Gaziantep’te saç ekimi için özel bir hastaneye başvuran 46 yaşındaki Yasin Dibo, operasyon sonrası hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Türkiye, saç ekimi turizminden büyük gelir beklerken, 2019 yılında 500 bin kişinin saç ekimi için Türkiye'ye geldiği ve 1.5 milyar dolar ciro elde edildiği belirtildi.
13 Haziran 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Sinpaş GYO tarafından Kızılbük koyunda inşa edilen otel, kıyı alanında kaçak dolgu yapıldığı ve inşaat ruhsatının olmaması nedeniyle Marmaris Belediyesi tarafından mühürlendi. Firmaya 60 milyon lira idari para cezası kesildi. Çevrecilerin itirazları ve mahkeme süreçleri sonucunda, Danıştay yerel mahkemenin kararını bozarak çevrecilerin itirazını haklı buldu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, inşaatın ruhsatsız ve kaçak olduğunu belirterek, 30 gün içinde gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde yıkım kararı alınacağını açıkladı.
13 Haziran 2024

Marmaris Belediyesi, Sinpaş GYO'nun Kızılbük koyunda inşa ettiği oteli, kıyı alanında kaçak dolgu yapıldığı ve inşaat ruhsatının olmaması nedeniyle mühürledi ve firmaya 60 milyon lira idari para cezası kesti. Çevrecilerin itirazları ve mahkeme süreçleri sonucunda, Danıştay yerel mahkemenin ÇED olumlu kararını bozdu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, inşaatın yasallık ve vicdanilik açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
13 Haziran 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Sinpaş GYO'nun Kızılbük koyunda inşa ettiği otelle ilgili Danıştay, yerel mahkemenin şirket lehine kararını bozarak bilimsel bilirkişi raporu talep etti. Daha önce çevrecilerin açtığı dava sonucunda, bilirkişi raporu sayesinde 'ÇED gerekli değildir' kararı iptal edilmişti. Ancak yeni bilirkişi raporunun tarafsız olmadığı iddiaları üzerine Danıştay, daha gerçekçi ve kamu yararını gözeten bir rapor hazırlanmasını istedi.
11 Haziran 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile kavramını yıkmaya yönelik küresel akımlarla mücadele etmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bir strateji belgesi hazırlayacak. 2024-2028 yıllarını kapsayan 'Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı' beş stratejik amaç, 15 stratejik hedef ve 100 faaliyetten oluşuyor. Bu plan kapsamında aileyi tehdit eden zararlı akımlar ve alışkanlıklarla mücadele edilecek, gençlere ve ailelerine yönelik eğitimler düzenlenecek ve aile içi şiddetle ilgili analiz çalışmaları yapılacak.
7 Haziran 2024

Tutuklu öğrencilerin aileleri, CHP'li vekil Özgür Özel'e başvurarak çocuklarının eğitim hayatının zarar gördüğünü anlattı. Özel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşerek öğrencilerin serbest bırakılmasını talep etti. Görüşmenin ardından bazı öğrenciler serbest bırakıldı, ancak süreçte bazı belirsizlikler ve siyasi baskılar devam etti. Sonuç olarak, 1 Mayıs eylemleri nedeniyle tutuklanan 40 öğrenciden 16'sı serbest bırakıldı, 20 öğrenci ise hala tutuklu.
6 Haziran 2024

Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz, Bayraktar ailesi ve Baykar şirketi hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle 16 yıl bir ay hapis cezası talebiyle yargılanıyor. Yavuz, paylaşımının Bayraktar ailesi ve Baykar şirketiyle bir ilgisi olmadığını ve görselin bir iletişim hatası olduğunu belirtti. Haluk Bayraktar, Yavuz'un paylaşımına sert tepki gösterdi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuki süreç başlatacağını duyurdu. Yavuz, yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak ve terör örgütü propagandası yapmak suçlamalarıyla tutuklandı.
4 Haziran 2024

Türkiye Noterler Birliği tarafından 2014 yılında çıkarılan ve görme engellilerin noterlik işlemleri için iki tanık bulundurma zorunluluğu getiren genelge, Yargıtay tarafından iptal edildi. Başvuruyu gözleri görmeyen avukat Gökçe Artar Kutlu yapmıştı. Yargıtay, genelgenin Noterlik Kanununa ve hukuka aykırı olduğuna karar verdi. Bu kararla, okuryazar görme engelliler noterlik işlemlerini tanık bulundurmadan yapabilecekler.
2 Haziran 2024

Beşiktaş'ta 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tadilatın kaçak yapıldığını belirtti. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının, yönlendirme levhalarının olmadığı, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi. Dokuz şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
30 Mayıs 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir evde üç kardeş ölü bulundu. Cinayeti itiraf eden baba Murat K. gözaltına alındı. Polis, çocukların boğularak ve kesici aletle öldürüldüğünü belirledi. Çocukların annesinin bir süre önce Erzurum'a gittiği öğrenildi.
29 Mayıs 2024

Cannes Film Festivali'nin ilk yarısında öne çıkan üç film, kadın karakterlerin hikayelerini merkezine alıyor. 'Wild Diamond', sosyal medya ve reality show dünyasında sınıf atlamaya çalışan bir genç kadını anlatırken, 'The Girl with the Needle' savaş sonrası sefalet içinde bir kadın hikayesi sunuyor. 'Bird' ise, zor bir aile ortamında büyüyen 12 yaşındaki Bailey'nin hikayesini işliyor. Her üç film de farklı açılardan kadınların yaşadığı zorlukları ve mücadeleleri ele alıyor.
21 Mayıs 2024

Engelli bireyler, döviz kuru ve yüksek enflasyon nedeniyle tıbbi malzemelerin fiyatlarının artması sonucu SGK'nın geri ödeme tutarlarının yetersiz kalmasından şikayetçi. Kalitesiz tıbbi malzemeler enfeksiyonlara ve ek sağlık sorunlarına yol açarken, engelliler daha kaliteli ürünlere erişim için yüksek farklar ödemek zorunda kalıyor. Ayrıca, engelli bireyler hane içi gelir kriteri olmaksızın engelli aylığı bağlanmasını ve SGK'nın geri ödemelerinin güncel dolar kuru üzerinden yapılmasını talep ediyor. Engelli Hakları Erişim Platformu, bu sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulunuyor.
18 Mayıs 2024

Selin Nakıpoğlu, Aile Bakanı'nın açıkladığı Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nı eleştirdi. Nakıpoğlu, AKP'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine rağmen iddialı vizyon belgeleri hazırladığını belirtti. Ayrıca, Bakan'ın aile içi şiddet oranlarından ve çocukların okullarda yaşadığı yoksulluk sorunlarından habersiz olduğunu iddia etti. Nakıpoğlu, Bakan'ın Belçika'daki geçmişine atıfta bulunarak Türkiye'nin gerçeklerine uzak kaldığını savundu.
18 Mayıs 2024

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin daha önce görülmemiş fotoğrafları, Buckingham Sarayı’ndaki King’s Gallery’de sergilenmeye başladı. Sergi, 1943’te VI. Kral George’un Windsor Kalesi’ndeki Royal Lodge’da aile üyeleriyle çevrili bir masada oturduğu fotoğraf gibi özel ve samimi anları içeriyor. 17 Mayıs’ta açılan sergi, kraliyet resimlerinden oluşan en büyük koleksiyonlardan biri olup, ailenin son 100 yıllık hikayesini anlatıyor. Sergide Prens Charles, Kraliçe II. Elizabeth, Prens William ve Prenses Kate gibi birçok ünlü kraliyet üyesinin fotoğrafları yer alıyor.
18 Mayıs 2024

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, raporlu ilaç kullanan yaklaşık 2 milyon vatandaşı ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Bu düzenlemeyle, kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçları artık aile hekimlerince yazılabilecek. Ayrıca, hekimler tarafından en fazla üç aylık ilaç reçete edilebiliyorken, yeni düzenlemeyle bu süre bir yıla kadar uzatılabilecek. Bu değişiklik, hastanelerdeki yoğunluğu azaltmayı ve raporlu hastaların işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
17 Mayıs 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan beş yıllık bütçesi 551 milyar 142 milyon 630 bin lira olarak belirlendi. Bu bütçe, yaklaşık 140 bin personeli bulunan Diyanet'in anayasal görevlerini yerine getirmesi ve ulusal ve küresel etkisini artırması amacıyla kullanılacak. Aynı dönemde, yaklaşık 1 milyon 120 bin personeli bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi ise 1 trilyon 42 milyar 790 milyon 893 bin lira olarak açıklandı. Diyanet'in stratejik planında İslam dininin doğru anlaşılması, toplumsal birlik ve beraberlik, aile ve toplumun kırılgan kesimlerine yönelik çalışmalar gibi altı ana hedef yer alıyor.
17 Mayıs 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki S.G., sosyal medya platformu Tiktok'ta canlı yayın açarak sekiz yaşındaki kızı hakkında müstehcen kelimeler kullandı. Bu durum büyük tepkilere neden oldu ve şikayetler üzerine polis ekipleri kadının adresini tespit ederek eve operasyon düzenledi. S.G., canlı yayın sırasında gözaltına alındı ve hakkında 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan adli işlem başlatıldı. S.G.'nin 2018'de eşinden boşandığı ve kızının velayetinin babasında olduğu tespit edildi.
16 Mayıs 2024
İşaretlediklerim