Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9’uncu Yargı Paketi'nde yer alan etki ajanlığı düzenlemesi hakkında kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Tunç, düzenlemenin Türkiye aleyhine çalışanların cezalandırılmasına yönelik olduğunu ve habercilerin cezalandırılacağı yönündeki algının doğru olmadığını vurguladı. Düzenlemeye göre, yabancı devlet veya organizasyonların çıkarları doğrultusunda çalışan Türk vatandaşları ve Türkiye'de bulunan yabancılar hakkında araştırma yapanlar hapis cezası alacak.
26 Haziran 2024

Eski dışişleri bakanı ve AKP'nin kurucularından Yaşar Yakış, 85 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir Ankara’da Özel Güven Hastanesi’nde tedavi gören Yakış, 19 Kasım 2002 ile 14 Mart 2003 tarihleri arasında dışişleri bakanlığı yapmıştı. Yakış, AKP'nin ilk dışişleri bakanı olarak görev yapmıştı.
26 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) dün dört maç oynandı ve C ile D gruplarının puan durumu belli oldu. Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yenerek D Grubu'nu lider tamamladı. Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kalarak liderliği Avusturya'ya kaptırdı. C Grubu'nda ise İngiltere ve Danimarka'nın maçları 0-0 berabere bitti ve İngiltere grubu lider tamamladı.
26 Haziran 2024

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'teki grup toplantısında konuşmasını oturarak yaptı ve toplantı 15 dakika geç başladı. Bahçeli, İsviçre'deki Ukrayna barış görüşmesine Fener Patriği'nin katılmasını eleştirerek, Türkiye'nin egemenlik hukukunun yok sayıldığını belirtti. Konuşmasının sonunda ise Cumhur İttifakı'nı övdü ve ittifakın kararlılıkla yoluna devam edeceğini söyledi.
26 Haziran 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, tartışılan vergi düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, düzenlemenin amacının vatandaşa yük getirmek değil, vergi adaletini sağlamak olduğunu vurguladı. Sosyal medyada dolaşan spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini belirten Çelik, düzenlemenin enflasyonist etkiler yaratmaması ve üretim, istihdam, ihracat süreçlerini olumsuz etkilememesi için hassasiyetle değerlendirildiğini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu düzenlemeye tam destek verdiğini söyledi.
25 Haziran 2024

Adalar'da 'azmanbüs' olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin hizmete alınmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapacağı görüşme öncesinde konuşmayacağını belirtti. Adalılar, Akpolat'ın daha önce 'azmanbüsler' konusunda verdiği sözleri tutmadığını iddia ediyor. Bu durum, yerel yönetim ve İBB arasındaki yetki ve inisiyatif tartışmalarını da gündeme getiriyor.
24 Haziran 2024

AKP'nin Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayeti hakkında yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) bu cinayetle ve bireysel suçlularla özdeşleştirilemeyeceğini belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısımlar yer almamıştı. Türkeş, MHP'nin kurumsal kimliğinin bu tür suçlarla ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı.
23 Haziran 2024

Rahmi Turan, Türkiye'den çıkış harçlarının 150 liradan 3000 liraya çıkarılmasını ve kira gelirlerinden yüzde 20 vergi alınmasını eleştiriyor. Turan, bu uygulamaların vatandaşları ekonomik olarak zor durumda bırakacağını ve adaletsiz olduğunu savunuyor. Ayrıca, 10 milyonu aşkın sığınmacının ülkeye bedava girdiğini belirterek, hükümetin vergi politikalarını ve sığınmacı sorununu ele alıyor.
23 Haziran 2024

Rahmi Turan, AKP iktidarının Türkiye'deki sorunlara çözüm getirme gücünün kalmadığını ve ekonomiyi çıkmaza sokan zihniyetin değişmedikçe ülkenin düzelmeyeceğini savunuyor. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye gelmemesinin nedeninin ülkeye olan güvensizlik olduğunu belirtiyor. Demokrasi ve hukuk sistemindeki sorunlara dikkat çekerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmadığını ve haksız yere cezaevlerinde tutulanların olduğunu vurguluyor.
22 Haziran 2024

Jale Özgentürk, İstanbul'a yapılan 'ihanet' kavramını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle hatırlatarak, şehirdeki rant odaklı inşaat faaliyetlerini eleştiriyor. Özgentürk, özellikle Tersane Haliç Projesi'ni örnek göstererek, bu projelerin İstanbul'un tarihi ve kültürel dokusuna zarar verdiğini savunuyor. Projenin detaylarına değinerek, 1.4 milyar dolarlık ihale ile 49 yıllığına alınan projenin yat limanı, otel, AVM ve diğer yapılar içerdiğini belirtiyor.
21 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Halk Ekmek A.Ş., ekmek fiyatlarını yüzde 60 zamla 5 liradan 8 liraya çıkardı. AKP Bursa Milletvekili ve eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, maliyetlerin artmadığını savunarak bu zamma tepki gösterdi. Varank'ın bu eleştirisi, sosyal medya kullanıcıları tarafından hükümetin aldığı zam kararları hatırlatılarak eleştirildi.
20 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Kurban Bayramı tatili sonrasında Meclis'te ele alınması beklenen yeni vergi paketi, her alanda vergi artışını öngörüyor. Muhalefetin yanı sıra AKP içinden de eleştiriler geldi. AKP'li Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vergi paketinin can sıkıcı düzenlemeler içerdiğini ve toplumsal huzursuzluğu artırabileceğini belirtti. Tayyar, ekonomi bürokrasisinin şekillendirdiği bu paketin mecliste yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
20 Haziran 2024
İşaretlediklerim