Ticaret Bakanlığı, ikinci el ürünlerin satışında tüketici mağduriyetlerini önlemek amacıyla yeni bir düzenleme getirdi. Bu düzenlemeye göre, elektronik kimlik bilgisi bulunan kullanılmış ürünler bakanlığın bilgi sistemine kaydedilecek. Düzenleme, cep telefonu, tablet, akıllı saat, bilgisayar, oyun konsolu ve modem gibi ürünleri kapsıyor. Ayrıca, yenileme yetkisi verilen ticari işletmelerin bu yetkiyi devretmesi yasaklanarak, tüketicilerin güvenli bir şekilde ikinci el ürün alması hedefleniyor.
21 Ağustos 2024

İstanbul'da sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü enfeksiyonu salgını yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı, 2-20 Ağustos tarihleri arasında yedi ilçede 15 lokasyonda vaka tespit etti. KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Anadolu ve Avrupa yakasındaki hastanelerde toplam 13 hastanın menenjit ve ensefalit nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Virüsle enfekte olanların sayısının 2-3 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi'nde de dört vaka bildirildi. Hastalığın insandan insana bulaşmadığı, ancak sivrisinekler aracılığıyla yayıldığı vurgulandı.
21 Ağustos 2024

Artvin'in Arhavi ilçesi, Cengiz Holding'in madencilik faaliyetleri nedeniyle halkın tepkisiyle karşı karşıya. MAPEG'nin geçen ay yaptığı maden arama sahası ihalesinde, Eti Bakır 5 milyon TL bedelle Arhavi ve Hopa'daki toplam 10 köyü kapsayan 1930,92 hektarlık alanın ihalesini kazandı. Bu durum, bölgenin ekosistemine ve tarım-hayvancılık faaliyetlerine zarar vereceği endişesiyle halkın protestolarına neden oldu.
21 Ağustos 2024
İşaretlediklerim