CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşmeye Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, daha önce İstanbul'da eski genel başkanlarla da benzer görüşmeler yapmıştı.
1 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve Mansur Yavaş ile Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, geçen hafta İstanbul’da önceki genel başkanlarla da görüşmeler yapmıştı ve Kılıçdaroğlu'na tüzükle ilgili önerilerini sunacağını belirtti.
1 Eylül 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) borcu olan belediyeleri son kez uyardı ve borçların yasal yollarla tahsil edileceğini belirtti. Işıkhan, borçların büyük çoğunluğunun CHP'li belediyelere ait olduğunu ve bu borçların seçimden sonraki iki ayda 96 milyardan 120 milyar liraya yükseldiğini açıkladı. İzmir, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin de borçlarının hızla arttığını vurgulayan Işıkhan, SGK'nın aktüeryal dengeyi ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorunda olduğunu ifade etti.
1 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç'in CHP'nin cumhurbaşkanlığı için karar verdiği iddialarına tepki gösterdi. Yavaş, Sevinç'in partiyi karıştırmak için elinden geleni yaptığını belirtti ve bu tür iddiaların partiye zarar verdiğini söyledi. Ayrıca, CHP tüzük kurultayına katılacağını ancak herhangi bir öneri getirmeyeceğini ifade etti.
28 Ağustos 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, NOW TV sunucusu Gülbin Tosun'un kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle zorunlu izne çıkarıldığı iddialarını yalanladı. Yavaş, Tosun'un izne çıkarılmasının nedeninin, sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler olduğunu belirtti. NOW TV yönetimi ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.
27 Ağustos 2024

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Altındağ Belediyesi'ne bağlı bir barınakta çok sayıda köpek öldürüldü. Olay, sokak köpeklerini 'uyutma' yasasının yürürlüğe girmesinin ardından meydana geldi. Hayvanseverler, bazı köpeklerin gömüldüğünü ve poşetler içinde çukurlara atıldığını tespit etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, olayın kendi sorumluluk alanlarında olmadığını belirterek, katliamın takipçisi olacaklarını açıkladı.
9 Ağustos 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sesinin yapay zeka kullanılarak taklit edildiğini ve bu sahte sesin yanıltıcı reklamlar için kullanıldığını açıkladı. Belediyenin yaptığı açıklamada, bu tür sahte videoların ve reklamların gerçekle hiçbir ilgisi olmadığı ve vatandaşların bu tür girişimlere itibar etmemesi gerektiği vurgulandı. Olay, yapay zeka teknolojisinin kötüye kullanımına dikkat çekiyor.
26 Haziran 2024

Melih Altınok, İstanbul'un taksi sorununu ele alarak Ekrem İmamoğlu'na bu sorunu ne zaman çözeceğini sordu. Altınok, İmamoğlu'nun daha önce AK Parti'nin çoğunlukta olduğu İBB Meclisi'ni bahane ettiğini, ancak şimdi CHP'nin çoğunlukta olduğunu belirtti. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın benzer bir sorunu nasıl çözdüğüne dikkat çekerek İmamoğlu'nun bu konuda ne yapacağını sorguladı.
9 Haziran 2024

Ankara'da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağışlar, özellikle Çankaya, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde metro girişlerini ve alt geçitleri su bastı. Metro seferleri durdurulurken, Ayaş yolu trafiğe kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, su tahliye çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yağışlar bazı ilçelerde dolu şeklinde etkili oldu ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
8 Haziran 2024

Ankara'da meydana gelen gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına, bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine ve trafikte aksamalara neden oldu. Sincan ilçesinde devrilen bir tabelanın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Keçiören'de araçlar selde sürüklendi ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıldırım düşmesi nedeniyle kentin batı kesimlerinde elektrik kesintisi yaşandığını açıkladı.
6 Haziran 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişi yaralandı. Kazada, 25 kabinde bulunan 184 kişi saatlerce mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları için gece görüşlü helikopterlerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazayı araştırmak üzere bir heyetin bölgeye gönderildiğini ve ilgili belediye başkanları ile koordinasyon halinde olduklarını duyurdu.
12 Nisan 2024

Yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, CHP'nin Türkiye genelindeki başarısı, Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti içinde gerilime neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce CHP'ye ve özellikle İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına ağır eleştirilerde bulunmuştu. CHP'nin İstanbul ve Ankara'yı açık ara farkla kazanması ve birçok ili AKP'den alması üzerine, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz istifa ettiğini açıkladı ve Akşener'i de istifaya davet etti.
31 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'Bana abla demeyin' eleştirisine 'Eski dosttan düşman olmaz' diyerek yanıt verdi. Akşener, daha önce Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını eleştirerek, Özel'in kendisine ve partisine yönelik tutumundan şikayetçi olduğunu belirtmişti. Özel ise, bu eleştirilere rağmen dostluk mesajı vererek, aralarındaki ilişkinin düşmanlığa dönüşmeyeceğini ifade etti.
29 Mart 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2024-2029 Projeleri Tanıtım Töreni'nde, rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla 30 yaş altı ve sosyal destek alan kadınlara HPV aşı uygulaması başlatacaklarını duyurdu. Yavaş, bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olacağını ve kadınların sağlığını önemsediklerini belirtti. Aşı uygulamasının, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık alanındaki yenilikçi projelerinden biri olduğu vurgulandı.
11 Mart 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO otobüsleri, ANKARAY ve metrolarda 2021-2022 yıllarında unutulan eşyalar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen bir açık artırmayla satıldı. Açık artırmada bisiklet, televizyon, cep telefonu, boks eldiveni, fotoğraf makinesi ve müzik aleti gibi iki binden fazla ürün yer aldı. Eşyalar, sahiplerine bir yıl içinde ulaşılamaması durumunda satışa sunuluyor ve bu süreç, EGO'nun internet sitesinde duyuruluyor.
25 Şubat 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Mamak metrosu ihalesinde Cengiz İnşaat, Makyol İnşaat ve Kolin İnşaat dahil beş şirketin verdiği teklifleri 'fahiş' bulduğu için reddetti. ABB'ye göre projenin maliyeti 370 milyon avro iken, en düşük teklif 575 milyon avro ile Cengiz Holding'den geldi. İhaledeki teklifler arasındaki fark yüzde 1'den azdı. ABB, rekabetçi bir ortam sağlamak ve kamu kaynaklarını korumak amacıyla ihaleyi en kısa zamanda yeniden yapacağını duyurdu.
31 Ocak 2024

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde diğer partilerle işbirliği yapılmasını savunan il başkanlarına 'Ya istifa edin ya genel merkez alacak' dediğini belirtti. İYİ Parti ve DEVA Partisi, Mart 2024 yerel seçimlerinde ittifak yapmayıp kendi adaylarına seçime gireceğini açıkladı. İttifakı savunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, istifa etmişti. İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil tüm şehirlerde kendi adaylarına seçime girmekte kararlı.
10 Ekim 2023

AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, 2024 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığı adaylığı için adı geçmesi üzerine bir açıklama yaptı. Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine bir görev vermesi durumunda bunu reddetmenin saygısızlık olacağını belirtti. Ayrıca, adaylık yönünde bir çalışmasının olmadığını ve kamuoyuna yansıyan anketlerin partisinin genel merkezi tarafından yaptırılmadığını ifade etti. Gökçek, kendisine adaylık teklifi gelmediğini, ancak eğer gelirse bunu reddetmenin saygısızlık olacağını vurguladı.
3 Ekim 2023

CHP'nin devam eden kurultay sürecinde Ankara il kongresinde seçilen delegelerin çoğunluğu milletvekillerinin, belediye meclis üyelerinin ve parti yöneticilerinin yakın akrabalarından oluştu. Delegeler arasında bir genel başkan yardımcısının oğlu, bir diğerininse teyzesi de yer alıyor. Bu durum, parti içindeki akrabalık bağları ve bu bağların parti yönetimine etkisi konusunda tartışmaları gündeme getirdi.
25 Eylül 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımayan dokuz özel halk otobüsünü trafikten men etti. Bu karar, özel halk otobüsü sahiplerinin 'zarar ettikleri' gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları taşımayacaklarını açıklamasının ardından geldi. ABB, bu durumun kanuna aykırı olduğunu ve vatandaşların ücretsiz taşıma hakkının engellenemeyeceğini belirtti. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara ise, cezaların devam etmesi durumunda özel halk otobüslerinin çalışmayacağını ifade etti.
22 Eylül 2023
İşaretlediklerim