İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü duyurmasının ardından, bölgenin kaderini Hizbullah'ın öncülüğündeki direniş güçlerinin belirleyeceğini iddia etti. İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurduklarını ve Nasrallah'ın öldüğünü iddia etti. Ancak Hizbullah'a yakın kaynaklar Nasrallah'ın hayatta olduğunu belirtti. Hamaney, İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını Lübnan'a da uygulamaya çalıştığını ve Hizbullah'ın güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyeceğini söyledi.
28 Eylül 2024

CHP Genel Merkezi'nin maskotu olan kedi Şero, tedavi gördüğü kedi hastanesinde hayatını kaybetti. Şero, yaşa bağlı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede gözetim altında tutuluyordu. Veteriner Tarkan Özçetin, Şero'nun 20 yıllık yaşamının ardından sabah saatlerinde yaşamını yitirdiğini duyurdu. CHP ailesi ve hayvanseverler, Şero'nun kaybı nedeniyle derin üzüntü içinde.
28 Eylül 2024

Lübnanlı üst düzey bir yetkili, İsrail'in Refik Hariri Havalimanı kule frekanslarını hacklediğini ve İran'a ait bir sivil uçağı iniş yapması halinde vurmakla tehdit ettiğini açıkladı. Bu tehdit üzerine İran yolcu uçağı Lübnan hava sahasına girmeden geri döndü. Yetkili ayrıca havalimanından Hizbullah’a silah tedarik edildiği iddialarını yalanladı. İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurduğunu ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü iddia etti.
28 Eylül 2024

İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurduğunu ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü iddia etti. Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırıda altı kişinin öldüğünü ve 91 kişinin yaralandığını açıkladı. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, İsrail'in bölgedeki saldırganlığını ele almak üzere olağanüstü toplandı. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Lübnan halkı ve direniş cephesinin yanında olacaklarını belirtti.
28 Eylül 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 1,24 değer kaybederek 9.777,46 puandan kapattı. Hafta içinde en çok değer kazanan hisse senedi yüzde 5,84 ile Ereğli Demir Çelik olurken, en çok değer kaybeden hisse senedi yüzde 12,63 ile BİM Birleşik Mağazalar oldu. Borsa İstanbul Mali Endeksi yüzde 1,26 değer kazanırken, Hizmetler Endeksi yüzde 3,92, Sanayi Endeksi yüzde 2,48 ve Teknoloji Endeksi yüzde 1,72 değer kaybetti.
28 Eylül 2024

Bu hafta gram altın yüzde 1,99 artışla iki bin 923 liraya, cumhuriyet altını yüzde 4,85 artışla 20 bin 52 liraya yükseldi. Doların satış fiyatı yüzde 0,12 artışla 34,1570 lira, avronun satış fiyatı yüzde 0,40 artışla 38,2210 lira oldu. İngiliz sterlini ve İsviçre frangı da sırasıyla yüzde 1,04 artışla 45,7720 lira ve 40,5600 liraya yükseldi.
28 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenledikleri saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü iddia etti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda altı kişinin öldüğünü ve 91 kişinin yaralandığını açıkladı. Hizbullah'a yakın kaynaklar ise Nasrallah'ın hayatta olduğunu belirtti. İsrail Savunma Kuvvetleri, Nasrallah'ın artık dünyayı terörize edemeyeceğini belirten bir paylaşım yaptı.
28 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumlar vergisinde yeni düzenlemeler yaptı. İhracatçılara uygulanan kurumlar vergisi indirimi bir puandan beş puana çıkarıldı. Yeni düzenlemelerle bazı istisna ve indirimler kapsam dışı bırakılırken, büyük yatırımlardan elde edilen kazançlara artırımlı kurumlar vergisi uygulanacak. Ayrıca, yurt dışına verilen bazı hizmetlerden elde edilen kazançların Türkiye'ye transfer edilmesi şartı getirildi.
28 Eylül 2024

Antalya merkezli bir forex dolandırıcılığı soruşturmasında, 30 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 133 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 79'u tutuklandı. Suç örgütü, Londra'da faaliyet gösteren bir şirketin Türkiye'de lisanslı ve yasal danışmanlığını yürütüyor gibi yaparak 66 kişiyi toplam 48 milyon 198 bin 208 lira dolandırdı. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) incelemesine göre, örgütün yönettiği para trafiği 18 milyar 440 milyon 666 bin 481 lira olarak belirlendi. Şüphelilere ait yaklaşık 2,5 milyar lira mali değere el konuldu.
28 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını hedef alan hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda altı kişi hayatını kaybederken, 91 kişi yaralandı. İsrail'in hedefinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olduğu iddia edildi, ancak Nasrallah'ın güvende olduğu bildirildi. Saldırılar, Beyrut'un yanı sıra Lübnan'ın güneyindeki Sur kenti ve doğudaki Bekaa bölgesinde de devam etti, bu durum Lübnan'da büyük yıkımlara ve göç dalgasına yol açtı.
28 Eylül 2024

CHP’nin eski genel başkan yardımcısı Yıldırım Kaya, İzmir-Karaburun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu'nda öğrencilere ücretsiz ulaşım ve yemek sağlanmasını eleştiriyor. Kaya, bu ayrıcalığın neden diğer okullarda da uygulanmadığını sorguluyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenci sayısını artırmak için bu uygulamayı başlattıklarını belirtiyor. Ancak, diğer okullarda öğrencilerin sabah kahvaltısı bile yapmadan okula gitmek zorunda kaldığına dikkat çekiliyor.
28 Eylül 2024

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 11 kişinin sahte diploma aldığı iddia edildi. Dolandırıcılar, üniversitede vefat eden veya kaydı dondurulan öğrencilerin bilgilerini silip, parayı veren kişilerin bilgilerini yerleştirerek kare kodlu diploma almışlar. Bu olay, üniversite kaynakları, Bakırköy Savcılığı ve YÖK tarafından doğrulandı. E-imza ve öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapılan bu dolandırıcılıkta, TÜRKTRUST firması ve proliz sistemi sorgulama yapmamış.
28 Eylül 2024

New York Belediye Başkanı Eric Adams, en az bir Türk yetkili ve beş iş insanından rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanıyor. İddianameye göre Adams, Türkiye bağlantılarından 123 bin doları aşkın hediye, seyahat indirimi ve yasadışı bağış aldı. İddianamede Türk yetkili ve iş insanlarının isimleri verilmezken, Adams'ın bu kişilerden aldığı hediyeler arasında THY'den business class uçak biletleri, lüks otellerde konaklama ve İstanbul'da yat turları bulunuyor. Adams, suçlamaları reddederek savunmasını mahkemede yapacağını ve belediye başkanlığından istifa etmeyeceğini belirtti.
28 Eylül 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 28 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 524 gündür hapiste. Kavala, 2017 yılında gözaltına alındı ve Gezi eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'ya 2022 yılında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi ve yeniden yargılanma talebi 2024 yılında reddedildi.
28 Eylül 2024

Dünyanın en yaşlı adamı olarak Guinness Dünya Rekorları'na giren John Tinniswood, 112. yaşını kutladı. 1912'de Liverpool'da doğan Tinniswood, uzun yaşamının sırrını bilmediğini ve özel bir alışkanlığı olmadığını belirtti. Tinniswood, gençliğinde aktif olduğunu ve her cuma balık ve patates kızartması yediğini söyledi. İkinci Dünya Savaşı gazisi olan Tinniswood, Liverpool futbol kulübünün tarihindeki neredeyse tüm başarılarına tanıklık etti.
28 Eylül 2024
İşaretlediklerim