Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kendisinin üçüncü kez cumhurbaşkanı adaylığını onaylamasını eleştirel bir dille değerlendirdi. YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan'ın adaylığına yapılan itirazların reddedildiğini açıklamıştı. Erdoğan, Gaziantep'te bir temel atma töreninde yaptığı konuşmada, seçimlerin ardından tüm enerjisini Türkiye'nin geleceğine harcayacağını belirtti. Ayrıca, anayasaya göre üçüncü dönem adaylığının mümkün olmadığına dair uzman görüşlerine rağmen, AKP içindeki bazı yetkililer yeni sistemle her şeyin sıfırlandığı tezini savunuyor.
31 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin üçüncü defa aday olamayacağı yönündeki iddialara yanıt vererek, siyasi rakiplerinin hukuk skandallarıyla kendisinin önünü kesmeye çalıştığını ifade etti. 'Altılı masa' liderlerinin ve HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın Erdoğan'ın adaylığının mümkün olmadığını belirtmelerinin ardından, Erdoğan bu açıklamaları eleştirerek, rakiplerinin kendisiyle siyasi arenada mücadele etmeye cesaret edemediklerini ve bahaneler üreterek engel olmaya çalıştıklarını savundu.
28 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirdiği balkon konuşmasında, henüz kesin sonuçlar belli olmamakla birlikte, seçimlerde açık ara önde olduklarını belirtti. Erdoğan, yurt içi ve yurt dışı oylarının sayımının zaman alacağını, ancak kazananın tartışmasız şekilde Türkiye ve Türk milleti olduğunu ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda sonuçlanıp sonuçlanmadığını henüz bilmediklerini ve TBMM üyeliği seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu kazandığını söyledi.
15 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında seviyeli siyaset yürüteceklerini belirtti. Ancak bu açıklama, Erdoğan'ın geçmişte kullandığı sert ifadeleri akıllara getirdi. Erdoğan, deprem döneminde hükümeti eleştirenlere, muhalefete ve Gezi eylemleri hakkında ağır hakaretlerde bulunmuştu. Bu ifadeler arasında 'namussuz', 'çakal', 'gafil', 'namert', 'sefil kifayetsiz', 'çürük', 'sürtük' gibi sözler yer almıştı.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik yaşıyla ilgili bir çalışmalarının olmadığını belirtti. Ayrıca, memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025 yıllarında belirli oranlarda zam yapılması kararlaştırıldı. Ancak, bu zammın yetersiz bulunması üzerine iktidar kanadından yeni düzenleme sinyali verildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacaklarını ifade etti.
24 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler sonrası yapılan ilk grup toplantısında konuştu. Seçim yenilgisini kabul ederek eleştirilere saygı duyduğunu belirtti ve partinin değerlerini koruyacağını, değişime ve dönüşüme açık olduğunu ifade etti. Kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Kılıçdaroğlu, partiyi yenileme konusunda kararlı olduğunu ve 'gemiyi limana sağlam götürmek' görevini üstlendiğini söyledi.
13 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına zam yapılması için gerekli adımların atılacağını ifade etti. Muhalefet partilerinin emekli aylıklarına yüzde 25'lik zam oranının artırılması ve seyyanen zam yapılması için verdiği önergeler, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.
21 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilere zam çalışmasının kısa sürede sonuçlanacağını belirtti. Erdoğan, emeklilerin enflasyona ezdirilmemesi için çaba gösterdiklerini ve emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacaklarını ifade etti. Ayrıca, Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışından emeklilerin de pay alacağını söyledi.
21 Eylül 2023

Yüksek Seçim Kurulu, sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğunu ve geçici sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,86 oy aldı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan'ın seçim sonuçlarına göre Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olarak seçildiğini belirtti.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, daha önce 14 Mayıs'ta yapılacağını işaret ettiği seçimler için kararnameyi 10 Mart Cuma günü imzalayacağı AKP yetkilileri tarafından belirtildi. Seçimlerin öne çekilmesi için Meclis'te en az 360 milletvekilinin kabul oyu gerekiyor ve şu an 'Cumhur İttifakı'nın 334 oyu bulunuyor. CHP ve İYİ Parti, 6 Nisan'dan sonraki bir tarihte seçim yapılmasına onay vermeyeceklerini, HDP ise 'Cumhur İttifakı' ile hareket etmiyor. Seçim yasasının uygulanabilmesi için seçimlerin 6 Nisan'dan sonra yapılması şartken, 14 Mayıs'ta sandıkların kurulabilmesi için seçim ilanının 6 Nisan'dan önce Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.
19 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasaları ihlal ettiğini ve ülkeyi kişisel çıkarları doğrultusunda yönetmeye çalıştığını iddia etti. Erdoğan'ın, seçimlerin kendi istediği zaman ve şartlarda yapılmasını planladığını ve bu durumun Türkiye'nin bir aile şirketi veya kişisel mülkü olmadığını vurguladı. Baş, Anayasa'nın ve yasaların ülkeyi yöneten temel metinler olduğunu ve bunların ihlal edilmesine karşı çıkacaklarını belirtti.
25 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kriter Dergisi'ne verdiği mülakatta Türkiye'nin çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemlerini tamamladığını ve şimdi 'şahlanış sürecine' girdiğini ifade etti. Yüksek enflasyon ve dış ticaret açığına rağmen Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeye doğru ilerlediğini savundu. Muhalefetin projeleri değersizleştirme siyasetine ve yurt dışına insan kaynağı göçünü teşvik etmesine eleştiride bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası konumunu güçlendirdiğini ve dış politikada çok boyutlu bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.
6 Nisan 2023

Tayyip Erdoğan, TBMM'de geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli'den mazbatasını alarak yemin etti ve üçüncü dönem cumhurbaşkanlığı görevine resmen başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu töreni locadan izledi. Erdoğan'ın ailesi ve torunları da töreni locadan takip etti. Yemin töreninin ardından Erdoğan, Anıtkabir ziyareti ve Beştepe'deki göreve başlama törenine katılacak. Törene çok sayıda yabancı devlet başkanı, başbakan ve uluslararası kuruluş temsilcileri katılacak. Erdoğan'ın yeni kabinesini akşam yemeğinden sonra açıklaması bekleniyor.
3 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde anayasaya göre üçüncü kez aday olup olamayacağı tartışma konusu olmaya devam ediyor. YSK Başkanı Muharrem Akkaya'nın bu konuda bir çalışma yaptırdığı ancak sonuçları paylaşmadığı biliniyor. 2018 seçimlerinde YSK'nın Erdoğan'ın mazbatasında '13'üncü Türkiye Cumhurbaşkanı' ifadesini kullanmasına TBMM'den itiraz gelmiş ve YSK bu ifadeyi mazbatadan çıkarmıştı. Bu durum, Erdoğan'ın ilk defa seçildiği algısını yaratmak için yapılmış olabileceği yorumlarına neden oluyor.
16 Ocak 2023

İYİ Parti heyeti, 'altılı masa' olarak bilinen muhalefet partileri liderlerine sürpriz ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerin amacı, 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' konusunda liderler arasında yaşanan farklı görüşler nedeniyle seçmenler arasında oluşan kafa karışıklığını gidermek ve bir formülasyon netleştirmekti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmayları, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve CHP liderleriyle görüştü ve Demokrat Parti ile DEVA Partisi liderleriyle de görüşmeleri planlanıyor. İYİ Parti'nin bu girişimi, Ahmet Davutoğlu'nun 'Cumhurbaşkanının imza yetkisini altılı masa liderleriyle paylaşacağı' yönündeki açıklamasının yarattığı tartışmaların ardından geldi.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs tarihine atıfta bulunarak, muhalefeti 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi ve halkın bu gruplara 'Yeter' diyeceğini söyledi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, Türkiye'nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye atıfta bulunarak, 14 Mayıs'ta 'yerli ve milli şef'e karşı 'Yeter, söz milletindir' diyeceklerini ifade etti. Uysal, yolsuzluklar, yasaklar ve 'tek adam rejimi'ne karşı olduklarını belirtti.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, muhalefetin Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma iddialarına değindi. Erdoğan, bu iddiaların gündeme gelmesi üzerine dinleyicilerin yuhalamasına, muhalefeti 'siyasi mevta' yapacaklarını söyleyerek karşılık verdi. Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılması ve yerine 'inanç başkanlığı' kurulması gerektiğini söylediği, ancak Millet İttifakı'nın mutabakat metninde bu yönde bir madde bulunmadığı belirtildi.
21 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Mayıs'ta seçim yapılması önerisine yanıt vererek, 14 Mayıs'ta seçim yapılması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağını belirtti. Kadıgil, 6 Nisan 2022'de kabul edilen yeni seçim yasasının uygulanabilmesi için seçimlerin 6 Nisan'dan sonra yapılması gerektiğini ve 'sistem değişti' argümanının hukuki olmadığını savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise AKP grup toplantısında 14 Mayıs tarihine işaret etti.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, ekonomide 'rasyonel fiyatlamaların' başladığını ifade etti. Ayrıca, muhalefetin yönetimindeki belediyelerin gerçek belediyecilikle buluşacağını söyledi. Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik durumuna ve İsrail'in Filistin politikasına da değinen Erdoğan, asgari ücretin işçi ve işveren memnuniyetini sağlayacak şekilde belirleneceğini vurguladı.
6 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir sonraki seçimleri kazanmaları durumunda Türkiye'nin mevcut ekonomi politikalarını sürdüreceklerini açıkladı. Bu durum, yabancı bankaların analizlerine göre döviz ve enflasyonun yeni rekorlar kırmasına yol açabilir. Erdoğan, ekonomi politikalarının dünya tarafından takdir edildiğini ve 14 Mayıs'tan sonra da 'Türkiye Ekonomi Modeli'nden dönüş olmayacağını savundu. Standard Chartered ve Morgan Stanley gibi bankalar, AKP'nin seçimleri kazanması ve politikalarını sürdürmesi halinde dolar/TL kuru için sırasıyla 36 ve 27 seviyelerini öngörüyor.
19 Nisan 2023
İşaretlediklerim