Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak teyit etti ve kredi notu görünümünü 'negatif' ten 'durağan' a çıkardı.
29 Eylül 2023

Konya Klasik Otomobilciler Derneği ve Meram Belediyesi tarafından organize edilen klasik otomobil sergisi açıldı. Sergi, otomobil, traktör ve motosikletlerden oluşan yaklaşık 100 araçlık bir koleksiyonu içeriyor ve üç gün boyunca 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda ziyaret edilebilecek. Dernek Başkanı Muammer Deveci ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, klasik araçların sadece teknolojik hatıralar olmadığını, aynı zamanda kendilerine özgü tasarımları, estetik çekicilikleri ve döneminin teknolojisinin müthiş birer örneği olduğunu belirtti.
29 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya il başkanlığı kongresi öncesi partisinin ilçe başkanlarından bazılarıyla görüştü. Toplantının gündeminde il başkan adayı arayışı olduğu öğrenildi. Ziyarete mevcut il başkanı Nuri Cengiz katılırken, toplantıda Cengiz'in adaylığı ve kongre sürecinin konuşulduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde CHP'nin güçlü olduğu ve en yüksek sayıda delegeye sahip olan ilçelerin önde gelen partilileriyle görüşmesi bekleniyor.
29 Eylül 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki ölümlerin yüzde 40-50'sinin kalp damar hastalıklarına bağlı olduğunu belirtti. Koca, Dünya Kalp Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kalp damar hastalıklarının dünya genelinde ve Türkiye'de ölümlerin birinci sıradaki nedeni olduğunu ifade etti. Bakan Koca, Türkiye'de Haziran 2022 ile Haziran 2023 arası kalp ameliyatı sayısının 70 binin üzerinde olduğunu ve bu ameliyatların yüzde 73'ünün koroner baypas cerrahisi, yüzde 15'inin kapak cerrahisi, yüzde 4'ünün aort cerrahisi ve yüzde 8'inin konjenital kalp cerrahisi olduğunu bildirdi.
29 Eylül 2023

Altın Portakal Film Festivali, 'Kanun Hükmü' belgeseli nedeniyle yaşanan tartışmalar sonucunda iptal edildi. Belgesel, festivalden 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle çıkarılmış, ancak sanatçıların direnişi sonucunda yeniden seçkiye alınmıştı. Bu durum üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekilmiş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da bu kararı 'çok değerli' bulmuştu. Festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, belgeselin yeniden seçkiden çıkarıldığını duyurmuştu. Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden desteğini çektiğini açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin 'kendileri dışında oluşan ve oluşturulan süreç' sebebiyle iptal edildiğini duyurdu.
29 Eylül 2023

Küçükçekmece açıklarında denizi kirleten Liberya bandıralı ticari gemiye, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından 31 milyon 858 bin 359 lira para cezası kesildi. Geminin denize kirli su tahliye ettiği ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve TÜÇA ekipleri olaya müdahale etmiş ve geminin çevre kirliliğine sebep olduğunu belirlemişti.
29 Eylül 2023

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, gelecek yıl Türkiye'deki TEKNOFEST'e katılmayı sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce Musk'la bir araya gelmiş ve onu TEKNOFEST'e davet etmişti. Ayrıca Erdoğan, Musk'a Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yapmıştı. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TEKNOFEST'teki yarışmalara katılan tüm takımları tebrik etti ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.
29 Eylül 2023

New York Valisi Kathy Hochul, aşırı yağışlar ve su baskınları nedeniyle olağanüstü hal ilan etti. Brooklyn bölgesinde dört metro hattında seferler aksadı ve New York Büyükşehir Ulaşım İdaresi metro hizmetinin sınırlı olduğunu duyurdu. Acil Durum Yönetim Komiseri Zach Iscol, vatandaşları su basmış yollara girmemeleri ve bodrum katında yaşayanların daha yüksek bir yere taşınmaya hazır olmaları konusunda uyardı. Hava tahmin raporlarına göre, cumartesi gününe kadar yağışlar sürecek ve yer yer 20 santimetreyi bulması beklenen şiddetli yağmur nedeniyle New York’un bazı kesimler için ani sel uyarısı yapıldı.
29 Eylül 2023

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan hakkında, PKK lideri Abdullah Öcalan’a ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldı. Ömer Öcalan, amcası olan Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğini belirtmişti. Ankara Başsavcılığı bunun üzerine resen soruşturma başlattı. Başsavcılıktan paylaşılan açıklamada, söz konusu açıklamaların 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında suç unsuru içerdiğinin değerlendirildiği belirtildi.
29 Eylül 2023

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Temsilciliği (UNHCR), son dokuz ayda Akdeniz'de en az 2 bin 500 göçmenin ya boğularak öldüğünü ya da kaybolduğunu açıkladı. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir artışı temsil ediyor. Ayrıca, UNHCR, son dokuz ay içinde 186 bin kişinin deniz yoluyla Güney Avrupa'ya ulaştığını belirtti. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83'lük bir artışa denk geliyor. UNHCR, tüm Akdeniz ülkelerinin acilen arama ve kurtarma çalışmalarını güçlendirmesini istedi.
29 Eylül 2023

İspanya'daki bilim insanları, 150 yıldan daha uzun bir süre önce bir mağaradan çıkarılan sandaletlerin Avrupa'da şimdiye kadar keşfedilen en eski ayakkabılar olduğunu belirledi. Ayakkabılar ilk olarak 1850'lerde, Granada sahilinden birkaç mil içerideki eski bir mağara olan Cueva de los Murciélagos’tan madenciler tarafından çıkarıldı. Günümüz teknolojisiyle incelenen koleksiyondaki en eski nesneler 9 bin yıllık olabilir.
29 Eylül 2023

18 Haziran'da Atlantik Okyanusu'ndaki Titanik gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen OceanGate şirketine ait Titan denizaltısı patlamış ve beş kişi yaşamını yitirmişti. Bu trajik olay, MindRiot Entertainment ve yapımcı E. Brian Dobbins tarafından film yapılacak. Bu, Titan kazası hakkında yapılan ilk uzun metrajlı film olacak. Daha önce Britanyalı yayın kuruluşu Channel 5, 'Titanic Sub: Lost at Sea' adlı bir belgesel yayınlamış ve MindRiot da OceanGate’in eski görev direktörü Kyle Bingham hakkında 'Salvaged' adlı kendi belgesel dizisini hazırlamıştı.
29 Eylül 2023

Norveç'in Jomfruland Adası'nda, evinin bahçesinde kaybettiği altın küpeyi arayan bir aile, Viking dönemine ait olduğu düşünülen bir mezar parçası ve yuvarlak kemer tokası buldu. Uzmanlar, buluntuların 9'uncu yüzyılda yaşamış bir kadının cenazesine ait olduğunu değerlendiriyor. Aile, buldukları kalıntıları resmi makamlara teslim etti.
29 Eylül 2023

Bir zamanlar sınıfta karalama yaptığı için başı belaya giren 13 yaşındaki Britanyalı Joe Whale, şimdi Nike ile çalışıyor. Ailesi, karalama şikayetlerinden sonra Whale'ın yeteneğini keşfetti ve onu resim kursuna gönderdi. Bugün, Joe'nun yeteneği ona Nike anlaşmaları, çocuk kitaplarını resimleme fırsatları ve hatta Prens William ile Kate'le çalışma imkanları sağladı.
29 Eylül 2023

Altın Portakal Film Festivali, 'Kanun Hükmü' adlı belgeselin seçkiden çıkarılmasıyla sansür krizi yaşadı. Festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu'nun tutarsız açıklamaları sonrası sanat dünyasından istifa çağrıları geldi. Ancak Boyacıoğlu'nun istifasının önünde maddi bir engel olduğu belirtildi. Festival jürisi ve sinemacılar, sansürün kabul edilemez olduğunu belirterek belgeselin seçkiye geri alınmasını talep etti. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı festivalden çekildi.
29 Eylül 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde, Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı başlatılan direniş 999'uncu gününe girdi. Akademisyenler, her öğlen arasında rektörlük binası önünde 'akademik nöbet' tutuyor. Direnişin 999'uncu gününde yoğun katılım gözlendi. Okul yönetiminin kampüse girişini yasakladığı mezun ve emekli akademisyenler de kampüs girişinde bulundu. 30 yıl boyunca öğretim üyesi olarak çalışan ve geçen hafta emekli olan Murat Gülsoy'un da okula girişi yasaklandı.
29 Eylül 2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Kanun Hükmü' adlı belgeseli gerekçe göstererek Altın Portakal Film Festivali'ne verdiği desteği çektiğini duyurdu. Belgesel, KHK ile kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın mücadelesini anlatıyor. Festival yönetimi, belgeseli 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle festivalden çıkarmış, ancak sanatçıların direnişi karşısında belgeseli yeniden seçkiye almıştı. Bu durum üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekilmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden desteğini çektiğini açıkladı.
29 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi ile Çanakkale'nin doğusunda yerel kuvvetli ve çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olasılıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Eylül 2023

Sosyolog Pınar Selek hakkında Mısır Çarşısı’nda 25 yıl önce gerçekleşen patlamayla ilgili dördüncü beraat kararının Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Mahkeme, Selek'in ifadesinin mahkeme huzurunda alınmasına karar verdi ve bir sonraki duruşmanın 28 Haziran'da yapılmasına hükmetti. Selek, bu dava kapsamında dört kez beraat etmiş ancak beraat kararları Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi tarafından her seferinde bozulmuştur.
29 Eylül 2023

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'nda suların çekilmesi sonucu iki bin yıllık bir tuz tesisi ortaya çıktı. Tesis, Kaunos Antik Kenti'nde 2005 yılında yapılan kazılar sırasında bulunmuştu. Kazı başkanı Doç. Dr. Ufuk Çörtük, tesisin antik dönemde mühendislik harikası bir yöntemle kurulduğunu ve yılda ortalama 4-5 ton tuz üretildiğini belirtti. Üretilen tuzların çuvallarla limana taşınarak gemilerle Yunanistan ve adalara ihraç edildiği belirtildi.
29 Eylül 2023

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü'nden emekli öğretim üyesi Murat Gülsoy'un okula girişi yasaklandı. Gülsoy, geçen hafta emekli olduğunu ve emekli olur olmaz okula girişinin yasaklandığını belirtti. Ayrıca, Gülsoy'un adının yer aldığı bir etkinlik de gerekçesiz bir şekilde iptal edildi. Boğaziçi Üniversitesi, emekli akademisyenlere ve mezunlara BUCard vererek kampüse girişlerine izin veriyor ancak 'kendisine karşı çıkan' kişilerin kartlarını iptal ederek okula girişlerini yasaklıyor.
29 Eylül 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'da başlattığı bir canlı yayın daha donunca durumu 'yoğunluk' olarak açıkladı ve şirket çalışanlarına sorunu düzeltmeleri için mail attı. Musk, Teksas sınırında sığınmacılarla ilgili durumu canlı yayınla aktarmak istemişti ancak teknik sorunlar nedeniyle yayın dondu. Musk daha önce de benzer sorunlar yaşamış ve bunu sunucuların yoğunluğuna bağlamıştı.
29 Eylül 2023

Birleşik Krallık'ta yapılan bir araştırma, gece saat 10 ile 11 arasında uyumanın kalp ve damar sağlığına iyi geldiğini ortaya koydu. Araştırma, UK Biobank tarafından 88 bin kişi üzerinde gerçekleştirildi ve sonuçları Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin akademik yayını European Heart Journal'da yayınlandı. Araştırma süresince gönüllülerin uyuma ve uyanma saatleri kaydedildi ve bu süreç yaklaşık altı yıl sürdü. Araştırmada, 3 bin gönüllüde kalp ve damar hastalıkları tespit edildi.
29 Eylül 2023

Gezi davasında mahkumiyet kararı onanan Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, Twitter üzerinden bir çağrıda bulundu. Kahraman, 'Sesimize daha fazla ses olmanızı istiyoruz. Adalet mücadelemiz bitmedi!' ifadelerini kullandı. Gezi Parkı eylemlerini finanse ve organize etmekle suçlanan sanıklar arasında yer alan Tayfun Kahraman'a 18 yıl hapis cezası verilmişti. Yargıtay, bu cezayı onayladı.
29 Eylül 2023

Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi Başkanı Demet Akbağ, görevinden ayrıldığını duyurdu. Akbağ'ın ayrılışının nedeni, KHK ile kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın mücadelesini anlatan 'Kanun Hükmü' adlı belgeselin festivalden çıkarılması ve sonrasında yeniden dahil edilmesi sürecinde yaşananlar oldu. Akbağ, festival yönetiminin belgeseli yeniden çıkarması üzerine görevinden ayrıldığını açıkladı. Ayrıca, iletişim sorunları ve kriz yönetiminin yapılamamasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
29 Eylül 2023

AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, milletvekili maaşını yetersiz bulmasına rağmen aynı zamanda FİSKOBİRLİK yönetim kurulu başkanı olarak çift maaşla aylık 140 bin lira kazanıyor. Bayraktar, FİSKOBİRLİK'teki görevini bırakmayarak her ay katıldığı iki toplantı karşılığında 67 bin lira kazanıyor. Ayrıca Bayraktar'ın Sakarya ve Giresun'da iki makam aracı bulunuyor.
29 Eylül 2023

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon'un (SYRIZA) yeni lideri Stefanos Kasselakis, zorunlu askerlik görevine gideceğini açıkladı. 14 yaşından beri ABD'de yaşayan ve askerlik yükümlülüğünden muaf olan Kasselakis, SYRIZA'ya katılmak için Yunanistan'a döndü. Altı aylık zorunlu askerlik veya üç haftalık bedelli askerlik görevlerinden birini seçmek zorunda olan Kasselakis, Türkiye'yle kara sınırına yakın bir yerde veya Ege adalarından birinde hizmet etmek istediğini belirtti.
29 Eylül 2023

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Kanun Hükmü' belgeselinin Altın Portakal Film Festivali programından çıkarılmasını destekledi. Belgesel, kamu görevinden çıkarılan bir doktor ve öğretmenin mücadelesini anlatıyor. Festivalden çıkarılma kararı, 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle alındı. Ancak, bu karar sansür olarak nitelendirildi ve festival yönetimi, belgeseli yeniden seçkiye aldı. Ancak, Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekildi ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakanlık'ın kararını destekledi.
29 Eylül 2023

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) verilerine göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gerekli asgari harcama tutarı olan açlık sınırı 13 bin 334 lira, yoksulluk sınırı ise 43 bin 433 lira oldu. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 17 bin 336 TL olarak hesaplandı. Asgari ücretin 2023'ün ortasında yapılan zamla 11 bin 402 lira olduğu göz önüne alındığında, açlık sınırı asgari ücretten 2 bin lira fazla.
29 Eylül 2023

Çin ile ABD arasında 51 yıldır süren 'panda diplomasisi', Pekin'in sözleşmeleri uzatmama kararı nedeniyle sona eriyor. 1972'de başlayan bu diplomasi, Çin'den ABD'ye pandaların gönderilmesiyle başlamıştı. 7 Aralık'ta Mei Şiang, Tian Tian ve üç yaşındaki yavru Şiao Qi Ji, ABD'den Çin'e gönderilecek. Çin'in pandaları ulusal değer olarak gördüğü ve bu hayvanları diğer ülkelerle dostluğu pekiştirme, gerginlik yaşanan ülkelerle buzları eritme ve ülke imajını güçlendirme adına kullandığı biliniyor.
29 Eylül 2023

Rusya Merkez Bankası, yurt dışına para transferine yönelik kısıtlamaları altı aylığına daha uzattı. Bu kısıtlamalar, yaptırımlar nedeniyle Mart 2022'de getirilmişti. Kısıtlamalar çerçevesinde, Rus vatandaşları ve 'dost ülkeler' den yerleşik olmayanlar, yurt dışına bir ay içerisinde en fazla bir milyon dolar değerinde para transferi gerçekleştirebiliyor.
29 Eylül 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, döviz arayışı için Britanya, Fas, Fransa ve Körfez ülkelerini ziyaret edecek. Şimşek, bu ülkelerde yatırımcılarla buluşacak ve uluslararası kurumların toplantılarına katılacak. Şimşek'in ekonomi koltuğuna geçmesine rağmen yabancı yatırımcının Türkiye'ye dönüşüne dair güçlü belirtiler yok. Bu nedenle Şimşek, seçim sonrası döviz bulabilmek için yönünü Körfez'e çevirdi.
29 Eylül 2023

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni yardım yapılmasına yönelik tasarıyı kabul etti. Bu yardım, savunma bakanlığı (Pentagon) bütçesinden ayrılarak yeni bir tasarı haline getirildi. Tasarı, 117 'hayır', 311 'evet' oyu ile kabul edildi. Ayrıca, Pentagon'un 826 milyar dolarlık bütçesi ve dışişleri bakanlığının bütçesi de onaylandı. Ancak, ABD hükümeti, Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki bütçe anlaşmazlığı nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.
29 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da bugün altı hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başlayacak. GEREL, HATSN, KCAER, SAYAS, SELVA ve SMRTG payları, 29 Eylül'den 27 Ekim'e kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin değerinde ani ve kontrolsüz dalgalanmaları önlemek amacıyla uygulanıyor.
29 Eylül 2023

29 Eylül 2023 tarihinde gram altın 1,650 lira seviyesinde işlem görüyor. Spot altın ise ons başına 1867 dolar seviyesinde. Dolar/TL kuru 27,46, avro/TL kuru ise 29,05 seviyesinden güne başladı.
29 Eylül 2023

Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürüyor. Dolar/TL 27,46, avro/TL 29,05 seviyesinden işlem görüyor. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçimden önce 20'nin altında seyreden dolar/TL, bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Aynı şekilde 28 Mayıs'tan önce 21,5'in altında olan avro/TL, seçimden yaklaşık bir hafta sonra 25'i geçmişti.
29 Eylül 2023

Yaklaşan yerel seçimler öncesi AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in adı, Ankara adayı olarak öne çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dikkatini çeken Gökçek'in adı, son dönemde yapılan anketlerde öne çıktı. İstanbul için ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun adı öne çıkıyor. Ancak Erdoğan'ın son dakika sürprizi yapabileceği de düşünülüyor.
29 Eylül 2023

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir apartmanın girişinde doğalgaz patlaması sonucu yangın çıktı ve bir kişi yaşamını yitirdi. Olay, sabah saat 07:10 sularında Küçük Kayaş Mahallesi 1856 Sokak'taki bir apartmanda meydana geldi. Patlama sırasında evde bulunan yaşlı bir kadın hayatını kaybetti.
29 Eylül 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı belirlenen 52 internet sitesinin erişimini engellemeye karar verdi. Bu karar, SPK'nın 28 Eylül tarihli bülteninde duyuruldu. Erişimi engellenen sitelerin adresleri bültenin ilgili bölümünde yer alıyor.
29 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen hisseler BIOEN, BRSAN, THYAO, ODAS ve AYDEM oldu. En çok değer kaybeden hisseler ise SMRTG, GESAN, SOKM, KORDS ve BERA olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
29 Eylül 2023

Video oyunu geliştiricisi Epic Games, çalışanlarının yaklaşık yüzde 16'sını işten çıkaracağını duyurdu. Şirketin Üst Yöneticisi Tim Sweeney, ayrıca geçen yıl satın aldıkları çevrimiçi müzik platformu Bandcamp'in müzik lisanslama platformu Songtradr'a satılacağını ve çocuklar için dijital deneyim oluşturma araçları sağlayan SuperAwesome hizmetinin büyük kısmının devre dışı bırakılacağını belirtti. Sweeney, şirketin bir sonraki evrimine yatırım yaptıklarını ve popüler oyunları Fortnite'ı 'meta evrenden ilham alan bir ekosistem' olarak büyüttüklerini ifade etti.
29 Eylül 2023

Adana'da Seyhan ve Çukurova belediyelerine 'imar yolsuzluğu' ve 'rüşvet alındığı' iddiaları üzerine operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri, her iki belediyeye sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenledi. Belediye binalarında arama yapıldı ve bazı şüpheliler gözaltına alındı.
29 Eylül 2023

1 Ekim'den itibaren geçerli olacak yeni elektrik fiyat tarifesi belirlendi. Konut aboneleri için zam yapılmazken, sanayi ve ticarethane abonelerinin kullandığı elektriğe yüzde 20 oranında zam yapıldı. 100 kwh tüketimde mesken abonesi için fatura bedeli 150 TL olarak aynı kalacak.
29 Eylül 2023

İstanbul'da bulunan Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Dünya Denizcilik Günü nedeniyle mavi renkle ışıklandırıldı. Bu özel gün için yapılan aydınlatma, denizciliğin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Aydınlatma, sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek.
29 Eylül 2023

Hollanda'nın Rotterdam kentinde gerçekleşen iki ayrı silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti. İlk saldırıda bir anne ve ağır yaralanan 14 yaşındaki kızı, ikinci saldırıda ise 43 yaşında bir kişi yaşamını yitirdi. Saldırıları düzenleyen 32 yaşındaki şüphelinin tek başına hareket ettiği ve daha önce hayvan istismarından sabıkası olduğu belirtildi.
29 Eylül 2023
İşaretlediklerim