Etiyopya'nın güneyindeki Gofa bölgesinde yoğun yağışlar sonucu meydana gelen heyelanda 229 kişi hayatını kaybetti. Vali Dagmawi Ayele, toplumun felaketlere karşı daha donanımlı olması gerektiğini vurguladı. Yetkililer, ölenler arasında arama kurtarma ekibinden kişilerin de olabileceğini belirtti. Bu olay, Etiyopya'daki doğal afetlere karşı hazırlık ve müdahale kapasitesinin yetersizliğini gözler önüne serdi.
23 Temmuz 2024

Etiyopya'nın güneyindeki Gofa bölgesinde yoğun yağışlar sonucu meydana gelen heyelanda 146 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında kadın ve çocukların yanı sıra arama kurtarma ekibinden kişilerin de olabileceği belirtildi. Gofa Valisi Dagmawi Ayele, toplumun felaketlerle başa çıkmak için daha donanımlı olması gerektiğini vurguladı.
23 Temmuz 2024

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, Kartaltepe Mahallesi'nde üç katlı bir bina sabah saatlerinde çöktü. Olay yerine giden itfaiye ve arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Valisi Davut Gül, binanın 1988 yapımı olduğunu ve ikisi ağır olmak üzere yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını belirtti. Küçükçekmece başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı ve bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelere başlayacak.
2 Haziran 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de üç katlı bir binanın çökmesi sonucu yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını ve enkaz altında kalan iki kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Çökmenin nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bina 1988 yapımı olup, adli ve idari süreçlerin devam edeceği belirtildi.
2 Haziran 2024

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Rusya'nın Donetsk bölgesindeki Pokrovsk kentine düzenlediği füze saldırısında beş kişinin hayatını kaybettiğini, 31 kişinin yaralandığını bildirdi. Klimenko, ayrıca Rusya'nın Harkiv bölgesindeki Kupyansk ilçesine düzenlediği saldırıda iki kişinin yaşamını yitirdiğini, beş kişinin yaralandığını belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın bu eylemlerine karşı durulması gerektiğini ifade etti.
8 Ağustos 2023

6 Şubat'taki depremler sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Meksikalı arama kurtarma ekibi, eşyalarının yanlış uçağa yüklenmesi, çalınması ve ölümle tehdit edilme gibi olaylar yaşadı. Ekip, AFAD İl Koordinasyon Merkezi'nde dinlenirken hırsızlık mağduru oldu ve Antakya'da bir grup tarafından ölümle tehdit edildi. Ekip üyesi Aydemir Taşova, polislerin ve AFAD'ın yeterli desteği sağlamadığını, çadır ve jeneratör gibi temel ihtiyaçların geç karşılandığını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın ziyareti nedeniyle ekip yorgun olmasına rağmen başka bir bölgeye transfer edilmek zorunda kaldı.
27 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türkiye'ye yardım için gelen 74 ülkeden 7 binden fazla arama ve kurtarma ekibine, aralarında sanatçı ve akademisyenlerin de olduğu 516 kişi tarafından beş ayrı dilde teşekkür mesajı yayımlandı. Mesajda, yardım ekiplerinin insan hayatını kurtarmak, sahra hastaneleri kurmak ve yardım seferberliği düzenlemek gibi çeşitli yollarla destek oldukları belirtildi. İmzacılar arasında tanınmış isimler yer alıyor.
24 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremin ardından 138 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarılan 51 yaşındaki Emine Doğu, sağlık ekiplerine özel hastaneye götürülmemesini istediğini söyledi. Emine Doğu'nun maddi durumu nedeniyle böyle bir talepte bulunduğu anlaşıldı. Acil Tıp Uzmanı Orhan Eroğlu, Doğu'nun bu isteğine duyarlı bir yanıt verdi. Kurtarılan kadının tedavisi sahra hastanesinde devam etmektedir.
13 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde, arama kurtarma ekipleri, Ürgan Paşa Mahallesi'nde yıkılan Huzur Apartmanı enkazında bebek sesi duydu. Ekiplerin yoğunlaştırdığı çalışmalar sonucunda 1,5 yaşındaki Sela Elbarazi, annesi, babası, kardeşi ve dayısı enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Bu kurtarma operasyonu depremden 96 saat sonra gerçekleşti.
10 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta bir TikTok kullanıcısının paylaştığı video, deprem sonrası arama kurtarma ekiplerinin ve enkaz altında kalanların yakınlarının, hayatta kalanları bulmak için umutla ve kararlılıkla çalışmalarını gözler önüne seriyor. Madencilerin de dahil olduğu ekipler ve yakınları, enkaz altında kalanların sesini duymak için sessizleşip dikkat kesiliyorlar. Bir ses duyulduğunda hemen harekete geçerek kurtarma çalışmalarına başlıyorlar.
9 Şubat 2023

Yunanistan, Türkiye'de meydana gelen büyük depremler sonrası arama kurtarma ekipleriyle yardım sağladı. Bu yardım, Türkiye'de olumlu karşılanırken, Yunan çizer Soloup, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte Yunanistan'a yönelik 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerine atıfta bulunarak 'Dostlar hem gece, hem gündüz gelir' notuyla bir karikatür yayınladı. Karikatürde, dostluğun ve dayanışmanın önemi vurgulanıyor.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere İspanya'dan 46 kişilik bir ekip İstanbul'a geldi. Ekip, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağıyla Adıyaman'a, deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü lojistik ve ulaşım üssüne hareket etti. Ekibin yanında 14 arama köpeği de bulunmaktadır.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'da yıkılan Deniz Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, 24 yaşındaki öğretmen Mesude Akar enkaz altından 49 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma anında çevredeki vatandaşlar sevinç gösterisinde bulunarak kurtarma ekiplerini alkışladı. Akar, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye götürüldü ve kurtarma ekiplerinin enkazdaki çalışmaları sürüyor.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etti. Arama kurtarma ekipleri ve askeri personel, 48 saat sonra Mona Gazel (52) ve Necla Melek (74) isimli iki kadını enkazdan sağ olarak çıkardı. Kurtarılan kadınlar sağlık kontrollerinin ardından hastaneye kaldırıldı ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
8 Şubat 2023
İşaretlediklerim