Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kıyı Ege ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, İzmir, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Manisa, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çankırı, Adana ve Hatay illerinde yağışların etkili olacağı belirtildi. İstanbul için ayrıca AKOM tarafından da sağanak uyarısı yapıldı.
15 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Kentin Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve sıcaklıkların 6 ila 8 derece düşeceği belirtildi. Yağışın sabahtan akşama kadar devam edeceği açıklandı.
15 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da 10.00-15.00 saatleri arasında kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın özellikle kentin batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevresinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıldı. İBB, olası olumsuz durumlarda ALO153 ile iletişime geçilmesini tavsiye etti.
28 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yarın sabah saat 07:00'de başlayıp öğlen 12:00'ye kadar sürecek gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın özellikle İstanbul Boğazı ve kentin kuzey ilçelerinde etkili olacağı belirtildi. AKOM, İstanbulluları ani sel, su baskını, yıldırım, kısa süreli yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.
26 Ağustos 2024
İşaretlediklerim