Kızılay'ın, Türk Ekonomi Bankası'nın şartlı bağışıyla Ümraniye Belediyesi için taksi durağı yapımında kullanıldığı ve bu işlemle vergi matrahından düşülmesinin sağlandığı iddia ediliyor. Ümraniye Kent Savunması sözcüsü Bulut Okuducu, bu yöntemle şirketlerin devlete ödeyeceği verginin belediyeye aktarıldığını ve ihalelerin belirli şirketlere verilmesinin önünün açıldığını belirtiyor. Ayrıca, yapılan duraklara banka tarafından ATM'lerin konulduğu ifade ediliyor.
14 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partinin seçim stratejisini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını açıkladı. TİP, seçimlere kendi amblemiyle ve ittifak çatısı altında bazı bölgelerde girecek. Baş, iktidarın zayıflığı nedeniyle baskıyı artırdığını ve TİP'in gençler ve yoksullar tarafından ilgi gördüğünü belirtti. Ayrıca, 15 Mayıs'ta uçuşların iptal edilmesi teklifinde bulunarak, iktidarın güvenine meydan okudu.
13 Mart 2023

AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak'ın AKP Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlığına getirilmesinin ardından, Tuğrul Selmanoğlu tanıtım ve medyadan sorumlu başkan yardımcılığı görevine atandı. Selmanoğlu, daha önce muhalif kesimlere ve Atatürk'e yönelik hakaret içeren ifadeleriyle ve deprem bölgesindeki eksiklikleri eleştirenlere 'tasmalı itler' diyerek tepki çeken bir isim olarak biliniyor.
13 Mart 2023

1999 Marmara depremi sonrası toplanan deprem vergisinin amacı dışında kullanıldığı iddiaları üzerine MetroPOLL Araştırma'nın yaptığı ankete göre, katılımcıların %64,7'si verginin amacına uygun kullanılmadığını düşünüyor. Ankete katılanların sadece %25'i verginin doğru kullanıldığı görüşünde. Parti bazında bakıldığında, AKP seçmenlerinin %39'u, MHP seçmenlerinin %55,5'i, Saadet Partisi seçmenlerinin %76'sı, CHP seçmenlerinin %89,5'i, HDP seçmenlerinin %90'ı ve İYİ Parti seçmenlerinin %90,5'i verginin amacına uygun kullanılmadığını belirtiyor.
13 Mart 2023

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, cumhur ittifakı ile parlamento seçimlerine birlikte girmek konusunda prensipte anlaşma sağladıklarını açıkladı. Bu açıklama, HÜDA-PAR'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını duyurmasının ardından geldi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un Yapıcıoğlu'nu ziyaret etmelerinin ardından yapılan ortak basın açıklamasında, parlamento seçimlerinde iş birliği detaylarının henüz netleşmediği belirtildi. HÜDA-PAR, geçmişte Hizbullah örgütüne yakınlığıyla biliniyor.
13 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u 'cinsiyetçi, faşist ve feminist' olarak nitelendirdi. Partinin genel başkan yardımcısı Doğan Aydal, Cumhur İttifakı'na katılmak için sundukları 30 maddelik talep listesinin kabul edildiğini belirtti. Bu talepler arasında 6284 sayılı kanunun kaldırılması da yer alıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kanunun tartışmaya açık olmadığını ve varlığının önemli olduğunu ifade etti. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise Yeniden Refah Partisi ile ters düşecek bir durum olmadığını söyledi.
13 Mart 2023

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'deki çeşitli anket sonuçlarını derleyerek, muhalefetin ortak adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı anketlerde 10 puan önde olduğunu yazdı. Anketler, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 55 civarında oy potansiyeline sahip olduğunu, Erdoğan'ın ise yüzde 44 civarında kaldığını gösteriyor. Reuters, son depremler ve ekonomik krizin AKP'ye olan desteği azalttığını belirtiyor. Teneo danışmanlık şirketinin başkanı, Kılıçdaroğlu ve ittifakın bu performansı sürdürebilmesinin önemli olduğunu ifade ediyor.
13 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'i feshederek 14 Mayıs'ta erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından AKP'de milletvekili adaylık süreci hareketlendi. Parti, bürokrasiden gelen adaylık taleplerini ve mevcut milletvekillerinin listeye girebilme beklentilerini dengelerken, kırgınlıkları önlemeye çalışıyor. Aday adaylığı için AFAD'a yardım şartı getirilmiş ve parti yönetimi, aday gösterilmeyecek isimlerle birebir görüşmeler yaparak olası kırgınlıkları en aza indirmeyi hedefliyor. Bürokrasiden gelen 'seçilecek yerden adaylık' talepleri de değerlendiriliyor ve son kararı Erdoğan verecek.
13 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi (YRP), cumhur ittifakına katılmak için sunduğu 30 maddelik talep listesinde 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılmasını istedi. YRP'nin bu talebi üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kanunun varlığının son derece önemli olduğunu ve tartışmaya açılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise YRP ile herhangi bir çatışma olmadığını ve sadece nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini, bu tür detayları konuşmadıklarını ifade etti.
13 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi'nin (YRP), 'cumhur ittifakı'na katılmak için sunduğu 30 maddelik talep listesinde yer alan ve kadına karşı şiddetle mücadeleyi önceleyen 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Twitter üzerinden itiraz etti. Yanık, kanunun önemine vurgu yaparak, varlığının tartışmaya açılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. YRP'nin genel başkan yardımcısı Doğan Aydal ise AKP'nin taleplerini kabul ettiğini iddia etmişti.
13 Mart 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan rektör Naci İnci'nin yönetimi altında, üniversite personel alımlarında kadrolaşma devam ediyor. İşe alımlar sırasında yazılı ve sözlü sınavlar yapılmasına rağmen, bazı adaylar 'referans' ile işe alınıyor. Bu kişiler arasında AKP'li isimler ve çeşitli dernek yetkilileri bulunuyor. Son olarak, AKP Tokat gençlik kollarının eski yöneticisi Muhyiddin İkbal Keskin, Boğaziçi Üniversitesi Kilyos yerleşkesindeki iki yurda amir olarak atandı. Keskin, sözleşmeli personel olmasına rağmen bu pozisyona getirildi ve 'sözleşmeli personele kadro' kanunu ile kadroya geçiş işlemleri sürüyor.
13 Mart 2023

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Bu karar, Vatan Partisi ve bazı AKP'li milletvekilleri tarafından eleştirildi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HÜDA-PAR'ın desteklenmesinin yanlış olduğunu belirtti. Aydınlık gazetesi, AKP'li bir milletvekilinin ve eski bir vekilin HÜDA-PAR'ın desteğinin seçimlerde AKP'ye zarar verebileceğini savunduğunu iddia etti.
13 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, partisinin cumhur ittifakına katılım için sunduğu 30 maddenin AKP tarafından kabul edildiğini açıkladı. Bu gelişme, AKP'nin ittifakı genişletme çabaları ve düşen oy oranları bağlamında değerlendiriliyor. Hüda-Par da daha önce cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayıp Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurmuştu. Yeniden Refah Partisi'nin sunduğu maddeler arasında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili bir düzenleme de bulunuyor.
13 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın AKP'den milletvekili adayı olmak için Malatya'da çalışma yürüttüğü öne sürüldü. Kınık, çadır satışı konusunda eleştirilere rağmen istifa çağrılarına yanıt vermedi. Ayrıca Kınık hakkında Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarılması ve çadır satışı skandalı nedeniyle suç duyurularında bulunulduğu belirtildi. Haberde, Kınık'ın dokunulmazlık kazanmak istediğine dair kulis bilgilerine de yer verildi.
12 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı seçilmesi durumunda İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı görevlerini kabul etmeleri halinde belediye başkanlıklarından ayrılacaklarını belirtti. Kuşoğlu, bu atamaların Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında yapılacağını ve Mart 2024'teki yerel seçimlere kadar belediye başkanlıklarının devam edebileceğini ifade etti. Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamıştı.
12 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Kızılay'ın çadır ve gıda malzemesi satmasını eleştirmesi üzerine, Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ellialtı, Karamollaoğlu'na yaşlılık göndermesi yaparak, kan ihtiyacı olması durumunda geri çevirmeyeceklerini ancak kan bağışının siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirtti. Murat Ellialtı'nın AKP'nin eski Beykoz Belediye Meclisi üyesi olduğu ve kardeşi Hurşit Ellialtı'nın Kızılay'ın bir şirketinde genel müdür olarak görev yaptığı bilgisi de verildi.
12 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Meclis'i feshederek seçim kararı almasının ardından, AKP kurmayları milletvekili listelerinde büyük bir yenilenme olacağını ifade etti. Seçmenin değişim beklentisi nedeniyle listelerdeki mevcut isimlerin en az yüzde 50'sinin değişebileceği belirtildi. Ayrıca, MHP ile ortak liste konusunda henüz kesin bir karar verilmemiş olsa da, anlaşmanın çok hızlı gerçekleşebileceği vurgulandı.
12 Mart 2023

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, 6 Şubat'taki depremler sonrası memleketi Şanlıurfa'da bulunduğu sırada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve heyeti ile GAP Havalimanı'nda selamlaştı. Bu selamlaşma, Akay'ın kendi partisi tarafından eleştirilmesine yol açtı. Akay, yaşananları bir selamlaşma olarak açıkladı ve konunun bu kadar olduğunu belirtti.
12 Mart 2023

AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Hadi Özışık, kendi programında konuk ettiği Osman Diyadin aracılığıyla, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 60,5 oy alacağını gösteren bir 'anket' sonucunu paylaştı. Ancak bu sonuçların bir bahis sitesine ait olduğu ve gerçek bir anketi yansıtmadığı ortaya çıktı. Aynı bahis şirketi, 2019 yerel seçimlerinde de AKP'li adaylara yüksek oranlar vermiş, ancak sonuçlar CHP lehine sonuçlanmıştı. Hadi Özışık daha önce organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile olan ilişkisi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasındaki iddialar nedeniyle gündeme gelmişti.
12 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın desteklediği bağımsız cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi'nin Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile 'ata ittifakı' kurduğunu açıkladı. Özdağ daha önce Memleket Partisi ile ittifak yapacaklarını ve adaylarının Muharrem İnce olacağını belirtmiş, ancak İnce ittifaktan ayrılmıştı. Oğan, sığınmacıların Türkiye için demografik bir tehdit olduğunu ve bu sorunun AKP ile millet ittifakının çözemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, arkalarında dış güçlerin olmadığını vurgulayarak, her şeyin Türkiye için olduğunu söyledi.
11 Mart 2023
İşaretlediklerim