Kanada'daki Dalhousie Üniversitesi araştırmacıları, 2018-2022 yılları arasında 84 ülkede yapılan plastik kirliliği denetimleri ve verilerini analiz etti. Science Advances dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, incelenen atıkların neredeyse yarısı hangi şirket tarafından üretildiği belirlenememişken, kaynağı belirlenen atıkların %11'i Coca Cola ve %5'i PepsiCo tarafından üretilmiş. Nestle, Danone ve Altria gibi diğer büyük şirketler de plastik kirliliğine katkıda bulunuyor.
1 Mayıs 2024

Kellogg’s CEO’su Gary Pilnick, CNBC’de yaptığı bir açıklamada, yüksek market fiyatları karşısında yoksul ailelere akşam yemeği olarak mısır gevreği yemeyi önerdi. Pilnick, mısır gevreğinin diğer yemeklere göre daha uygun maliyetli olduğunu belirtti. Ancak, sosyal medyada birçok kişi bu öneriye olumsuz tepki gösterdi, CEO'nun yıllık kazancının 4 milyon dolar olduğunu ve bu tür bir önerinin gerçekçi olmadığını ifade ettiler. Ayrıca, mısır gevreklerinin yüksek şeker içeriğine dair uyarılarda bulunuldu.
29 Şubat 2024

Carnegie Mellon Üniversitesi'nin araştırmasına göre, ABD'de günlük marihuana kullanımı, içki tüketimini geçti. 1992'den bu yana marihuana kullanımı 15 kat arttı ve 2022'de yaklaşık 17,7 milyon kişi her gün veya neredeyse her gün marihuana kullandı. Aynı dönemde günlük içki tüketenlerin sayısı 14,7 milyon olarak belirlendi. Araştırma, Addiction dergisinde yayınlandı.
22 Mayıs 2024
İşaretlediklerim