İstanbul'da, Hrant Dink'in öldürülmesinin 17. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri sebebiyle, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Osmanbey istasyonu, İstanbul Valiliği kararıyla 19 Ocak Cuma günü 14:30-17:30 saatleri arasında hizmete kapatılacak. Bu süre zarfında metro seferleri Osmanbey istasyonunda durmadan devam edecek.
18 Ocak 2024

30 yıl önce Ankara'da evinin önünde suikaste uğrayan araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölüm yıl dönümünde çeşitli tören ve etkinliklerle anıldı. Suikast, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler tarafından üstlenilmiş olmasına rağmen, olayın üzerinden geçen 30 yıla rağmen aydınlatılamadı. Anma etkinlikleri, Mumcu'nun vurulduğu yerde ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrinde gerçekleştirildi. Sosyal medyada da Mumcu için unutulmadığını gösteren on binlerce tweet atıldı.
24 Ocak 2023

Agos gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün 16. yılında İstanbul Şişli'deki Sebat Apartmanı önünde anıldı. Anmada konuşan yönetmen ve senarist Emin Alper, 16 yıl boyunca adaletin sağlanmadığını ve karanlığın arttığını belirtti. Alper, Hrant Dink ve diğer mağdurların kanının birleşerek adalet arayışında bir yol bulacağını ifade etti ve Hrant'a verdikleri sözü hatırlatarak mücadeleye devam etme çağrısında bulundu.
19 Ocak 2023

Ermeni gazeteci ve yazar Hrant Dink, suikast sonucu hayatını kaybettiği İstanbul Şişli'deki Agos gazetesinin eski binası önünde anıldı. Anma törenine Dink'in meslektaşları, siyasiler, sanatçılar, aktivistler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, Dink'in öldürüldüğü yere kırmızı karanfiller, mumlar ve narlar bıraktı. Törende Dink'in sözleri dinletildi ve 'Sarı Gelin' türküsü Türkçe ve Ermenice çalındı. Ayrıca, Afgan insan hakları aktivisti Şaharzad Akbar'ın ve tutuklu sinemacı Çiğdem Mater'in mesajları okundu.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim