UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 1. eleme turunun ilk ayağı beş maçla sona erdi ve rövanş maçları 18-19 Temmuz'da oynanacak. Alınan sonuçlara göre, Astana ile Dinamo Tiflis 1-1, HJK Helsinki Larne'yi 1-0, Hacken The New Saints'i 3-1, Farul Constanta Sheriff'i 1-0 yendi ve Slovan Bratislava ile Swift Hesper 1-1 berabere kaldı. Avrupa Konferans Ligi'nde ise Diddeleng, St. Patrick's'i 2-1 yendi ve B36 Torshavn ile Paide Linnameeskond 0-0 berabere kaldı. Bu maçların rövanşları 20 Temmuz'da oynanacak.
13 Temmuz 2023

Britanya'nın özerk bölgelerinden Orkney Adaları, Britanya ve İskoçya yönetimlerinden yeterli destek alamadıklarını belirterek, statülerini değiştirmeyi veya Norveç, Danimarka ya da İzlanda'ya katılmayı tartışıyor. Orkney Adaları Konseyi Başkanı James Stockan, adaların ekonomik katkılarına rağmen yeterli desteği görmediklerini ifade etti. 2017'de yapılan oylamada bağımsızlık desteklenmese de daha fazla özerklik arayışı belirlenmişti. Adaların tarihi bağlarına da değinen Stockan, Norveç'e olan tarihi bağlarına atıfta bulunarak halkın bu konudaki merakını dile getirdi.
3 Temmuz 2023

Kuzey Afrika'dan İspanya'nın Kanarya Adaları'na gitmekte olan bir göçmen botu battı ve bottaki 51 kişi yaşamını yitirdi. Kurtulan dört kişi hastaneye kaldırıldı. Caminando Fronteras STK'sının temsilcisi Helena Maleno, botun Fas'ın Tan Tan kentinden yola çıktığını ve ölenler arasında 11 kadın ve 3 çocuğun bulunduğunu açıkladı. İspanya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, bu olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdi ve AB'nin göçmen politikası konusunda adım atmasının gerekliliğini vurguladı.
2 Temmuz 2023

Kanada'nın Alberta eyaletindeki eski bir yatılı kilise okulunda, resmi kayıtlarda olmayan 88 çocuk mezarı bulundu. Bu, Kanada'da eski yatılı kilise okullarının olduğu alanlardaki kayıt dışı çocuk mezarlarının bulunmasına yönelik araştırmaların bir parçasıdır. Bu okullar, 1840'tan 1997'ye kadar 150 binden fazla yerli çocuğun ailelerinden alıkonulduğu yerler olarak tarihe geçti. 2008'de Kanada'da Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu kuruldu ve yaşananları 'kültürel soykırım' olarak tanımladı.
30 Haziran 2023

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Güney Pasifik'te Fiji Adaları'nın güneyinde 7,2 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı. Depremin merkez üssü Suva kentinin 710 kilometre güneydoğusunda ve yerin 160 kilometre altında gerçekleşti. İlk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı ve depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.
15 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür bünyesinde, İstanbul'un farklı yerlerinde birçok kültür ve sanat etkinliği düzenlenecektir. Müze Gazhane'de konserler, atölyeler, stand-up gösterileri ve söyleşiler; Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda tiyatro oyunları; Festival Park Kadıköy'de canlı müzik etkinlikleri; Yerebatan Sarnıcı ve Şerefiye Sarnıcı'nda müzik dinletileri ve Taksim Sanat'ta bir sergi yer alacak. Ayrıca Miniatürk'te bir model sergisi açıldı ve İBB Kültür işletmesine ait müzeler yaz saati uygulamasına geçerek saat 22:00'ye kadar ziyaret edilebilecek.
6 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Adalar’da Caz' festivali, 8-11 Haziran tarihleri arasında Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da gerçekleştirilecek. Festival, 8 Haziran'da Kabataş İskelesi'nden hareket edecek bir vapurda Sarp Maden Quartet ile başlayacak ve Büyükada Atatürk Meydanı'nda Önder Focan Aubergine Project ve Mercan Dede ile devam edecek. Festival süresince birçok caz sanatçısı ve grup performans sergileyecek ve söyleşiler düzenlenecek. Etkinlik programlarına İBB Kültür'ün sosyal medya hesapları ve resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilecek.
2 Haziran 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruda, Maltepe-Adalar, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş hatlarında seferlerin iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebiliyor.
12 Nisan 2023

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından sunulan, yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alımlarının kontrol altına alınmasını amaçlayan araştırma önergesi, TBMM'de yapılan oylamada AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bakan, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve dünyanın birçok farklı ülkesinden yabancı vatandaşların mülk satın aldıklarını ve bu durumun cari açığı kapatma ve inşaat sektörünü destekleme amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, bazı ülkelerin vatandaşlarının mülk alımlarının Pandora Papers ile ilişkili vergi kaçakçılığı belgeleriyle bağlantılı olabileceğini ifade etti.
30 Mart 2023

Deprem riski nedeniyle Süreyyapaşa Hastanesi'nin taşınma kararı alındı. Hastane yönetimi, çalışanlarına deprem riski düşük binalara geçici taşınma planını duyurdu. Türk Toraks Derneği, hastanenin kendi yerinde ve en kısa sürede dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Hastane, İstanbul Anadolu yakasında solunum sistemi hastalıkları için önemli bir kapasiteye sahip ve verem gibi hastalıkların tanı ve tedavisinde öncü bir kuruluş. Taşınma süreci, hastaların sağlık hizmetlerine erişiminde sorunlar yaratabilecek ve hastanenin ekol yapısının korunması gerektiği vurgulanıyor.
30 Mart 2023

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin ilk haftası yarın başlayacak ve toplamda 23 karşılaşma oynanacak. Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvanın finallerine katılacak takımlar bu eleme turu sonucunda belirlenecek. Türkiye, D Grubu'nda ilk maçını 25 Mart Cumartesi günü Ermenistan'a karşı oynayacak. İlk hafta maçları arasında İtalya ile İngiltere arasındaki mücadele de yer alıyor.
22 Mart 2023

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Habertürk'e verdiği röportajda, İstanbul'da olası bir depremde en yüksek pik zemin ivmesine maruz kalacak ilçeleri açıkladı. Pik zemin ivmesi, deprem anında zeminin ne kadar sarsılacağını gösteren bir ölçüttür ve bu ivme ne kadar yüksekse yüzeydeki sarsıntı ve hasar da o kadar büyük olabilir. Tüysüz'e göre İstanbul'da 26 ilçe 0,4-0,6 arasında pik zemin ivmesine maruz kalabilirken, Adalar, Avcılar, Bakırköy, Kartal, Pendik, Tuzla, Zeytinburnu ve Beylikdüzü ilçeleri 0,6-0,8 arasında pik zemin ivmesiyle karşı karşıya kalabilir.
13 Mart 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından işletilen bazı vapur seferleri iptal edildi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Maltepe-Adalar, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu ve Üsküdar-Aşiyan hatlarında seferler yapılamıyor. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
12 Mart 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde iki aktif fay kolu olan Adalar ve Kumburgaz fay kollarının kırılması durumunda 7,2 ile 7,6 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini açıkladı. Adalar fay kolu 45 kilometre uzunluğunda olup tamamen kırıldığında 6'lar mertebesinde, Kumburgaz fay kolu ise 65 kilometre uzunluğunda olup kırıldığında minimum 7,2 büyüklüğünde deprem üretebilir. İki fayın birlikte kırılması durumunda ise 7,6 büyüklüğüne ulaşabileceği belirtiliyor.
10 Mart 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından SİT derecesi düşürülerek yapılaşmaya açılan Sedef ve Kaşık Adaları ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, adaların Prens Adaları Fayı'na yakınlığı ve yapılaşmanın deprem etkilerini artıracağı belirtildi. Suudi Prens'e 2011'de yapılaşma izni verilen Sedef Adası ve yapılaşma planları bulunan Kaşık Adası için yapılan Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu'nun (ETBAR) yeterli olmadığı, dört mevsim incelenmesi gereken alanların sadece üç mevsimde incelendiği ve denizdeki türlerin araştırılmadığı ifade edildi. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, adalarla ilgili kararın durdurulması ve iptali için dava açtı.
7 Mart 2023

Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri ve ABD Deniz Piyadeleri, Kagoşima ilindeki Tokunoşima Adası'nda 'Demir Yumruk' adlı ortak bir askeri tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat, Güneybatı adalar zincirinin savunulması ve Çin'in artan deniz varlığına karşı koyma yeteneklerini test etmeyi amaçlıyor. İki ülkenin birlikleri, karaya çıkma ve paraşütle iniş gibi senaryoları simüle etti. Tatbikatın 12 Mart'a kadar sürmesi ve Okinawa'daki ABD Deniz Piyadeleri Kampı'nda eğitimlerin devam etmesi planlanıyor.
6 Mart 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Adalar-Beşiktaş arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
18 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2020 yılında Kandilli Rasathanesi ile hazırladığı ve ilçe bazında tahmini can kaybı, yaralı sayısı, hasarlı bina sayısı ve altyapı hasarı gibi verileri içeren İstanbul deprem raporu yeniden gündeme geldi. Raporda, Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinde en çok can kaybının öngörüldüğü, Arnavutköy ve Şile'de ise can kaybı beklenmediği belirtiliyor. İstanbul genelinde 1 milyon 166 bin 453 bina incelenmiş ve bu binaların bir kısmının depremde çeşitli derecelerde hasar alması bekleniyor. Deprem bilimci Naci Görür, raporu iyimser bulduğunu ve İstanbul'un büyük risk altında olduğunu ifade etmişti.
16 Şubat 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruya göre Maltepe-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş ve Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş vapur seferleri iptal edildi. Vatandaşlar, iptal edilen ve geciken seferler hakkında bilgi almak için Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan iptal seferler sayfasını ziyaret edebilirler.
2 Şubat 2023

Hong Kong bandıralı 6 bin 551 tonluk 'Jintan' isimli kargo gemisi, Japonya'nın Nagazaki eyaleti açıklarında battı. Gemi, Danjo Adaları'nın 110 kilometre batısında suya gömüldü ve 22 mürettebatından 4'ü kurtarıldı. Mürettebatın 14'ü Çin, 8'i Myanmar vatandaşı. Japonya Sahil Güvenliği, kayıp mürettebatın kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.
25 Ocak 2023
İşaretlediklerim