İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın ardından Sibirya kökenli daha soğuk bir havanın etkisine gireceği ve Perşembe gününe kadar sürecek kar yağışı için İstanbulluları uyardı. Kar küreme ve tuzlama araçları, evsiz vatandaşlar için barınma hizmetleri, sokak hayvanları için beslenme ekipleri hazırlandı ve toplu taşımada ek seferler konuldu. İmamoğlu, zorunlu olmadıkça şahsi araç kullanılmaması ve resmi uyarıların takip edilmesi gerektiğini belirtti.
4 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'da yaptığı bir konuşmada kullandığı '14 Mayıs’ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar' ifadesine siyasi tepkiler geldi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın ifadelerine karşı çocukları ve televizyon izleyicilerini koruma çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Erdoğan'ı edebe davet ederek tepki gösterdi.
4 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın en büyük iki partisi olan CHP ve İYİ Parti arasında, adaylık konusunda başlayan tartışmalar devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda çalışmalar yürüttüğü ve kampanya afişleri hazırlandığı belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da adaylık için destek gördüğü ifade ediliyor. İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını düşünüyor ve aday belirleme yönteminin önemine vurgu yapıyor. İttifakın geleceği ve aday belirleme yöntemi konusunda 13 Şubat'ta yapılacak toplantı kritik önem taşıyor. Sosyal medyada ve CHP Genel Merkezi önünde yaşanan tartışmalar ve protestolar, ittifak içindeki gerilimi artırıyor.
4 Şubat 2023

Brezilya donanmasının emekliye ayırdığı ve tonlarca asbest taşıyan Nae Sao Paulo adlı gemi, çevreci grupların, sendikaların ve meslek kuruluşlarının eylemleri sonucunda Türk karasularına girişi engellenmiş ve sonrasında Atlantik Okyanusu'nda batırılmıştır. Geminin batırılması planı, çevresel riskler nedeniyle savcılar tarafından durdurulmuş, ancak Brezilya ordusu geminin su aldığını ve batma riski olduğunu belirterek batırma dışında başka bir seçenek olmadığını açıklamıştır. Türkiye, geminin tehlikeli madde analizi yapılması için Brezilya'dan talepte bulunmuş, ancak Brezilya analizin Türkiye'de yapılmasını önermiştir.
4 Şubat 2023

ABD Savunma Bakanlığı, ABD hava sahasında Çin'e ait bir istihbarat balonu tespit ettiğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu durumu sorumsuzca bulduğunu belirterek Çin ziyaretini iptal etti. Çin yönetimi ise balonun bilimsel ve meteorolojik amaçlarla uçurulduğunu ve ABD hava sahasına girmesinin üzüntü yarattığını ifade etti. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD ile olan bu krizin sakinlikle çözülmesi gerektiğini vurguladı.
4 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, '14 Mayıs'ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar' ifadesini kullandı. Bu sözler üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 'Edep yahu!' diyerek Erdoğan'a tepki gösterdi. Erdoğan'ın ifadesi sosyal medyada da tepkilere neden oldu.
4 Şubat 2023

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Basın özgür' açıklamasına karşın, yılın ilk ayında 40 gazetecinin yargılandığını ve çeşitli sansürlerin yaşandığını belirtti. Gazetecilere yönelik davalarda, haber içerikleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılamalar yapıldığı, bazı gazetecilere uzaklaştırma tedbirleri uygulandığı ve resmi ilan alabilme koşullarının ağırlaştırıldığı ifade edildi. Ayrıca, RTÜK'ün bazı yayın kuruluşlarına cezalar verdiği ve internet sitelerinin erişime engellendiği belirtildi.
4 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, muhalefeti, özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Adnan Menderes'in 'Yeter söz milletindir' sloganını kullanmakla suçladı. Erdoğan, muhalefeti Türkiye'yi kaos günlerine geri döndürmek istemekle itham etti ve 14 Mayıs seçimlerinde muhalefete karşı bir zafer çağrısında bulundu.
4 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediyesi'nin düzenlediği bir etkinlikte konuşarak, Türkiye'de bir milyondan fazla çocuğun okula aç gittiğini ve bu durumun ülke için bir trajedi olduğunu belirtti. Hükümete okul beslenme programı için çağrıda bulunduğunu ancak önerilerinin reddedildiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, adalet, eşitlik ve dayanışma temalarını vurgulayarak, Halil İbrahim Sofrası'nı kurduklarını ve bu sofrada sadece karınların değil, değerlerin de doyduğunu söyledi.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının hakemi Ali Palabıyık'ın performansını eleştirerek, Fenerbahçe'ye yönelik sistematik saldırılar olduğunu iddia etti. Yüksek divan kurulu toplantısında konuşan Koç, hükümetin ve siyasetin bu duruma müdahale etmemesini eleştirerek, onların da bu durumun bir parçası olduğunu öne sürdü. Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline karşı yönetim kurulu oylamasında devam kararı alındığını belirtti.
4 Şubat 2023

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Brian Nelson, Türkiye'nin Rusya ile sürdürdüğü ticari ve ekonomik faaliyetler nedeniyle yaptırım riski taşıdığını ve G7 pazarlarına erişimini kaybedebileceğini belirtti. Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan toplantıda, Türk işletmeleri ve bankalarına Rus askeri-endüstriyel kompleksi tarafından kullanılabilecek teknolojilerle ilgili işlemlerden kaçınmaları için ek önlemler alınması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Nelson ayrıca, Rus oligarklar ve hükümet yetkililerinin Türkiye'de mülk ve yat satın almaya devam ettiğini ve bu tür işlemlerde daha fazla denetim çağrısında bulunduğunu ifade etti.
4 Şubat 2023

Son yıllarda yurt dışında yaşama hayali kuran Türk vatandaşlarının sayısı artarken, Meksika üzerinden ABD'ye kaçak yollardan geçen Türk vatandaşlarının sayısında büyük bir artış gözlemlendi. Euronews Türkçe'nin haberine göre, 2021'de 7 bin olan bu sayı, 2022'de 22 bine yükseldi. Meksika'ya e-vize ile kolayca seyahat edebilen Türk vatandaşları arasında ülkeye alınmayanlar da bulunuyor. 2022'de ABD'ye kaçak yolla giren kişi sayısı 3 milyon 58 bin iken, her bin kaçak geçiş yapan kişiden yedisi Türk vatandaşıydı.
4 Şubat 2023

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova'nın batısında yarın sabah saatlerinden sonra kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Rüzgarın hızının 60-80 kilometre/saat, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise 80-100 kilometre/saat olması öngörülüyor. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklar yaşanabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.
4 Şubat 2023

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), okul yönetiminin mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını uygulamaması üzerine suç duyurusunda bulundu. Rektörlük, BÜMED'in okuldaki yerinden çıkarıldığını 7 Ocak'ta duyurmuş, mezunlar ise kararın iptali için dava açmıştı. Mahkeme, tahliye işlemleri başladıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı vermiş, ancak üniversite yönetimi ve kaymakamlık bu kararı uygulamamıştı. BÜMED yöneticileri, mahkeme kararına rağmen tesise girememiş ve tüm mezunların okula girişi yasaklanmıştı.
4 Şubat 2023

8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar için getirilen EYT düzenlemesinde yaş şartı kaldırıldı ancak prim günü şartı getirildi. Daha önce 5 bin prim günü üzerinden yapılan açıklamalara güvenerek kredi çeken veya varlıklarını satan vatandaşlar, şimdi kademeli prim günü şartı nedeniyle mağdur olduklarını belirtiyorlar. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen teklif, Genel Kurul'a getirilecek. Vatandaşlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın 'kademeli prim şartı olmayacak' vaadine güvenerek hareket ettiklerini ve şimdi borç batağında olduklarını ifade ediyorlar.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu toplantısında yapılan oylama sonucunda Fenerbahçe'nin ligden çekilmeyeceğini ve lige devam edeceğini duyurdu. Bu açıklama, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçında hakem Ali Palabıyık'ın tartışmalı kararları sonrası gündeme gelmişti. Fenerbahçe camiası içerisinde bazı kesimler takımın ligden çekilmesini talep etmiş, ancak yapılan oylamada 11'e karşı 3 oyla ligde kalma kararı alınmıştır.
4 Şubat 2023

Ridley Scott tarafından yönetilen 2000 yapımı 'Gladyatör' filminin devamı, 22 Kasım 2024'te vizyona gireceği duyuruldu. Paramount Pictures, devam filminin başrolü için 'Normal People' dizisiyle tanınan ve 'Aftersun' filmiyle Oscar adaylığı kazanan İrlandalı aktör Paul Mescal ile görüşmeler yapıldığını açıkladı. Filmin yapımcılığını Ridley Scott üstlenirken, senaryosunu David Scarpa yazıyor. Devam filminde, orijinal filmin baş karakteri Maximus'un oğlu Lucius'un hikayesi anlatılacak.
4 Şubat 2023

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçimini Arslan kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üyeliğe atanan İrfan Fidan'ın adaylığına iktidar yanlısı üyelerin bile karşı çıktığı belirtilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin 'Erdoğan'ın adayı kaybetti' şeklindeki yorumlarına karşı çıkarak, Anayasa Mahkemesi'nin bağımsız bir kurum olduğunu ve üyelerin hür iradeleriyle seçim yaptıklarını ifade etti.
4 Şubat 2023

Togg, elektrikli araç modelleri için özel bir NFT koleksiyonu oluşturdu ve bu NFT'lerin açık artırması 5 Şubat Pazar günü saat 19:23'te başlayacak. NFT sahipleri, araçların ön sipariş hakkına sahip olacaklar. Açık artırmaya katılmak için Trumore uygulamasının indirilmesi gerekiyor ve her kimlik sadece bir NFT için teklif verebilecek. Toplamda 2023 adet NFT bulunuyor ve şu ana kadar 20 bine yakın kişi uygulama üzerinden cüzdan oluşturdu. Açık artırma 15 Şubat'a kadar devam edecek.
4 Şubat 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde, arşiv ve dokümantasyon merkezi, Bizans Araştırmaları Enstitüsü ve Müşteri İç Görü Merkezi tarafından kullanılan bina, 7 Eylül 2022'de kapatılarak kütüphaneye bağlandı ve apar topar boşaltılması istendi. Daha sonra bu bina, yapı işleri daire başkanı Soner Melih Kural ve spor kültür sağlık daire başkanı Kasım Mantarcı tarafından lojman olarak kullanılmaya başlandı. İddialara göre lojman için lüks harcamalar yapıldı ve konut tahsis komisyonunda her iki daire başkanı da görev alıyor. Ayrıca, Kural'ın kardeşi Umutcan Kural, işe alım komisyonunda bulunan Kural tarafından üniversitede işe alındı.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

İstanbul'da M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'nda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle Aksaray-Atatürk Havalimanı ve Aksaray-Kirazlı istasyonları arasında metro seferleri yapılamamaktadır. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, arızanın giderilmesi için çalışmalar sürmektedir. Bu süreçte Aksaray-Yenikapı arasında İETT otobüsleriyle ücretsiz ring seferleri düzenlenmektedir.
4 Şubat 2023

1990'lı yıllardan bu yana kanser ölüm oranları, çeşitli önleme programları ve tedavi yöntemleri sayesinde düşüş göstermiş ve son 30 yılda %33'lük bir azalma yaşanmıştır. Ancak pandemi döneminde sağlık sistemine erişimde yaşanan zorluklar nedeniyle ileri evre kanser tanılarında artış beklenmektedir. Türkiye'de her yıl yaklaşık 200 bin kişi kanser teşhisi almaktadır ve en sık görülen kanser türleri arasında meme, tiroid, rahim ve akciğer kanserleri bulunmaktadır. Ayrıca, HPV aşısının rahim ağzı kanserini azalttığı ve Türkiye'de DSÖ'nün önerdiği kolorektal, meme ve rahim ağzı kanserleri için ücretsiz tarama programları bulunduğu belirtilmiştir.
4 Şubat 2023

Hindistanlı iş insanı Gautam Adani, hakkında ortaya atılan borç seviyesi, kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları sonucunda şirket değerlerinde büyük düşüş yaşadı. Bu durum, Adani'nin altı günde 118 milyar dolar kaybetmesine ve 'Asya'nın en zengin kişisi' unvanını kaybetmesine yol açtı. Kriz, Adani Grubu ile iş ilişkisi olan şirketleri ve kredi veren bankaları da olumsuz etkiledi. Adani ile ortaklıkları bulunan şirketler, ilerleyen günlerde büyük değer ve para kayıplarıyla karşı karşıya kalabilir.
4 Şubat 2023

Microsoft, Bing arama motoruna yapay zeka tabanlı sohbet botu ChatGPT'yi entegre ediyor ve bu yeni sürümün mart ayında kullanıma sunulması bekleniyor. Teknoloji haber sitesi 9to5google.com, Twitter kullanıcısı Owen Yin'in test yayını sırasında aldığı ekran görüntülerini paylaştı. Yeni Bing arayüzünde kullanıcılar 1000 karakterlik bir kutuya sorularını yazarak sohbet robotu tarzında yanıtlar alabilecekler ve arama sonuçları kaynaklarını da gösterecek. Ayrıca, Google'ın da 8 Şubat'ta Paris'te bir AI etkinliği düzenleyeceği ve Bing'in ChatGPT hamlesine nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.
4 Şubat 2023

ABD Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake hakkındaki suçlamalarına karşılık vererek, ABD hükümetinin Türkiye'yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı veya destek verdiği iddialarının yanlış olduğunu belirtti. Soylu, ABD büyükelçisini Türkiye'de darbe yapma çabalarıyla suçlamış ve 'pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek' ifadesini kullanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı ise Türkiye'nin değerli bir NATO müttefiki olduğunu ve ABD vatandaşlarının güvenliği için uyarılar yayınladıklarını vurguladı.
4 Şubat 2023

İstanbul Acıbadem'de bulunan Akasya Toplu Yapı Sitesi'nin yönetim hizmet şirketine ödenen aylık tutarın 55 bin TL'den 95 bin TL'ye çıkarılması ve site müdürünün maaşının brüt 75 bin 500 TL olduğu iddiaları site sakinlerinin tepkisine yol açtı. 23 Ocak'taki toplantıda zamların reddedilmesine rağmen, iddialara göre WhatsApp üzerinden düzenlenen bir toplantıda zamlar kabul edildi. Aidatların da yüzde 120 artışla 4 bin TL'den 7 bin TL'ye yükseltildiği belirtildi. Site sakinleri yönetimi 'kural tanımazlık ve vandallık' ile suçlarken, site müdürü suçlamaları reddetti ve avukatı müdürün iddia edilen maaşları almadığını ifade etti.
4 Şubat 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal etti. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Ayrıca, sabah 08:00'de İstanbul ile Bursa arasında yapılması planlanan karşılıklı iki sefer de aynı nedenle iptal edildi.
4 Şubat 2023

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, elektronik haberleşme hizmetlerinde usulsüz pazarlama ve satış aramaları yapan 15 işletmeciye toplamda 51,5 milyon lira idari para cezası uyguladı. Bu karar, vatandaşların 'istenmeyen arama' olarak bildirdiği ve rahatsızlık duyduğu aramaların yapıldığı bir süreç sonrasında geldi. BTK, işletmecilerin alt bayilik ve acentelik düzenlemelerine uyumunu kapsamlı bir şekilde inceledi ve mevzuata aykırı uygulamaları tespit etti.
4 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı ve altılı masa ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Özlale, CHP'nin masayı sadece Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı çıkarak, İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını belirtti. Ayrıca, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde halkın iradesinin nasıl rol alacağını kestiremediklerini ifade etti ve itirazının şahıslara değil, yaklaşıma olduğunu vurguladı.
4 Şubat 2023

Delaware'de bir bilgisayar tamir dükkanı sahibi olan John Paul Mac Isaac, Hunter Biden'ın avukatının bilgisayardaki bilgilerin çalınması ve paylaşılması hakkında savcılara yaptığı cezai soruşturma çağrısını değerlendirdi. Mac Isaac, kendisine yönelik tehdit iddialarını reddederek, Hunter Biden'ın bilgisayarını tamir etmek ve içeriklere erişmek için gerekli izne sahip olduklarını belirtti. 2020'de New York Post'un haberine göre, Hunter Biden'ın bilgisayarında babası Joe Biden'ın Ukrayna politikalarına müdahalesine dair iddialar ve kişisel içerikler bulunmuştu. Hunter Biden'ın avukatı, bilgisayarın içeriğinin çalınması ve dağıtılması konusunda dükkan sahibi ve Trump'ın ekibinden bazı isimleri suçlamıştı.
4 Şubat 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Twitter Blue abonelerinin platformda yer alan reklamlardan elde edilen gelirlerden pay alacaklarını açıkladı. Bu uygulamadan yararlanabilmek için kullanıcıların Twitter Blue abonesi olmaları gerekiyor. Musk daha önce mavi tik satışını başlatmış ve Apple ile yaşadığı vergi sorunları nedeniyle bu satışı ertelemişti. Aralık ayında mavi tik satışını tekrar başlatan Musk, altın ve gri tikleri de piyasaya sürmüştü.
4 Şubat 2023

Şili'nin orta ve güney bölgelerinde devam eden şiddetli orman yangınları sonucunda ölü sayısı 13'e ulaştı. Tarım Bakanı Esteban Valenzuela, yangın söndürme çalışmaları sırasında bir helikopterin düştüğünü ve bu kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ordu mensupları da yangın söndürme çabalarına destek veriyor. Ülkede yaşanan yoğun sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklıkları 40 derecelere kadar yükseldi. Cumhurbaşkanı Gabriel Boric, tatilini iptal ederek yangın bölgelerine gitme kararı aldı.
4 Şubat 2023

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımında forma giyerken ilk golünü Al Fateh ile oynanan maçta penaltıdan kaydetti. Maç 2-2 berabere sonuçlandı. Ronaldo, bu golle ilgili duygularını Twitter üzerinden paylaştı ve takımın çabasını övdü. Ronaldo, Manchester United'dan ayrıldıktan sonra Al Nassr ile anlaşmış ve kısa sürede takım kaptanı olmuştu. Al Nassr, 15 maç sonunda averajla ligde birinci sırada yer alıyor.
4 Şubat 2023

Tesla CEO'su Elon Musk, 2018 yılında yaptığı ve şirketi borsadan çekmeyi değerlendirdiğini belirten bir tweet nedeniyle yatırımcıları yanılttığı iddiasıyla açılan davada suçsuz bulundu. San Francisco Federal Mahkemesi'nde 3 hafta süren duruşmalar sonucunda jüri, Musk'ın tweetleri ile Tesla hisse fiyatları arasında bir bağlantı olmadığına karar verdi. Musk, savunmasında Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'ndan finansman sözü aldığını ve kötü bir niyeti olmadığını ifade etti.
4 Şubat 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev'de düzenlenen Ukrayna-Avrupa Birliği Zirvesi'nde Ukrayna'nın AB ile entegrasyon sürecinin devam ettiğini ve AB'nin Ukrayna'nın hazırladığı 10 maddelik barış formülünü resmen desteklediğini açıkladı. Zelenski, Ukrayna'nın özgürlük ve değerlerini koruyarak Avrupa hedeflerine ulaşacaklarını belirtti. Ayrıca, ABD'nin Ukrayna'ya ek askeri yardım yapma kararına değinerek, ABD Başkanı Joe Biden'a teşekkürlerini iletti.
4 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Hadi Sinirlioğlu'nu görevden alarak yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ı atadı. Bu değişiklik, Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gerçekleşti. Sinirlioğlu, 2016 yılında bu göreve atanmıştı.
4 Şubat 2023

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD hava sahasında tespit edilen ve Çin'e ait olduğu belirtilen casus balonunun uluslararası hukukun ve ABD'nin egemenliğinin ihlali olduğunu ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerikan halkının güvenliğini öncelikli tuttuğunu ve Çin'e karşı ulusal güvenliği koruma konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Biden'ın Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Çin ziyaretini ertelemesi kararını desteklediği belirtildi.
4 Şubat 2023

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, 'imar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları' iddiasıyla Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D. ve eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E. tutuklandı. Diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı, Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını duyurdu.
4 Şubat 2023

İran Yeni Dalgası'nın tanınmış isimlerinden yönetmen Cafer Penahi, açlık grevine başladığını duyurduktan kısa bir süre sonra kefaletle serbest bırakıldı. Penahi'nin avukatı Yusuf Mulayi, yönetmenin sağlık durumunun iyi olduğunu ve eve döndüğünü belirtti. Penahi, 2010 yılında 'sistem karşıtı propaganda' suçlamasıyla altı yıl hapis cezasına çarptırılmış ve Temmuz ayında yeniden tutuklanmıştı. İran yargı erki serbest bırakılma ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
4 Şubat 2023
İşaretlediklerim