Şubat 2024

Tuzla Piyade Okulu'nda, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde bir teğmenin Atatürk'ün fotoğrafını yakasına takmaması üzerine çıkan kavga sonucu yedi personel hakkında soruşturma başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın onayı ile bu personeller 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı alınarak ihraç edildi. Bu karar, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde alındı.
9 Şubat 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Erdoğan, darbe girişiminin unutulmadığını ve unutulmayacağını vurgularken, İmamoğlu darbenin önünü açan politikaların sorumlularının hesap vermediğini belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de darbe girişimiyle ilgili görüşlerini paylaştı. 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişimi, Türkiye genelinde büyük çatışmalara ve yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.
15 Temmuz 2024

Resmi Gazete’de yayınlanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına göre, 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı. Ayrıca, iki general yaş haddi, 29 general ve amiral ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Bu terfiler 30 Ağustos 2024’ten itibaren geçerli olacak.
2 Ağustos 2024

Barış İçin Akademisyenler tarafından hazırlanan ve Güneydoğu'daki çatışmaların sonlandırılmasını talep eden bildiriye imza atan akademisyenlerden Tezcan Durna, ihraç edildikten sonra göreve iade edildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yeni Şafak gazetesi tarafından hedef gösterilen akademisyenler hakkında Anayasa Mahkemesi ihlal kararı vermişti. Ankara 21'inci İdare Mahkemesi'nin kararıyla Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Durna, göreve dönüş için beklediği telefonu aldığını Twitter üzerinden paylaştı.
12 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli orgeneral Ahmet Çörekçi, emekli korgeneral Hakkı Kılınç ve emekli tuğgeneral İdris Koralp'in kalan cezalarını sağlık sorunları gerekçesiyle kaldırdı. Adli Tıp Kurumu'nun sağlık raporlarına dayanarak verilen bu kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Daha önce Kılınç ve diğer bazı hükümlüler sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmiş, emekli korgeneral Vural Avar ise cezaevinde hayatını kaybetmişti. Adalet Bakanlığı, yaşlı ve hasta hükümlüler için bir genelge yayımlamıştı.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Üniversitesi de dahil olmak üzere 13 üniversiteye rektör ataması gerçekleştirdi. Atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı. Galatasaray Üniversitesi'nde 2015'ten beri rektörlük yapan Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul Karsak, Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ ile değiştirildi. Diğer 12 üniversiteye de yeni rektörler atandı.
6 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükseköğrenim diplomasının gerçekliği uzun süredir tartışma konusu olmuştur. YSK'nın Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan diploma talep etmesi üzerine, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi'nden mezun olduğunu gösteren belgeleri Hürriyet gazetesi aracılığıyla paylaştı. Paylaşılan belgeler arasında geçici mezuniyet belgesi, diploma defteri ve askerlik şubesiyle yapılan yazışmalar yer alıyor. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü de Erdoğan'ın üniversite yıllarına ait belgelerin üniversitede muhafaza edildiğini açıkladı.
25 Mart 2023
İşaretlediklerim