Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, New York'tan Meksika'ya giden bir uçakta bilincini kaybeden bir yolcuya müdahale etti. Yolcunun düşük kan şekeri nedeniyle bayıldığını belirleyen Dr. Öz, oksijen ve portakal suyu vererek yolcunun durumunu stabilize etti. Yolcunun daha sonra yerel doktoruyla detaylı bir değerlendirme yapması gerektiğini belirten Dr. Öz, inişten sonra başka bir acil durumla karşılaşma ihtimaline karşı yolcuya telefon numarasını verdi.
15 Haziran 2024

Ankara Keçiören'deki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden dört itfaiye eri dumandan etkilendi. Müdahale sırasında bir itfaiye eri hayatını kaybetti, biri ise entübe edildi. Diğer iki itfaiye erinin durumu ise ağır. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
4 Ekim 2023

Samsun'un Canik ilçesinde, mesajına cevap vermeyen erkek arkadaşına kızan genç bir kız, yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki bir yüksek gerilim hattı direğine çıktı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Genç kız, erkek arkadaşının getirilmesini talep etti ve erkek arkadaşı getirildikten sonra inmeye çalıştı ancak başaramadı. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından genç kız, itfaiye aracı merdiveniyle indirildi.
28 Eylül 2023

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Rusya'nın Odessa bölgesindeki bir sivil tarım işletmesini füzelerle vurduğunu açıkladı. Saldırıda tarım arazileri ve tahıl deposu hasar gördü, ancak can kaybı yaşanmadı. Ukrayna, Rusya'nın gece saatlerinde seyir füzeleri ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini ve toplamda 12 hava hedefinin imha edildiğini belirtti.
17 Eylül 2023

İstanbul, Fatih'te bulunan tarihi Kapalıçarşı'nın Mercan kapısının olduğu bölümün çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
16 Eylül 2023

İstanbul'da iki gün önce yaşanan şiddetli yağış, Başakşehir'deki Millet Bahçesi ve Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sel baskınına yol açtı. Nisan 2020'de açılan hastanenin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) raporu, yağmur suyu drenajı koşullarının uygun olmamasının sel baskınına yol açabileceğini belirtmişti. Ayrıca, hastanenin yakınında planlanan bir alışveriş, otel ve lüks konut projesinin tanıtım dosyasında herhangi bir sel, su baskını veya afet riski bulunmadığı belirtilmişti. Ancak, yaşanan sel baskını bu iddiaları çürüttü.
7 Eylül 2023

Çorum'un Laçin ilçesindeki Eski Yavu köyü Obruk Barajı gölü yanındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark edenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için yangın söndürme helikopterleri talep edildiği öğrenildi.
31 Ağustos 2023

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Prigojin’in öldürüldüğünü ifade etti. Prigojin, 24 Haziran’da paralı savaşçılarla birlikte Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, ülkenin Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü duyurmuş, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya) ise düşen uçakta ölenler arasında Prigojin’in de bulunduğunu açıklamıştı.
25 Ağustos 2023

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin Tver bölgesinde düşen özel bir jetin sonucu 10 kişinin öldüğünü ve bu kişiler arasında özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Prigojin'in de bulunduğunu doğruladı. Prigojin, geçmişte Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. BBC'nin haberine göre, uçağın Putin'in emriyle Rusya iç istihbarat kuruluşu Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından düşürüldüğü iddia ediliyor. Putin, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve soruşturmanın sonuna kadar gidileceğini belirtti.
24 Ağustos 2023

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü duyurdu. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, düşen uçakta ölenler arasında Wagner lideri Prigojin’in de bulunduğunu açıkladı. BBC'ye konuşan Britanyalı makamlar, uçağın Putin’in emriyle Rusya iç istihbarat kuruluşu Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) tarafından düşürüldüğünü iddia etti.
24 Ağustos 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Tver bölgesinde düşen ve 10 kişinin ölümüne yol açan özel uçak kazası hakkında konuştu. Kazada, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de öldüğü bildirildi. Biden, konuyla ilgili olarak 'Rusya'da Putin'in dahil olmadığı çok az şey var. Ancak bunun cevabını bilecek kadar bilgim henüz yok. Kazada ne olduğunu bilmiyorum ama şaşırmadım' ifadelerini kullandı.
23 Ağustos 2023

Rusya'nın Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de uçakta olduğu iddia ediliyor. Wagner'e yakın bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürüldü. Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
23 Ağustos 2023

Siirt'te, Botan Çayı'nda piknik yapan bir ailede trajedi yaşandı. Münür Ulıtaş (21), suya girdiği sırada akıntıya kapıldı. Durumu fark eden babası İsmail Ulıtaş (40), oğlunu kurtarmak için suya girdi ancak her ikisi de gözden kayboldu. Münür Ulıtaş, vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak baba Ulıtaş'ın cansız bedeni sudan çıkarıldı.
8 Ağustos 2023

Kağıthane'deki Hamidiye Mahallesi'nde, TEM Otoyolu kenarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan helikopter desteğiyle müdahale edilen yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü.
31 Temmuz 2023

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarına müdahale amacıyla 2 Be-200 amfibi yangın söndürme uçağını gönderdiğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı ve Türkiye'nin talebi üzerine harekete geçen uçaklar, Muğla ve İzmir'deki yangınlara müdahale edecek. Uçaklar, yangınları izlemek ve tespit etmek için kızılötesi termal kameralarla donatılmış.
19 Temmuz 2023

Kuzey Afrika'dan İspanya'nın Kanarya Adaları'na gitmekte olan bir göçmen botu battı ve bottaki 51 kişi yaşamını yitirdi. Kurtulan dört kişi hastaneye kaldırıldı. Caminando Fronteras STK'sının temsilcisi Helena Maleno, botun Fas'ın Tan Tan kentinden yola çıktığını ve ölenler arasında 11 kadın ve 3 çocuğun bulunduğunu açıkladı. İspanya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, bu olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdi ve AB'nin göçmen politikası konusunda adım atmasının gerekliliğini vurguladı.
2 Temmuz 2023

Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve gıda, plastik, tekstil gibi farklı ürünlerin bulunduğu altı katlı bir fabrikada yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına 4 gün boyunca aralıksız müdahale etti. Yangın, 31 itfaiye aracı ve 95 personelin çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Binanın tehlike arz eden kısımları iş makinesiyle yıkıldı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Haziran 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenememişken, fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Alevlerin tüm binayı sarması sonucu mahsur kalan sekiz işçi itfaiye tarafından kurtarıldı ve sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı. İtfaiye ekipleri, binanın üçüncü katında bulunan tüplerin patlama ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları uyarıyor.
10 Haziran 2023

CHP Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü Türk Silahlı Kuvvetleri'nden zırhlı araçların hazır bulundurulmasını talep ettiğini öne sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bakanlığın Yüksek Seçim Kurulu'ndan bağımsız olarak seçim sonuçlarını toplayıp işleyecek bir sistem kurduğunu iddia etmişti. YSK, İçişleri Bakanlığı'nın veri toplama ve işleme talebini reddetti. Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında beş ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
12 Mayıs 2023

İtalya'nın Milano kentindeki Porta Romana bölgesinde büyük bir patlama oldu ve ardından yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve güvenlik görevlisi sevk edildi. İlk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı ve çevredeki konutlar ile okullar tahliye edildi. Patlamanın kaynağı henüz resmi olarak açıklanmazken, görgü tanıkları bir kamyonetteki oksijen tüplerinin alev alıp patladığını iddia etti.
11 Mayıs 2023
İşaretlediklerim