TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saymasına rağmen, Meclis'in ikinci kez olağanüstü toplanmayacağını açıkladı. 16 Ağustos'ta yapılan olağanüstü toplantıda, Alpay Özalan ve AKP'liler Ahmet Şık'a saldırmış, bu olay sonrasında Şık ve Özalan'a kınama cezası verilmişti. CHP, 10 Eylül'de ikinci bir olağanüstü toplantı talep etmiş, ancak Kurtulmuş bu talebi reddetmiştir. Kurtulmuş, Atalay hakkında yeni bir hukuki durum olmadığını ve Meclis'in 1 Ekim'de çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
8 Eylül 2024

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saymasının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u Anayasa Mahkemesi kararını uygulamamakla suçladı. Atalay, CHP'nin meclisi ikinci kez olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı'nın görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti. Atalay, Anayasa Mahkemesi kararlarının Resmi Gazete'de yayımlandığını ve bu kararların tüm kurumlar ve yurttaşlar için bağlayıcı olduğunu vurguladı.
3 Eylül 2024

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, Silivri Cezaevi'nden yazdığı mektupta, Anayasa Mahkemesi'nin vekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saymasına rağmen Meclis'in bu kararı uygulamamasını eleştirdi. Atalay, hukukun açık emirlerinin yerine getirilmesi gerektiğini ve Anayasa'ya uymayan Meclis'in meşruiyetini kaybedeceğini vurguladı. Ayrıca, Meclis'in yeniden toplanmasının bu durumu düzeltmek için bir fırsat olduğunu belirtti. Atalay, Anayasa'ya ve hukuka bağlı kalınması gerektiğini savundu.
27 Ağustos 2024

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, muhalefet partilerine Meclis'i terk etme çağrısında bulundu. Şık, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi ve Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmaması nedeniyle yaşanan olaylar sonrasında bu çağrıyı yaptı. Şık, muhalefetin iktidarın çizdiği hattan hizalanmasının topluma fayda sağlamayacağını belirtti ve Meclis'in sokağa taşınması gerektiğini savundu. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tutumunu eleştirerek, muhalefetin Meclis'te etkili olamadığını vurguladı.
27 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Meclis'te AKP'li Alpay Özalan'ın saldırısına uğrayan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a verilen destek üzerinden muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, muhalefetin Ahmet Şık'a destek vermesini 'teslimiyet işareti' olarak nitelendirdi ve muhalefetin halktan kopuk olduğunu iddia etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Üsküdar'daki bir inşaat projesi üzerinden eleştirerek, belediyelerin elitist bir yaklaşımla yönetildiğini savundu.
25 Ağustos 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi kararının ardından Meclis'te yapılan görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Can Atalay konusunun tamamen kapandığını ve AKP'nin MHP olmadan da gereğini yaptığını belirtti. Meclis'teki olağanüstü toplantıda yaşanan tartışmalar ve kavgalar sonrasında, Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştirdi ve Cumhur İttifakı'nın duruşunu övdü.
17 Ağustos 2024

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişkin genel görüşme yapılması önergesi, AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine tartışma çıktı ve AKP'li Alpay Özalan, Şık'a saldırdı. Olayın ardından Şık ve Özalan'a kınama cezası verildi. CHP'nin TBMM'nin çalışmalarına devam etmesine ilişkin önergesi de kabul edilmedi.
16 Ağustos 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda yaşanan saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, geçmişteki olayları hatırlatarak, 'Verin 400 vekili bu iş sulh içinde çözülsün' cümlesine atıfta bulundu. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine çıkan kavgada, Şık ve AKP'li Alpay Özalan arasında fiziksel bir çatışma yaşandı.
16 Ağustos 2024

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü Meclis toplantısında AKP'lilerin saldırısı sonucu Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a kınama cezası verildi. Ahmet Şık, konuşmasında AKP sıralarına yönelik sert ifadeler kullanınca, başta Alpay Özalan olmak üzere AKP'liler tarafından saldırıya uğradı. Yaşanan arbede sonucu TBMM Genel Kurulu, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişkin genel görüşme yapılması önergesini ele almak üzere yeniden toplandı.
16 Ağustos 2024

TBMM'de TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine AKP'liler Şık'a saldırdı. Saldırıda Koçyiğit'in kaşı açıldı. Bu olayın ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Nelson Mandela'nın torunu Nkosi Zwelivelile ve karma dövüş sanatları ustası Jeff Monson ile Meclis'te bir araya geldi. Kurtulmuş, Monson'ın Müslüman olduktan sonra ilk cuma namazını Meclis'teki camide kılmasını anlamlı bulduğunu belirtti.
16 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, TBMM'de AKP'li vekillerin TİP Milletvekili Ahmet Şık ve DEM Parti Grup Başkanı Gülistan Kılıç Koçyiğit'e yönelik saldırısını savundu. Köroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, hakaret edenin cevabını alacağını belirtti. Olay, TBMM'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplandığı sırada yaşandı ve tansiyon ilk dakikalardan itibaren yükseldi. Muhalefet vekillerinin katılımıyla AKP'liler Genel Kurul'a girmek zorunda kaldı ve ardından gerginlik tırmandı.
16 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Can Atalay oturumunda yaşanan kavganın ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a grup başkanlarını toplama çağrısında bulundu. TBMM, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplandı ve tansiyon ilk dakikalardan itibaren yükseldi. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert sözleri üzerine AKP'liler kürsüye yürüdü ve fiziksel saldırılar yaşandı. Özgür Özel, yaşanan olaylar karşısında büyük utanç duyduğunu belirtti.
16 Ağustos 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararını görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantıda TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine gerginlik yaşandı ve AKP'liler kürsüye yürüdü. Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkûm edilen Atalay, AYM'nin hak ihlali kararı sonrası tahliye edilmemiş ve vekilliği düşürülmüştü. Yargıtay'ın AYM kararına uymaması ve Atalay'ın tahliye edilmemesi tartışmalara yol açtı.
16 Ağustos 2024

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Genel Kurulu'nda sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı çıktı. Şık, asıl büyük sorunun 'sahipli ama başıboş siyasetçiler' olduğunu vurguladı ve iktidarın insani çözümleri yok saydığını belirtti. Muhalefet milletvekilleri, teklifin kabul edilmesini 'katliam yasası' olarak değerlendiriyor.
29 Temmuz 2024

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Sinan Ateş davasının beşinci duruşmasında, tutuklu 10 sanığın yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi. Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Dava kapsamında toplam 39 kişi hakkında işlem yapılmış, 22’si tutuklanmıştı. Mahkeme, müşteki avukatlarının bazı taleplerini kabul ederken, davayı 19 Temmuz’a erteledi.
5 Temmuz 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in silahla öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması Sincan Cezaevi'nde başladı. Duruşmada 22 sanık yargılanıyor ve duruşmaların beş gün sürmesi planlanıyor. Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi önemli siyasi isimler de takip ediyor. Mahkeme başkanı, duruşma sırasında tarafları tahriklere kapılmamaları konusunda uyardı.
1 Temmuz 2024

TİP milletvekili Ahmet Şık, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bir restoranda tansiyon düşmesi nedeniyle baş dönmesi yaşadı ve düşerek başını sert bir cisme çarptı. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Şık, yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi. Türkiye İşçi Partisi, Şık'ın ciddi bir sağlık problemi olmadığını ve durumunun iyi olduğunu açıkladı.
25 Haziran 2024

AKP'nin Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayeti hakkında yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) bu cinayetle ve bireysel suçlularla özdeşleştirilemeyeceğini belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısımlar yer almamıştı. Türkeş, MHP'nin kurumsal kimliğinin bu tür suçlarla ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı.
23 Haziran 2024

Sinan Ateş davasında, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın, tutuklu sanıklardan eski cinayet büro amiri Mustafa Ensar Aykal ile cinayetten önce ve sonra yaptığı dikkat çekici görüşmeler soruşturma dosyasına girdi. Demirbaş, bu görüşmelerin MHP plakalı bir araç ve Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı için ruhsatlı silah alma konusuyla ilgili olduğunu iddia etti. Savcı, Demirbaş'ın ifadelerinde çelişkilere dikkat çekti. Davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da görülecek.
20 Haziran 2024

Gazeteci Yavuz Selim Demirdağ, Ülkü Ocakları'nın Sinan Ateş davasının ilk duruşmasında Ankara Adliyesi'ni binlerce kişiyle sarmayı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in içeriye girmesini engellemeyi planladığını iddia etti. Demirdağ, bu bilginin kendisine bir gün önce ulaştığını ve birkaç saat önce teyit ettiğini belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve dava 1 Temmuz'da başlayacak.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim