Londra'daki Southwark Adli Tıp Kurumu, İrlandalı şarkıcı ve aktivist Sinead O’Connor'ın doğal nedenlerden ötürü vefat ettiğini duyurdu. O’Connor, 56 yaşında Londra'daki evinde bilinçsiz halde bulunduktan sonra hayatını kaybetti. Polis, ölümün ardından kuşkulu bir durum olmadığını belirtmişti. O’Connor, 'Nothing Compares 2 U' şarkısıyla dünya çapında üne kavuşmuş ve 2018'de İslam'ı kabul ederek Şuheda adını almıştı.
9 Ocak 2024

MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruk atarak saldırdığı olayla ilgili dört sanığın yargılandığı dava görüldü. Tanık hakemler, Koca'nın Meler'i öldürmekle tehdit ettiğini duyduklarını ifade ettiler. Koca ise hayatında ilk kez birine fiziki müdahalede bulunduğunu ve pişman olduğunu belirtti. Duruşma, yazılı beyanlar için süre verilerek 28 Şubat'a ertelendi ve Meler'in Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verildi.
9 Ocak 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde P.B. isimli iki çocuk annesi kadın, evinde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Kadının cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili kadının eşi N.B. gözaltına alındı ve polisteki işlemleri devam ediyor.
8 Ocak 2024

Eylül 2023 Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçlarına göre, çocuk sağlığı ve hastalıkları branşı en az tercih edilen alan oldu ve 1359 kontenjandan 840'ı boş kaldı. Ankara Tabip Odası'nın raporuna göre, toplam 12 bin 128 kontenjandan sadece 9 bin 652'si tercih edildi. En yüksek puanla yerleştirme yapılan bölüm Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği oldu. Doktorlar, yeterli eğitim alamayacaklarını düşündükleri için şehir hastanelerini tercih etmekten kaçındı. Ayrıca, Türkiye'deki tıp fakültelerinin bazılarının yeterli akademik kadro ve ekipmana sahip olmadığı, bazılarının ise uygulama hastanesi bile bulunmadığı belirtildi.
8 Ocak 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İslamhaneleri Mahallesi Bank Ev Sitesi sahilinde yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından baş kısmı olmayan bir erkek cesedi bulundu. Olay yerine gelen kolluk kuvvetleri tarafından incelemeler yapıldı. Kimliği henüz belirlenemeyen ceset, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Cesedin, denizde sürüklenerek vücudu tahrip olmuş bir mülteciye ait olabileceği üzerinde duruluyor.
8 Ocak 2024

İstanbul Arnavutköy'de 11 yaşındaki Efe Özçelik, ailesi tarafından evlerinin giriş katında başından tabancayla vurulmuş ve ölü olarak bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi, ancak sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini tespit etti. Çocuğun babasına ait tabancayla vurulduğu ve babanın emniyete götürüldüğü bilgisi paylaşıldı. Polis olayla ilgili inceleme yaparken, çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
28 Aralık 2023

Somali lideri Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu, 30 Kasım'da İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne neden oldu. Gözaltına alınıp serbest bırakılan ve yurt dışına çıkış yasağı konulan Mahmud, 'asli kusurlu' bulununca yakalama kararı çıkarıldı ancak yurt dışına çıktığı tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer'in başlangıçta şikayetçi olduğu ancak sonradan şikayetten vazgeçtiği belirtildi. Savcılık, Mahmud için 'taksirle ölüme neden olma' suçundan iki ila altı yıl arası hapis cezası talep etti.
27 Aralık 2023

Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım'da İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne sebep olmuş ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. İstanbul başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Mahmud'un 'taksirle ölüme neden olma' suçundan iki yıldan altı yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şüphelinin yakın zamanda yurt dışından gelerek ifade vereceğini belirtti. Somali Cumhurbaşkanı ise oğlunun kaçmadığını, işi nedeniyle yurt dışına çıktığını ifade etti.
26 Aralık 2023

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım'da İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne neden oldu. Adli Tıp Kurumu'nun ek raporuna göre Mahmud 'asli kusurlu', motokurye Yunus Emre Göçer ise 'tali kusurlu' bulundu. Mahmud, kazadan sonra yurt dışına çıkış yasağına rağmen 2 Aralık'ta yurt dışına çıkmıştı. Göçer'in arkadan gelen aracın durumunu yeterince kontrol etmediği ve hızını düşürdüğü için 'tali kusurlu' olduğu belirtildi.
18 Aralık 2023

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım'da İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne neden oldu. Kazadan sonra gözaltına alınan ve yurt dışına çıkış yasağı getirilen Mahmud, 'asli kusurlu' bulununca yakalama kararı çıkarıldı ancak o tarihte yurt dışına çıkmıştı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı ve savcılık Adli Tıp Kurumu'ndan ek rapor talep etti.
18 Aralık 2023

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

Yargıtay Başsavcılığı, Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili olarak Ümitcan Uygun'a verilen 10 yıllık hapis cezasının yetersiz olduğunu belirterek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Savcılık, Uygun'un Hankulu'ya kasten öldürme suçu işlediğini ve bu durumun Adli Tıp Kurumu raporlarıyla da tespit edildiğini ifade etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin konuyla ilgili son kararı önümüzdeki günlerde vereceği belirtildi.
27 Kasım 2023

Trabzon'un Arsin ilçesinde görev yapan 57 yaşındaki aile hekimi Cengiz Çolak, Akçaabat ilçesindeki evinin bahçesinde ölü bulundu. Evine dönmeyen Çolak'ı arayan yakınları, onu hareketsiz yatarken buldu ve durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çolak'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı ve cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
15 Kasım 2023

İstanbul Sancaktepe'de, meslektaşları tarafından GPS sistemi üzerinden bulunan bir taksi içerisinde, taksi sürücüsü N.T silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde N.T'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma olay yerinde inceleme yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Kasım 2023

Zonguldak'ta Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani'nin yakılarak öldürüldüğü iddiası üzerine gözaltına alınan altı şüpheliden üçü tutuklandı. Nourtani'nin cesedi 10 Kasım'da bir ormanlık alanda bulunmuş ve ruhsatsız maden ocağında fenalaştıktan sonra yakıldığı iddia edilmişti. Şüphelilerin benzin aldıkları kamera kayıtlarıyla tespit edildi. Savcılık sorgularının ardından üç şüpheli tutuklanırken, diğer üçü adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
13 Kasım 2023

Ataşehir'deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkında, yol çalışması yapan işçiler tarafından bir otomobilin içinde emniyet kemeri takılı halde hareketsiz yatan bir kadın fark edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının öldüğünü tespit etti. Kadının cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
10 Kasım 2023

Demans hastası ve Kürt siyasetçi olan Aysel Tuğluk, 2012 tarihli bir soruşturma nedeniyle evinde gözaltına alındı ve Çağlayan adliyesine götürüldü. Hakkında daha önce 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan ifadesinin alınmasına yönelik yakalama kararı bulunan Tuğluk, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kobani davasından yargılanan ve 10 yıllık hapis cezasının infazı sağlık nedeniyle bir yıl süreyle ertelenen Tuğluk, 27 Ekim'de Kocaeli Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilmişti.
8 Kasım 2023

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, falezlerle denizin birleştiği kayalık alanda bir kadın cesedi bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki falezlerden halat yardımıyla aşağı inerek cesedi buldu. Ceset, kimlik tespiti ve ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
30 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesinde, denizde ayağına su dolu bidon bağlanmış bir erkek cesedi bulundu. Vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri, yaşamını yitirdiği belirlenen kişiyi kıyıya çıkardı. Üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin, sol ayak bileğine iple bağlanmış içi su dolu iki bidon tespit edildi. Polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde durarak olayla ilgili soruşturma başlattı.
25 Ekim 2023

Yargıtay başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatların yargılandığı davada, Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı'ya verilen hapis cezalarıyla ilgili temyizin reddine karar verilmesini talep etti. Ayrıca, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik'in temyiz talebinin de reddedilmesini istedi. Bu dava, 2013'te başlamış ve 2022'de 20 avukata toplamda 146 yıl yedi ay hapis cezası verilmiştir.
20 Ekim 2023
İşaretlediklerim