AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gerekli' açıklamayı yaparak 14 Mayıs'ta seçim yapılacağını kesinleştirdiğini belirtti. Erdoğan, seçimlerin bu tarihte düzenlenebilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını daha önce ifade etmişti. Çelik, Türkiye'nin demokratik tecrübeye sahip olduğunu ve seçimi büyük bir olgunlukla gerçekleştirebileceğini söyledi. Ayrıca sandık güvenliği konusunda herhangi bir sorun olmadığını ve siyasi partilerden temsilcilerin sandıkların başında olacağını ifade etti.
25 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonraki ilk kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, enflasyon ve fahiş fiyat sorununu gündemden çıkarma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Anayasa değişikliği teklifini yeniden Meclis'e sunacaklarını, istikrar ve güven vurgusu yaparak 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceklerini ifade etti. Depremzedeler için konut yapımı ve emeklilere bayram öncesi ödeme yapılacağını duyurdu. Ayrıca asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başlayacağını ve vatandaşların dokuz gün bayram tatili yapabileceğini belirtti.
6 Haziran 2023

Britanya merkezli Financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerini kazanmak için her türlü yöntemi kullanacağını öne sürdü. Gazetenin eski Ankara temsilcisi Laura Pitel, Erdoğan'ın popülaritesinin azalmasına rağmen iktidarda kalma çabasının Türkiye'nin ekonomisi ve kişisel özgürlükler üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak sürecinin muhalefeti güçlendirebileceği bir belirsizlik olarak ifade edildi.
2 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tarihe ilişkin bir sorun görmediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın da seçimlerin yapılmasını istediğini ve 'Yeter, söz milletin' dediklerini ifade etti.
21 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, anayasada belirtilen iki yolla erken seçim yapılmasına hazır olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde üçüncü kez aday olup olamayacağı tartışmaları devam ederken, Bahçeli muhalefeti adaylarını açıklamaya çağırdı ve erken seçim için gerekli olan 360 milletvekilinin oyu ya da cumhurbaşkanının kararı gerektiğini belirtti.
3 Ocak 2023

Diken, sekiz farklı araştırma şirketinin Türkiye'deki seçimlere ilişkin son anket sonuçlarını derledi. Anketler, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğunu gösteriyor. Bazı anket sonuçlarına göre, cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda sonuçlanabilir. Anketler, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi öncesinde ve sonrasında yapılan ölçümleri içeriyor.
13 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta karar alacağını belirtti. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve genel başkan Erkan Baş, Erdoğan'ın hukuken aday olamayacağını, çünkü seçim yenilenmesi kararının Meclis çoğunluğuyla alınması gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca, 6 Nisan 2022'de kabul edilen yeni seçim yasasının uygulanabilmesi için seçimlerin 6 Nisan'dan sonra düzenlenmesi gerektiği, bu durumun 14 Mayıs tarihindeki seçimler için geçerli olmadığı belirtildi.
24 Ocak 2023

AKP, 2023 seçimleri için hazırlıklarını sürdürürken, ekonomik göstergeler ve politik vaatler üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sunulan 17 maddelik seçim beyannamesi taslağının kısaltılmasını talep etti ve daha anlaşılır, somut öneriler içeren bir metin beklediğini ifade etti. Beyannamede ekonomi başta olmak üzere tarım, kadınlar, güvenlik, eğitim ve gençlik gibi konuların öne çıkması beklenmektedir.
13 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta 12 farklı etkinliğe katıldı ve bu etkinliklerde toplam 317 dakika konuşma gerçekleştirdi. Etkinlikler arasında bilim ödülleri töreni, kabine toplantısı açıklaması, istihdam projesi bilgilendirme programı ve ihracat verileri konuşması gibi çeşitli programlar yer aldı. Ayrıca AKP'nin grup toplantısı ve genişletilmiş il başkanları toplantısı gibi parti içi etkinliklere de katılım gösterdi.
5 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normal şartlarda 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılması için çağrıda bulundu. Bu çağrı, kamuoyunda Erdoğan'ın yeniden aday olup olamayacağı ve hangi seçim kanunuyla gidileceği konusunda tartışmalara yol açtı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın çağrısının Meclis'e olan saygısından kaynaklandığını ve Meclis'in bu çağrıyı değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Uçum ayrıca, yeniden adaylık tartışmalarının hukuken anlamsız olduğunu savundu.
24 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Toplantıda, her iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Gazeteci İsmail Küçükkaya, İYİ Parti'ye yakın bir kaynaktan 'Anlaşıyoruz' mesajı aldığını bildirdi.
6 Mart 2023

Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin olumlu ve demokratik bir atmosferde geçtiğini belirterek, oy sayımı devam ederken erken sonuç açıklamanın milli iradenin gaspı anlamına geleceğini ifade etti. Muhalefet ise Anadolu Ajansı'nın verilerini manipülatif bulduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu sandıklara itiraz edildiğini belirtiyor. Erdoğan, vatandaşları ve seçim çalışanlarını tebrik ederek, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar sandıkların başından ayrılmamalarını istedi.
14 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için gereken 100 bin imza toplama sürecinin beşinci gününde toplanan imza sayılarını duyurdu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ata ittifakının bağımsız adayı Sinan Oğan 100 bin imza barajını geçti. Diğer adaylar arasında Fatih Erbakan 69 bin 208, Doğu Perinçek 24 bin 563 imza toplarken, diğer adayların imza sayıları daha düşük kaldı. İmza süreci 27 Mart 2023 Pazartesi saat 20:00'de sona erecek.
26 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Meclis'i feshederek seçim kararı almasının ardından, AKP kurmayları milletvekili listelerinde büyük bir yenilenme olacağını ifade etti. Seçmenin değişim beklentisi nedeniyle listelerdeki mevcut isimlerin en az yüzde 50'sinin değişebileceği belirtildi. Ayrıca, MHP ile ortak liste konusunda henüz kesin bir karar verilmemiş olsa da, anlaşmanın çok hızlı gerçekleşebileceği vurgulandı.
12 Mart 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı. Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, oylama 28 Mayıs'ta tekrarlanacak. Erdoğan'ın seçim kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı ve YSK'nın seçimle ilgili 40'tan fazla genelgesi hazır bekletiliyor.
10 Mart 2023

Türkiye'de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, seçmenler 191 binden fazla sandıkta oy kullanacak. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimde yalnızca iki adayın olması ve tek pusula kullanılacak olmasının sonuçların daha hızlı açıklanmasını sağlayabileceğini ifade etti. İkinci turda Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan ve Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.
28 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin milletvekilleri, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelerek seçim takvimi ve ittifaklar hakkında soruları yanıtladı. Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, aynı zamanda bir mücadele ittifakı olduğunu belirtti. 15 Ocak'ta Kartal'da yapılacak mitingin ittifak için önemli olduğunu ve adaylık konusunun bu mitingden sonra netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kapatılması durumunda seçimlere katılım için mevcut seçenekler ve İyi Parti'nin HDP'ye yönelik yaklaşımı hakkında görüşlerini paylaştı.
9 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçime iki gün kala 14 ana akım medya kanalı ile ortak bir yayın düzenledi. Yayında, muhalefet lideri Muharrem İnce ile yaptığı telefon görüşmesinden ve Rusya'ya yaptırım uygulama konusundan bahsetti. Seçim sonuçlarına saygı duyacaklarını belirterek, demokrasinin gereğini yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Putin ile olan domates ticareti hakkında da konuştu.
12 Mayıs 2023
İşaretlediklerim