Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi iki sanığın tahliyesine karar verdi. Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar, yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Ayhan Bora Kaplan ve çetesine yönelik yürütülüyor. Mahkeme, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Eylül’e erteledi.
24 Mayıs 2024

Boğaziçi Üniversitesi'nden emekli Prof. Dr. Nükhet Sirman, bir araştırma kapsamında görüştüğü teknik takipte olan bir kişi nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sirman'a yurtdışı yasağı getirildi ve haftada bir gün karakola imza atma zorunluluğu konuldu. Bu olay, Sirman'ın duruşmasının ardından gerçekleşti.
26 Mart 2024

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla emekli edilen Tuğgeneral Bilal Çokay, Şanlıurfa Akçakale Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara'da gözaltına alındı ve tutuklandı. Milli Savunma Bakanlığı, insan kaçakçılığı iddialarını doğrulamış ve Çokay hakkında inceleme başlatmıştı. Çokay'ın makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları üzerine emekli edildiği belirtilmişti.
27 Haziran 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlunun ABD makamları tarafından yargılanabileceğini belirtti. Tok ve oğlu, İstanbul'da bir kaza sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra Mısır üzerinden ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanlığı, ABD'den iade talebinde bulunmuş, ancak Tok'un ABD vatandaşı olması durumunda yargılama sürecinin ABD yasalarına göre işleyebileceği ifade edildi. Bakan Tunç, Amerikan makamlarının Tok ve oğlunu geçici olarak tutuklayıp Türkiye'ye teslim etmelerini beklediklerini söyledi.
19 Mart 2024

Suriye'de görevli bir tuğgeneralin makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilerek emekli edildi. Savunma Bakanlığı, olayın emir astsubayı ve koruma personeli tarafından gerçekleştirildiğini belirtti ve savcılığa bildirdi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ederken, olaya karışan kişiler tutuklandı ve sözleşmeli personelin sözleşmeleri feshedildi. Ayrıca, sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirildi.
23 Mayıs 2024

10 Temmuz 2023'te Mersin Limanı'nda, askeri bir kapıdan geçerek gümrük kontrolünden kaçırılan valizler tespit edildi. Kamera kayıtları, Deniz Kuvvetleri'nde tim komutanı olan M.C.'nin bu olayda yer aldığını gösterdi. Ticaret Bakanlığı ve TSK, olayla ilgili soruşturma başlattı ve M.C.'ye idari cezalar verildi. Ancak, M.C. görevine devam etti.
10 Haziran 2024

Barış akademisyeni Mühdan Sağlam, 2016'da 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza attığı için 2017'de Ankara Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edilmişti. 8 Kasım 2023'te idare mahkemesinin kararıyla görevine iade edilen Sağlam, bu kez istinaf mahkemesi kararıyla yeniden ihraç edildi. Sağlam, karara tepki göstererek adaletin bir gün geleceğine ve görevine döneceğine inandığını belirtti.
27 Şubat 2024

28 Şubat davasında hüküm giyen eski 1’inci Ordu Komutanı Çetin Doğan tahliye edildi. Doğan, 28 Şubat sürecindeki rolü nedeniyle yargılanmış ve mahkum edilmişti. Tahliyesi, davanın ve sürecin yeniden değerlendirilmesine yol açabilir.
17 Mayıs 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni düzenleme kapsamında kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcuların uçağa kabul edilmeyeceğini açıkladı. Sivil Havacılık Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenlemeye göre, havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazla aranacak ve cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Ayrıca, özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.
21 Mayıs 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karıştıktan sonra annesiyle birlikte Mısır'a ve ardından ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un tutukluluğuna devam kararı verildi. Savcı, Cihantimur'un yeniden kaçabileceği gerekçesiyle serbest bırakılma talebine itiraz etti. Cihantimur, Türkiye'nin talebi üzerine ABD'de yakalanmış ve tutuklanmıştı. Duruşma 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

Muğla il sınırları içinde bulunan Keçi Adası, Yunanistan tarafından ilhak edildi. Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'a göre, Yunanistan 2004 yılından bu yana İzmir, Muğla, Aydın il sınırları içinde 20 ada ve 2 kayalığı işgal etmiş ve şimdi de Keçi Adası'nı topraklarına katmıştır. Keçi Adası'nda Yunan İlkokulu öğrencileri ve Yunan vatandaşları ile birlikte ilhak kutlamaları yapıldı. Emekli Albay Yalım, Türkiye'nin seçim meşguliyeti sırasında Yunanistan'ın bu adımlarını atmasını eleştirdi ve Türk hükümetinin Yunanistan'a nota vermediğini belirtti.
31 Mart 2024

Rusya'da cezaevinde öldüğü açıklanan muhalif lider Aleksey Navalni'nin cesedi, ailesine teslim edilmedi. Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmış, cesedin incelenmek üzere Rusya'nın Salehard kentine gönderildiğini ve ailenin morga giderek cesedi talep ettiğinde cesedin orada olmadığını öğrendiğini belirtti. Navalni'nin avukatlarına, cesedin bulunduğu yer ve incelenme süreci hakkında çelişkili bilgiler verildiği iddia edildi. Navalni, 2020'de zehirlenmiş ve tedavi için Almanya'ya gönderilmişti. AB, Navalni'ye yapılan suikast girişimine kimyasal silah kullanımı nedeniyle tepki göstermişti.
18 Şubat 2024

Rusya'da cezaevinde hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni'nin cesedi, ölümünden bir hafta sonra ailesine teslim edildi. Navalni, cezaevinde yürüyüş yaparken rahatsızlanmış ve doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamamıştı. Annesi, oğlunun cesedini almak için uzun süre mücadele etmiş, sonunda ceset aileye teslim edilmiştir. Navalni, Kremlin'e muhalefeti ve zehirlenme iddiaları sonrası tutuklanmış ve aşırılık yanlısı topluluk oluşturmak suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
24 Şubat 2024

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in yöneticilerinden Nadeem Anjarwalla, Nijerya'da gözaltından kaçtı. Nijerya Ulusal Güvenlik Danışmanı Ofisi, Anjarwalla'nın sahte bir pasaport kullanarak ülkeden kaçtığını açıkladı. Nijerya hükümeti, Binance hakkında yasa dışı para transferi ve yerel para birimi nairadaki değer kaybını durdurma çabaları kapsamında soruşturma yürütüyordu ve Anjarwalla'nın 4 Nisan'da mahkemeye çıkarılması bekleniyordu. Ayrıca, Binance geçen ay Nijerya'da erişim engeliyle karşılaşmış ve vergi kaçırma suçlamalarıyla yüzleşmişti.
26 Mart 2024

Üç yıldır hapiste olan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny, cezaevinde hayatını kaybetti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Navalny'nin ölüm nedeni hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. Navalny, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak biliniyor ve aşırılık suçlamasıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalny'nin sözcüsü, avukatının cezaevine doğru harekete geçtiğini açıkladı.
16 Şubat 2024

İngiltere Premier Lig ekibi Bournemouth, milli futbolcu Enes Ünal ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Geçen sezon İspanya'nın Getafe takımından kiralanan Ünal'ın zorunlu satın alma opsiyonu kullanıldı. 27 yaşındaki forvet, Bournemouth formasıyla bu sezon 16 maçta iki gol attı. Ünal, daha önce 'yoklama kaçağı' olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
29 Mayıs 2024
İşaretlediklerim