Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay'da yıkılan binalar olduğunu ve İskenderun ile Antakya'daki devlet hastaneleri ile bir polisevinin yıkıldığını bildirdi. Vali, Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binaların bulunduğunu, havaalanı pistinde sıkıntılar yaşandığını ve çok sayıda yaralı ile hayatını kaybedenler olduğunu ifade etti. Jandarma bahçesine kurulan karargah üzerinden faaliyetlerin koordine edildiğini belirtti.
6 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çevre illerin itfaiye, arama ve kurtarma ekipleri, deprem bölgesine yardım için yola çıktı. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan tarifeli seferlerle bölgeye gönderilen ekipler arasında 80 AFAD görevlisi, 968 arama kurtarma gönüllüsü ve 4 K9 köpeği bulunuyor. Ayrıca Azerbaycan'dan 370 kişilik bir arama kurtarma ekibi de deprem bölgesine intikal ediyor.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Kahramanmaraş ve Gaziantep il sınırlarının birleştiği yerde ve Doğu Anadolu fayı üzerinde gerçekleşti. Prof. Dr. Haluk Özener, depremin 180 km'lik fayı kırabileceğini ve Akdeniz bölgesinde tsunamiye yol açabileceğini belirtti. AFAD'a göre deprem sonucunda 06:30 itibariyle 76 kişi hayatını kaybetti.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te sabah saat 4.17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin etkisiyle Gaziantep Kalesi'nin doğu, güney ve güneydoğu kısımlarında bulunan bazı burçlar yıkıldı ve enkaz yola saçıldı. Kalenin etrafındaki demir korkuluklar çevreye dağıldı ve yanındaki istinat duvarı çöktü. Ayrıca, kalenin yanında bulunan tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesi ile doğu duvarı kısmen çöktü.
6 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir depremin sabah saat 4.17'de gerçekleştiğini bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Deprem sonucunda Adana'nın Huzurevleri Mahallesi'nde bir bina yıkıldı ve enkaz drone ile görüntülendi. Deprem, çevre illerde de hissedildi ve can kayıplarının olduğu bilgisi verildi.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve bu deprem Türkiye'nin yedi ilinde ve Ortadoğu'daki birçok ülkede hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardım içeren dördüncü seviye alarmın verildiğini duyurdu. Beyaz Saray ve ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye ve Suriye'deki deprem sonrası gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını bildirdi. Biden, ekibine Türkiye ile koordineli olarak durumu izleme ve yardım sağlama talimatı verdiğini açıkladı.
6 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin Kahramanmaraş'ta ve 7,4 büyüklüğünde gerçekleştiğini açıkladı. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) depremin Gaziantep'te 7,8 büyüklüğünde olduğunu kaydetti. Reuters ise ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin (USGS) sarsıntı haritasını paylaştı.
6 Şubat 2023

Elon Musk, Türkiye'de meydana gelen büyük deprem sonrasında yaşanan iletişim sıkıntılarına yanıt olarak, Starlink uydularını göndermeye hazır olduğunu ifade etti. Ancak, bu hizmetin henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadığını ve onay alındığı anda SpaceX'in uyduları gönderebileceğini Twitter üzerinden duyurdu. AFAD, deprem sonrası iletişim hatlarının yoğunluğu nedeniyle SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımlarının kullanılması gerektiğini belirtti.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depremin Kahramanmaraş'ta ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Deprem sonrası yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter üzerinden yetkililere bölgedeki barajların kontrol edilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Adana ve Hatay'a dikkat edilmesi gerektiğini, yerel yöneticilerin uyanık olması gerektiğini belirtti ve deprem bölgesindeki insanlara evlerini terk etmeleri uyarısında bulundu.
6 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir depremin sabah saat 4.17'de gerçekleştiğini bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve büyüklüğünün 7,4 olduğunu açıkladı. Depremin ardından Kahramanmaraş'ta büyük bir yangın çıktı ve deprem sonucunda 284 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
6 Şubat 2023

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde 3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremle ilgili olumsuz bir durum rapor edilmezken, Prof. Dr. Naci Görür Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla depremin özel bir anlam taşımadığını ifade etti. Görür, Marmara Denizi dışında İstanbul'da karada daha önce de depremler olduğunu ve bunların Kuzey Anadolu Fay Zonu'na bağlı küçük faylar üzerinde meydana geldiğini belirtti.
5 Şubat 2023

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde 3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre deprem, yerel saatle 03:15'te ve 10,66 kilometre derinlikte gerçekleşti. İstanbul AFAD İl Müdürü Ercan Akar, depremle ilgili herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını sosyal medya üzerinden duyurdu.
5 Şubat 2023

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

İran'ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kentinde 5,8 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Deprem sonucunda ilk belirlemelere göre iki kişi yaşamını yitirdi, 122 kişi yaralandı. Depremin yerin 6,49 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi. İran Sismoloji Merkezi, depremin büyüklüğünü 5,9 olarak ölçtü ve en az 20 artçı sarsıntının kaydedildiğini duyurdu.
29 Ocak 2023

2019 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç girişimine uğradığı sırada Çubuk kaymakamı olan Uğur Sezer'in eşi Fatime Yavuz Sezer'in RTÜK'te daire başkan yardımcısı olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Uğur Sezer, linç girişiminden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanlığına ve daha sonra AFAD Başkan Yardımcılığına atanmıştı. Fatime Yavuz Sezer, Gelir Dairesi Başkanlığı'ndan Devlet Malzeme Ofisi'ne ve oradan RTÜK'e hızla yükselmiş. Ayrıca, Adalet Bakanlığı bünyesinde uzlaştırmacı olarak da görev yapıyor.
25 Ocak 2023

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 salgınıyla ilgili son sekiz haftada 170 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bu rakamların sadece rapor edilenler olduğunu ve gerçek sayının daha yüksek olabileceğini ifade etti. DSÖ'nün Covid-19 Acil Durum Komitesi'nin, salgının halen küresel bir acil durum teşkil edip etmediğini tartışmak üzere toplanacağını duyurdu. Ghebreyesus, aşılamada yaşanan eksiklikler ve sağlık sistemlerinin baskı altında olması nedeniyle virüsün öldürmeye devam edeceği konusunda uyarıda bulundu.
25 Ocak 2023

İran'ın Türkiye sınırına yakın Hoy kentinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Türkiye'nin Van kent merkezi ve ilçelerinde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi'ne göre deprem 5 kilometre derinlikte gerçekleşti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin derinliğini 7 kilometre olarak açıkladı. Depremin merkez üssü, Van'ın Başkale ilçesine yaklaşık 45 kilometre mesafede yer alıyor.
18 Ocak 2023

Ukrayna'nın Kiev bölgesine bağlı Brovari şehrinde bir helikopter düştü. Kazada, Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırski ve diğer yetkililer dahil olmak üzere toplam 16 kişi öldü. Yaralanan 22 kişi hastanede tedavi altına alındı. Kazanın nedeni araştırılıyor ve ilgili tüm birimler olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.
18 Ocak 2023

AFAD'ın verilerine göre, Girit Adası'nın güney doğusu açıklarında 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerel saatle 06.31'de kaydedildi ve deniz yüzeyinin 6,86 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremin merkez üssü, Muğla'nın Datça ilçesine 260 kilometre mesafede tespit edildi.
13 Ocak 2023

Ege Denizi'nde, Midilli Adası'nın merkez üssü olarak belirlenen 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 10.38'de Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin 15,82 kilometre açığında ve 14,95 kilometre derinlikte kaydedildi. İzmir ve çevre illerde hissedilen sarsıntı, AFAD tarafından raporlandı.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim