ABD Senatosu, federal hükümetin kapanmasını önlemek amacıyla geçici bütçe tasarısını onayladı. Tasarı, enerji, tarım, ulaştırma, konut ve kentsel gelişim bakanlıklarına 19 Ocak'a, Pentagon dahil hükümetin geri kalanına ise 2 Şubat'a kadar finansman sağlıyor. Tasarı, Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'da da kabul edildi ve şimdi yasalaşması için Başkan Joe Biden'ın imzasını bekliyor. Bu tasarı, 2024 mali yılında hükümetin kapanmasını önlemek için alınan ikinci geçici önlemdir.
16 Kasım 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Muhafazakar Birliği'nin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, Joe Biden yönetimini eleştirdi ve kendi başkanlığı döneminde savaş başlatmadığını, Rusya ve Çin'e karşı caydırıcı politikalar uyguladığını belirtti. Trump, Rusya-Ukrayna savaşını çözebileceğini ve bunun bir günden fazla sürmeyeceğini iddia etti. Ayrıca, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini eleştirerek, Taliban'ın ABD'nin bıraktığı silahları sattığını öne sürdü.
5 Mart 2023

ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunluğu ele geçirmesiyle birlikte, kritik komitelere aşırı sağcı milletvekillerinin atanması ülkede tartışma konusu oldu. Marjorie Taylor-Greene, Lauren Boebert ve Paul Gosar gibi isimlerin Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi'ne atanması, Biden yönetimine yönelik baskının artacağının sinyalini verdi. Cumhuriyetçiler, Biden ailesinin ticari faaliyetlerini de dahil olmak üzere bir dizi konuyu soruşturmayı planlıyor. Öte yandan, özgeçmişinde yalanlar söylediği ortaya çıkan George Santos'un da iki komiteye atandığı belirtildi.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim