Samsun'un Bafra ilçesinde su kuyusu açma çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu iki işçi hayatını kaybetti. Olay, Evrenuşağı Mahallesi Çınarlık mevkiinde bir fındık tarlasında gerçekleşti. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, toprak altında kalan işçiler Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın'ın cenazelerine ulaştı.
10 Eylül 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde, Evrenuşağı Mahallesi Çınarlık mevkiinde bir fındık tarlasında su kuyusu açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Bu olay sonucunda, su kuyusu açmak için çalışan Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın toprak altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Toprak iş makineleriyle boşaltılmaya çalışılıyor.
10 Eylül 2024

Nijerya'da yolcu ve büyükbaş hayvan taşıyan bir kamyon ile yakıt tankeri çarpıştı. Çarpışmanın ardından patlama meydana geldi ve 48 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine acil durum ekipleri yönlendirildi ve ölü sayısı belirlendi.
9 Eylül 2024

İstanbul Esenyurt'ta 33 katlı bir binanın girişindeki elektrik panosunda yangın çıktı. Yangın nedeniyle bina dumanla kaplanırken, itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla üst katlardaki biri çocuk beş kişiyi kurtardı. Dumandan etkilenen beş kişi hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin tahliye çalışmaları devam ederken, yangın nedeniyle Nazım Hikmet Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatıldı.
31 Ağustos 2024

Rusya'nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası'nda 7,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar önemli bir hasar bildirilmezken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı herhangi bir tsunami alarmı vermedi. Kamçatka valisi, artçı sarsıntıların devam ettiğini ancak başka güçlü bir depremin olasılığının düşük olduğunu belirtti.
18 Ağustos 2024

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradığını belirten Elban, şu ana kadar can kaybı olmadığını ancak bazı evlerin yandığını söyledi. Rüzgarın etkisiyle yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığını ve bazı köylerin tahliye edildiğini ifade etti. Yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabalarının sürdüğünü belirtti.
16 Ağustos 2024

Gaziantep’te 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir halı fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye 200 itfaiye personeli ve 72 araç sevk edildi. İlçe belediyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü personeli de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

Marmara Denizi'nde saat 22.26'da 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, deprem Balıkesir'e 9,70 kilometre uzaklıkta kaydedildi. Sarsıntının derinliği 7,18 kilometre olarak ölçüldü. Deprem, çevre illerde de hissedildi ancak herhangi bir hasar veya yaralanma bildirilmedi.
19 Temmuz 2024

Erzurum'un Tortum ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda, Suriye uyruklu Mohamad Tarek Mhabbek'in kullandığı araç akarsuya sürüklendi. Araçta bulunan anne hayatını kaybederken, sekiz aylık bebeği kayboldu. Sürücü ve diğer üç kişi kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başardı. AFAD ve sağlık ekipleri kayıp bebeği arama çalışmalarına devam ediyor.
14 Temmuz 2024

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar yüzde 10 oranında azaltıldı. Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin kararı doğrultusunda 11 Temmuz 2024 tarihinde saat 13.00'e kadar olan uçuşların iptal edileceğini duyurdu. Yolcuların uçuş bilgilerini hava yolunun web sitesi ve çağrı merkezinden takip etmeleri önerildi.
10 Temmuz 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesini hızla yeniden inşa edeceklerini belirtti. Kurum, devletin gücü ve milletin duasıyla afet bölgelerinde şehirleri yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi. Geçmişte de benzer görevlerde bulunan Kurum, depremden etkilenen şehirlerde yoğun bir çalışma yürüteceklerini ifade etti.
4 Temmuz 2024

Çinli özel şirket Space Pioneer'e ait Tianlong-3 roketi, bir test sırasında yanlışlıkla fırlatıldı ve Gongyi şehri yakınlarındaki tepelere düştü. Roketin yapısal bir arıza nedeniyle fırlatma rampasından ayrıldığı ve yere çakılarak alevler içinde kaldığı belirtildi. Olayda can kaybı yaşanmadığı ve yangının söndürüldüğü bildirildi. Bu tür kazalar Çin'de nadir görülmekte olup, roketin planlanmamış bir uçuş gerçekleştirmesi dikkat çekti.
1 Temmuz 2024

Nijerya'nın Borno eyaletinde gerçekleşen intihar saldırılarında 18 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı. Nijerya Acil Durum Ajansı (SEMA) Borno Genel Direktörü Barkindo Saidu, ölenler arasında kadın, çocuk ve askerlerin bulunduğunu belirtti. Ağır yaralı 19 kişi Maiduguri'ye nakledildi. Saldırının Boko Haram tarafından düzenlendiği düşünülüyor.
30 Haziran 2024

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi ve Aachen Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, uçuş sırasında içki içmenin kardiyovasküler sistemi zorladığını ve kandaki oksijen seviyelerini düşürdüğünü belirtti. Bu durumun uyku kalitesini de olumsuz etkilediği ve özellikle yaşlı bireyler ile tıbbi rahatsızlıkları olanlarda sağlık komplikasyonlarına yol açabileceği vurgulandı. Araştırmacılar, havayollarının uçak içi alkollü içecek tüketimini kısıtlamasını önerdi.
26 Haziran 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, New York'tan Meksika'ya giden bir uçakta bilincini kaybeden bir yolcuya müdahale etti. Yolcunun düşük kan şekeri nedeniyle bayıldığını belirleyen Dr. Öz, oksijen ve portakal suyu vererek yolcunun durumunu stabilize etti. Yolcunun daha sonra yerel doktoruyla detaylı bir değerlendirme yapması gerektiğini belirten Dr. Öz, inişten sonra başka bir acil durumla karşılaşma ihtimaline karşı yolcuya telefon numarasını verdi.
15 Haziran 2024

Beşiktaş'ta 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tadilatın kaçak yapıldığını belirtti. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının, yönlendirme levhalarının olmadığı, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi. Dokuz şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
30 Mayıs 2024

Türkiye, 7 Temmuz'dan itibaren otomotiv sektöründe Avrupa Birliği güvenlik mevzuatını uygulamaya başlayacak. Yeni düzenlemeyle birlikte acil durum frenleme asistanı, sürücü yorgunluk algılama sistemi ve alkol kilidi hazırlığı gibi güvenlik donanımları sıfır araçlarda zorunlu hale gelecek. Eski tip araçların satışı sınırlandırılacak ve güvenlik şartlarını karşılamayan araçların satışı yapılamayacak. Bu durum, otomotiv pazarında daralmaya ve sıfır araç maliyetlerinde artışa yol açabilir.
28 Mayıs 2024

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybettiği bildirildi. Kazanın yerini tespit eden Akıncı İnsansız Hava Aracı (İHA), görevini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüşünde Van Gölü üzerinde ay yıldız çizdi. AFAD, Reisi'nin arama kurtarma çalışmaları için harekete geçti. İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü nedeniyle endişeli bir bekleyiş hakim.
20 Mayıs 2024

Avrupa Birliği, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesi üzerine İran'ın talebiyle hızlı müdahale uydu haritalama hizmetini etkinleştirdi. AB Komisyonunun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, Copernicus Acil Durum Yönetim Hizmeti'nin devreye alındığını duyurdu. Helikopterde Reisi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer önemli yetkililer de bulunuyordu. Arama kurtarma çalışmaları olumsuz hava koşulları nedeniyle zorlukla devam ediyor.
19 Mayıs 2024
İşaretlediklerim