İstanbul'da Barış Boyun'un liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame kabul edildi. Barış Boyun'a 349 yıla kadar hapis cezası istenirken, rapçiler Heijan, BIG, CAC ve Muti'ye de çeşitli suçlardan hapis cezası talep edildi. İddianamede, örgütün sosyal medya üzerinden sempatizan kazanmaya çalıştığı ve rapçilerin kliplerinde silah kullanarak örgüte destek verdikleri öne sürüldü. Barış Boyun'un İtalya'da tutuklu olmasına rağmen örgütü yönetmeye devam ettiği belirtildi.
18 Eylül 2024

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Molenbeek semtindeki Beekant metro istasyonunda doğum yapan bir kadının bebeğine ömür boyu ücretsiz toplu taşıma hakkı verildi. Kadın, doğum sancıları başlayınca metro çalışanlarından yardım istedi ve güvenlik personeli doğuma yardımcı oldu. Anne ve bebek sağlıklı bir şekilde doğumdan sonra hastaneye götürüldü. Brüksel Toplu Taşıma İşletmesi, bu olayı ölümsüzleştirmek için bebeğe ömür boyu ücretsiz toplu taşıma hakkı tanıdı.
18 Eylül 2024

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında erken seçim tartışmalarına karşı olduğunu belirtti. Destici, Türkiye'nin gündemine seçimi yerleştirmenin ülkeye ve millete kötülük olduğunu ifade etti. Ayrıca, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmalara da değinerek, devletin kuruluş esaslarına kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.
18 Eylül 2024

Türkiye'de Mossad'a casuslukla suçlanan 56 sanığın yargılandığı davada, 37 sanık hapis cezasına çarptırıldı, 19 sanık ise beraat etti. Ahmet Koray Özgürün ve Alperen Erkut, 'yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini' suçundan sekiz yıl dörder ay hapis cezası aldı. Diğer 35 sanık ise altı yıl sekizer ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alarak cezaları indirdi ve yurtdışı çıkış yasağı getirdi.
18 Eylül 2024

Philip Morris International (PMI), üç yıl önce yaklaşık 1 milyar sterline satın aldığı astım ilacı üreticisi Ventura'yı, tepkiler üzerine 298 milyon sterline Molex'e satmak zorunda kaldı. PMI'ın Ventura'yı devralması, doktorlar ve halk sağlığı uzmanlarının yoğun tepkisiyle karşılaşmıştı. Türk Toraks Derneği ve Avrupa Solunum Derneği de anlaşmaya tepki göstermişti. PMI, bu tepkilerin Vectura'nın bilimsel katılımını etkilediğini belirtti.
18 Eylül 2024

Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Ebyad, Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ölü sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı. Patlamalar sonucu biri çocuk dokuz kişinin öldüğü, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnanlı yetkililer, İsrail'in istihbarat servisi Mossad'ın çağrı cihazlarına patlayıcı yerleştirdiğini iddia etti. Olayın ardından Lufthansa, Tel Aviv ve Tahran uçuşlarını askıya aldı.
18 Eylül 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, meritking.news ile yapılan sponsorluk anlaşmasının askıya alındığını duyurdu. Özbek, ellerinde netleşen bir bilgi ya da belge olmamasına rağmen bu kararı aldıklarını belirtti. Anlaşma, 2024-25 ve 2025-26 futbol sezonlarını kapsayacak şekilde yıllık 3 milyon 155 bin dolar artı KDV tutarında bir sponsorluk ve reklam anlaşmasını içeriyordu. Meritking.news'in yasadışı bahis sitesi Meritking'in haber sitesi olduğu iddiaları üzerine anlaşma askıya alındı.
18 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4 bin 500 büyük mükellefi inceleyerek üç milyar liralık sahte fatura tespit etti. Denetimlerde, sahte fatura düzenleyen ve alan kişiler ile muhasebe işlemleri incelendi. Bakanlık, sahte fatura düzenleyen yaklaşık 100 şirketin 2 bin 500 mükellefe sahte fatura verdiğini belirledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sahte belge düzenleyerek vergi kaçakçılığı yapanların tespiti için yapay zeka ve emniyet birimleriyle işbirliği yapılacağını açıkladı.
18 Eylül 2024

ABD'li gıda saklama kapları üreticisi Tupperware, artan mali kayıplar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirket, borçlarını yeniden yapılandırarak mali durumunu düzeltmek amacıyla Chapter 11 iflas koruması için mahkemeden izin isteyecek. CEO Laurie Ann Goldman, zorlayıcı makroekonomik koşulların şirketin finansal durumunu olumsuz etkilediğini belirtti. İflas başvurusu haberlerinin ardından şirketin hisseleri yüzde 50'den fazla değer kaybetti.
18 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, inşaat sektöründe çalışan sayısı temmuz ayında 1 milyon 848 bin kişiye yaklaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği'ne göre sektörde halen ciddi bir eleman sıkıntısı yaşanıyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ramadan Kumova, projelerdeki nitelik artışının personel sayısında da artışa neden olduğunu belirtti. AYİDER Başkanı Hakan Şişik ise lüks konut projelerinde iyi bir ustayla çalışabilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını ifade etti.
18 Eylül 2024

Rusya'nın Pasifik ve Arktik okyanuslarında gerçekleştirdiği 'Okyanus-24' stratejik tatbikatlarına karşılık olarak ABD, Alaska'nın güneybatısındaki Aleut Adaları'na yaklaşık 130 asker sevk etti. Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı (NORAD), Alaska açıklarında Rus askeri uçaklarını tespit ettiğini bildirdi. Pentagon, Rusya ve Çin'in bölgedeki faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve yanıt vermeye hazır olduklarını belirtti.
18 Eylül 2024

Trendyol Süper Lig'de cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için bilet satışı cuma günü başlıyor. Biletler, 18 Eylül Çarşamba günü Yüksek Divan Kurulu, kongre üyeleri ve temsilci üyelerine, 19 Eylül Perşembe günü Fenerbahçe Kart sahipleri ve Faturalı Fenercell abonelerine, 20 Eylül Cuma günü ise genel satışa sunulacak. Bilet fiyatları 1.500 lira ile 23.000 lira arasında değişiyor.
18 Eylül 2024

Kırşehir’de polis ekipleri, Kırşehir-Kırıkkale kara yolundaki uygulama noktasında şüpheli bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada sigara paketine gizlenmiş Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait olduğu değerlendirilen 34 tarihi obje ele geçirildi. Ayrıca, iki ruhsatsız tabanca, 152 fişek ve iki kesici alet bulundu. Gözaltına alınan şüpheli F.Y’nin emniyet müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.
18 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021-2023 dönemi için doğuşta beklenen ortalama yaşam süresini 77,3 yıl olarak açıkladı. Kadınların ortalama yaşam süresi 80 yıl iken, erkeklerin 74,7 yıl olarak belirlendi. Tunceli, 80,8 yıl ile en yüksek yaşam süresi beklentisine sahip il olurken, Kilis 76,1 yıl ile en düşük yaşam süresine sahip il oldu. Eğitim düzeyinin yükselmesiyle beklenen yaşam süresinin de arttığı tespit edildi.
18 Eylül 2024

Zimbabve, şiddetli kuraklığın yol açtığı gıda kıtlığına karşı halkına besin sağlamak için yaklaşık 200 fili kesip etini vatandaşlara dağıtmayı planladığını duyurdu. Vahşi yaşam otoritesi, bu adımın parkları kalabalıktan arındırma çalışmalarına da katkıda bulunacağını belirtti. Karar, çevreciler tarafından eleştirilirken, bazıları fillerin turistleri çekmede önemli olduğunu vurguladı. Zimbabve'de 84 binden fazla fil bulunuyor.
18 Eylül 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Türkiye'de çağrı cihazlarının neredeyse hiç kullanılmadığını ve vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin siber güvenlikte dünya genelinde ilk 10 ülke arasında olduğunu belirtti. Lübnan'daki patlamalarda dokuz kişi hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralanmıştı.
18 Eylül 2024

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü olarak askıya alındığını duyurdu. Bu karar, Haydarpaşa Limanı'ndan kalkış yapacak olan gemi kurtaran römorkörün yedeğindeki PD-30 isimli yüzer havuzla birlikte toplam 392 metrelik yedek boyuna sahip yedekli geçiş nedeniyle alındı. Bu durum, boğazdaki transit gemi trafiğini geçici olarak durdurdu.
18 Eylül 2024

Temmuz ayında Türkiye'nin kısa vadeli dış borcu, altı ay sonra ilk kez düşerek 232,8 milyar dolara geriledi. Haziran ayında bu borç stoku 236,6 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşmıştı. Merkez Bankası'nın verilerine göre, borcun büyük kısmı özel sektöre ait olup, kamu sektörü ve Merkez Bankası'nın da önemli payları bulunuyor. Ayrıca, bankaların yurt dışı kısa vadeli kredileri 2023 sonuna göre yüzde 42,9 artış gösterdi.
18 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24’üncü sırada yer alan 16 takım, çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak. Sıralamada ilk 24’ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek. Sezonun ilk haftası, 19.45 ve 22.00’deki altı karşılaşmayla tamamlanacak.
18 Eylül 2024

Kırklareli'nde Dereköy Sınır Kapısı yolunda bir takside altı düzensiz göçmen yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan taksinin sürücüsü H.G., insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı ve araca el konuldu. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.
18 Eylül 2024
İşaretlediklerim