Bursa'nın Gemlik ilçesinde 47 gündür haber alınamayan iki çocuk annesi Nevrigül Alan'ın cesedi bulundu. Ceset, bir çiftçi tarafından bir zeytinliğin ağacına asılı halde bulundu ve durum polise bildirildi. Nevrigül Alan'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Alan'ın yakınlarının kayıp ihbarında bulunmasının ardından polis, jandarma ve AFAD ekiplerince bölgede arama çalışması başlatılmıştı.
18 Ekim 2023

İstanbul Fatih'teki tarihi Topkapı surlarının bitişiğindeki boş alanda kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Polis, kimliği belirsiz kişinin kim olduğunu tespit etmek için çevrede araştırma başlattı. Olay yerine getirilen bazı evsizler, ölen kişiyi tanıyıp tanımadıkları konusunda sorgulandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Ekim 2023

MHP Antalya il yönetim kurulu üyesi Yusuf Çırpan, Muratpaşa ilçesindeki evinde ölü bulundu. Komşularının durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerini izleyerek bölgede çalışma başlattı. Çırpan'ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
14 Ekim 2023

2014 yılında İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt, polis Sezgin Korkmaz tarafından öldürüldü. Korkmaz, ilk yargılamada 12 bin 100 lira para cezasına çarptırıldı. Ancak Anayasa Mahkemesi, Kurt'un yaşam hakkının ihlal edildiğine hükmetti ve Korkmaz'ın yeniden yargılanmasına karar verdi. Yeni yargılama 10 Ekim'de başlıyor. Kurt'un eşi Narin Kurt, bu davanın bir insanlık davası olduğunu ve adaletin yerini bulmasını umduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

Sancaktepe'de bir inşaatın temelindeki suda cansız bedeni bulunan üç çocuğun babası Ayvaz Sağın, inşaat alanında herhangi bir önlem alınmadığını belirterek olayın ihmalden kaynaklandığını söyledi. Sağın, çocuklarının oyun oynarken düşmüş olabileceklerini ve inşaat alanının güvenli olmadığını ifade etti. Baba Sağın, konuyu takip ederek sorumlular hakkında şikayetçi olacağını ve inşaat alanı çevresinin kapatılması gerektiğini belirtti.
4 Ekim 2023

İstanbul Esenyurt'ta M.Ö. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi F.Ö.'yü silahla vurarak öldürdü ve ardından kendisini vurdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin hayatını kaybettiğini belirledi. Cesetler, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
21 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, aralarında önceden husumet bulunan iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ölenlerin cenazeleri otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
18 Eylül 2023

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 13 yaşındaki Ömer Bektaş, arkadaşıyla birlikte girdiği sulama göletinde boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve çevredekiler tarafından arama çalışması yapıldı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığından gelen dalgıçlar, Bektaş'ın cesedini bulup sudan çıkardı. Cenaze, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
16 Eylül 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Nurgül Demir, erkek arkadaşı Tuncay Şener tarafından öldürüldü. Şener, Demir'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Demir ve Şener'in cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
16 Eylül 2023

Anayasa Mahkemesi'nin kötü muamele yasağını ihlal ettiklerine hükmettiği altı polisle ilgili yeniden açılan soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu, Aydın Aydoğan'ın kötü muameleye maruz kaldığı iddialarını araştıracak. Aydoğan, 2013'teki Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz kapsülüyle yaralanmış ve 2017'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Aydoğan'ın suç duyurusundan iki hafta sonra sivil polisler tarafından durdurulduğu ve kötü muamele gördüğü iddia ediliyor. Aydoğan'ın kötü muamele iddiaları üzerine Anayasa Mahkemesi, polisler hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.
16 Eylül 2023

Amsterdam-İstanbul seferini tamamlayan bir Türk Hava Yolları (THY) uçağında, iniş takımlarının olduğu bölümde yabancı uyruklu bir kişinin cesedi bulundu. Ceset, uçağın rutin bakımı sırasında fark edildi. Olay yerine gelen ekipler, uçağın etrafını güvenlik şeridiyle kapattı ve ceset, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. THY yetkilileri, kaçak yolcunun uçağın dış yüzeyindeki 'ana iniş takımı yuvası'na gizlendiği için sefer öncesi yapılan rutin kontrollerde fark edilmediğini belirtti.
15 Eylül 2023

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Absut Yaylası'nda hayvan otlatırken kaybolan 13 yaşındaki Emirhan D'nin cesedi bir gölette bulundu. Olay yerine gelen ekipler, sudan çıkardıkları cesedin Emirhan D'ye ait olduğunu belirledi. Çocuğun cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Ordu Valiliği, Emirhan D'nin gölete düşmüş olabileceği ihtimali üzerine çalışmaların bu bölgede yoğunlaştırıldığını belirtti.
9 Eylül 2023

Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle Beşiktaş'ın taraftar grubu çArşı'nın önde gelen isimleri Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç dahil 35 kişinin 'darbeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılandığı davanın beşinci duruşması görüldü ve 1 Şubat 2024'e ertelendi. 2015'te tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmiş, ancak karar 2021'de Yargıtay tarafından bozulmuştu. Dava dosyası daha sonra Gezi davasıyla birleştirilmiş, ancak 21 Şubat 2022'deki duruşmada dosyaların tekrar ayrılmasına karar verilmişti.
7 Eylül 2023

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, aralarında husumet bulunan Lütfü T. ve komşusu İbrahim Bartan arasında çıkan tartışma sonucu silahlı kavga çıktı. Lütfü T., İbrahim Bartan ve eşi Nazik Bartan'ı av tüfeğiyle vurduktan sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri, üç kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi.
5 Eylül 2023

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde, Boynuyoğun Mahallesi'nde dere kenarında bir kadın cesedi bulundu. Durum, vatandaşlar tarafından polise bildirildi. Olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kimliği belirsiz olan ceset, kimlik tespiti ve otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
2 Eylül 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 47 yaşındaki Veysel Mızrak, 'gönül ilişkisi' yaşadığı Meliha Uludağ ve Uludağ'ın kızı Cansu Dönmez'i tabancayla öldürdü ve ardından aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Mızrak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan anne ve kızı ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Eylül 2023

Adana-Pozantı otoyolu Soğukpınar mevkisinde Giresun-Hatay seferini yapan bir yolcu otobüsü, arkadan bir TIR'a çarptı. Kazada, otobüs sürücüsü Mustafa Erden ve muavin Müslüm Berçin hayatını kaybetti. Yaralanan 12 yolcu, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
1 Eylül 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Devlet Su İşleri'ne ait bir sulama kanalında kadın cesedi bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu polise bildirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi. Ceset, kimlik tespiti ve otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
28 Ağustos 2023

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, kız arkadaşı S.A.'yı boğarak öldürdüğü iddia edilen Ü.A. tutuklandı. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Ü.A., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.A.'nın cesedi Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
16 Ağustos 2023
İşaretlediklerim