Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası AFAD merkezinde yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki 19 binin üzerindeki enkazdan 15 bininin müdahalesinin tamamlandığını, can kaybının 35 bin 418'e yükseldiğini ve 1,6 milyon depremzedenin barınma ihtiyacının karşılandığını belirtti. Mart başında 30 bin konutun inşasına başlanacağını ve bir yıl içinde bölgedeki konut ihtiyacının giderilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Ayrıca, depremzedelere yapılan yardımlar ve vergi ertelemeleri gibi ekonomik desteklerden bahsetti. Erdoğan, muhalefetin ve sosyal medyanın barajlarla ilgili iddialarını eleştirdi ve Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamalarda bulundu.
14 Şubat 2023

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık döneminde önerdiği 'şeffaflık paketi' içindeki imar mevzuatı değişikliği teklifi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasındaki sürtüşmeyi derinleştirdi. Davutoğlu'nun imar planlarını daha şeffaf ve adil hale getirmeyi amaçlayan, belediyelere 'değer artış payı' getirecek düzenlemeleri, müteahhitler ve Erdoğan tarafından olumsuz karşılandı. Bu durum, Davutoğlu'nun siyasi kariyerinde bir dönüm noktası oldu ve Erdoğan'ın sert tepkisiyle karşılaştı.
15 Şubat 2023

Akif Beki, AK Partili belediyelerin borçlarını eleştirerek, CHP'li başkanların borçları vals ve dansla milletin parasını çarçur ettikleri için ödeyemedikleri şeklinde yansıtılmasını eleştirdi. Bursa, Keçiören ve Manisa Yunusemre belediyelerinin AK Parti yönetiminden devralınan borçlarını örnek gösterdi. Beki, bu borçların har vurup harman savurmaktan kaynaklandığını ve CHP'li başkanların bu borçları devraldığını belirtti.
26 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin açtığı kreşlerin temel atma törenine katıldı. Tören, Sultangazi Cebeci Mahallesi'ndeki şantiyede yapıldı. Törene katılımın az olmasından dolayı İmamoğlu, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'e tepki gösterdi ve 'Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik' dedi.
27 Eylül 2023

AKP'nin yerel seçimlerde yaşadığı ağır yenilginin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partide gerekli değişikliklerin yapılacağını belirtti. Erdoğan, seçimlerde düşük katılım oranının partinin oy oranını etkilediğini ve bu durumun sebepleri üzerinde duracaklarını ifade etti. Ayrıca, milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda partide bir değişim gerçekleştireceklerini ve daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, eleştirilere karşı partinin birliğini koruma ve halka hizmet etmeye devam etme konusundaki kararlılığını vurguladı.
17 Nisan 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda yaşanan saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, geçmişteki olayları hatırlatarak, 'Verin 400 vekili bu iş sulh içinde çözülsün' cümlesine atıfta bulundu. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine çıkan kavgada, Şık ve AKP'li Alpay Özalan arasında fiziksel bir çatışma yaşandı.
16 Ağustos 2024

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, muhalefetin demokrasiyle ilgili bir derdi olmadığını ve bir araya gelmelerinin tek nedeninin Erdoğan karşıtlığı olduğunu belirtti. Çelik, muhalefetin istikrar vaat etmediğini ve Türkiye'yi 'ucube bir yapı' ile karşı karşıya bırakmak istediklerini savundu. Ayrıca, muhalefetin demokrasi, cumhuriyet, millet ve devlet için bir projesinin olmadığını ifade etti.
23 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında Türkiye'nin siyasi yumuşama sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu kapsamda CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacağını duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklaması, Türkiye'de din üzerinden siyaset yapan ve muhalefeti dinsizlikle itham eden kesimlerin tutumlarına bir tepki olarak yorumlanabilir. Akif Beki'nin yazısında, siyasi çıkarlar için dini hassasiyetleri öne sürenlerin sonunda gerçek niyetlerinin ortaya çıkacağı vurgulanıyor.
4 Mayıs 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine yanıt verdi. Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale'yi açıklamasını İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle olarak değerlendiren Soyer, Özlale'nin 'akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday olmadığını' belirtti. Ayrıca Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel seçimlere gidilmesi gerektiğini ifade etti.
22 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın SGK borçlarıyla ilgili açıklamasının ardından CHP yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hesaplarına haciz kondu. Erdoğan, emekli maaşlarına zam yapılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyelerin prim borçlarını hatırlatmış ve bu borçların tahsil edilmesi için bakanlıkların harekete geçeceğini belirtmişti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu adımın muhalif partilerin belediyelerini zor durumda bırakmak için yapıldığını ifade etti.
30 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'de düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, seçimlerde başarısız olan muhalefet liderlerinin istifa etmemesini eleştirerek, bu durumun seçmenler tarafından olumsuz karşılandığını belirtti. Ayrıca, Yunanistan'da seçimi kaybeden Çipras'ın istifa ettiğini örnek göstererek Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.
8 Temmuz 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin avukatı ve Manisa Milletvekili adayı Fidel Okan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini Twitter üzerinden duyurdu. Okan, bu desteğin gerekçesi olarak 'FETÖ unsurlarının' temizlenmesi gerekliliğini belirtti. Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmiş ancak destekçilerini herhangi bir adaya yönlendirmemişti.
13 Mayıs 2023

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıyı değerlendirdi. Kurtulmuş, saldırının AK Parti'ye zarar verdiğini belirtti ve olayın İstanbul'daki büyük mitingi gölgede bıraktığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyı İmamoğlu'nun provokasyonu olarak nitelendirmiş ve 'Dadaşlarla kimse baş edemez' diyerek olayı farklı bir açıdan ele almıştı.
9 Mayıs 2023

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Erdoğan, darbe girişiminin unutulmadığını ve unutulmayacağını vurgularken, İmamoğlu darbenin önünü açan politikaların sorumlularının hesap vermediğini belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, FETÖ'nün devlet içindeki yapılanmasına dikkat çekerken, Özel benzer bir ihanetin tekrarlanmaması gerektiğini ifade etti.
15 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli'nde yaptığı konuşmada, seçimler için birleşme mesajı verdi ve iktidarı eleştirdi. İmamoğlu, gençlerin özgürlüğü, üniversitelerin durumu ve İstanbul seçimlerinde yaşananları gündeme getirerek, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, deprem konusunda siyaset yapılmasını eleştirerek, insanların ihtiyaçlarının öncelikli olduğunu vurguladı ve Hatay'daki depremzedelerin durumuna dikkat çekti.
30 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman ziyaretinde, Kahramanmaraş depremlerinin ilk günlerinde istenilen düzeyde çalışma yürütemediklerini kabul ederek halktan 'helallik' talep etti. Daha önce depremle ilgili eleştirilere sert yanıtlar veren Erdoğan, AFAD ve Kızılay'a yönelik eleştirilere kulak asılmaması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Türkiye'nin 21 günde ayağa kalkmak üzere olduğunu ifade etti.
27 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem bölgesine gitmeyişini savunurken, Ahbap ve Babala TV ekibinin yardım kampanyalarını ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ı sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, devletin her yerde olduğunu ve acıların siyasi çıkar için kullanılmasına karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, yardım ve desteklerin AFAD aracılığıyla yapılmasının doğru olduğunu vurguladı ve deprem bölgesindeki durumları magazin gösterisine çevirenleri kınadı.
14 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelere 'bedava ev' sözünü eleştirdi. Erdoğan, Hatay'da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini belirtti.
2 Eylül 2023
İşaretlediklerim