Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde yük ve yolcu trenlerinin çarpışması sonucu sekiz kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde New Jalpaiguri bölgesinde meydana geldi ve yolcu treninden üç vagon raydan çıktı, bir vagon ise havada asılı kaldı. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
17 Haziran 2024

Kayseri’de 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi bir askeri eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı, mürettebatı kurtarmak için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Uçağın düşme nedeni henüz bilinmiyor.
4 Haziran 2024

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, Kartaltepe Mahallesi'nde üç katlı bir bina sabah saatlerinde çöktü. Olay yerine giden itfaiye ve arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Valisi Davut Gül, binanın 1988 yapımı olduğunu ve ikisi ağır olmak üzere yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını belirtti. Küçükçekmece başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı ve bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelere başlayacak.
2 Haziran 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de üç katlı bir binanın çökmesi sonucu yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını ve enkaz altında kalan iki kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Çökmenin nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bina 1988 yapımı olup, adli ve idari süreçlerin devam edeceği belirtildi.
2 Haziran 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun motor arızası yapması sonucu battığı bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 kişinin kurtarıldığını ve altı kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında iki insansız hava aracı, bir helikopter, üç bot ve iki dalış timi bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.
31 Mayıs 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su kanalı açma çalışması yapılırken meydana gelen göçük sonucu üç işçi toprak altında kaldı. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kendi imkanlarıyla kurtulan bir işçi hastaneye kaldırılırken, arama kurtarma ekipleri diğer iki işçiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisindeki beş kişilik mürettebat için arama kurtarma çalışmaları dördüncü gününde sürüyor. Gemi, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikte denizin tabanına oturmuş durumda. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar, arama çalışmalarını sürdürüyor. Gemi, 14 Şubat'ta Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine mermer tozu taşırken batmıştı.
18 Şubat 2024

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 'Batuhan A' adlı altı kişilik mürettebatı bulunan kargo gemisinin enkazına su altı robotuyla ulaşıldı ve 3 boyutlu modellemesi çıkarıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batığın deniz tabanına normal bir şekilde oturduğunu ve dalış için hazırlıkların yapıldığını belirtti. Gemi, Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkmış ve Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında boş can salı bulundu.
16 Şubat 2024

Karadeniz Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım 2023'te fırtına nedeniyle batan 'Kafkametler' adlı Türk bayraklı kuru yük gemisinin kayıp yedi mürettebatının bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 76 gündür sürüyor. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer kurumlardan ekipler, deniz ve kıyı şeridinde botlarla aramalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Gemideki 12 kişilik Türk mürettebattan 5'inin cesedine daha önce ulaşılmıştı.
2 Şubat 2024

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında 'Oğuz İrgit' isimli balıkçı teknesi battı. Teknede bulunan on kişiden beşi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı, üç kişi yaşamını yitirdi. Kayıp iki kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Hastaneye sevk edilen kurtarılan kişilerin hayati tehlikesi bulunmuyor.
30 Ocak 2024

Zonguldak Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım 2023 tarihinde fırtına nedeniyle batan 'Kafkametler' adlı Türk bayraklı kuru yük gemisinin kayıp yedi mürettebatının bulunması için başlatılan arama çalışmaları 71 gündür devam ediyor. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer kurumlardan ekiplerin katılımıyla karadan tarama faaliyetleri yürütülüyor. Denizden arama tarama faaliyetleri ise olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamıyor. Hava koşullarının düzelmesiyle batık geminin enkazını kaldırma işlemlerine yeniden başlanması planlanıyor.
28 Ocak 2024

Karadeniz Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım 2023'te fırtına nedeniyle batan 'Kafkametler' adlı Türk bayraklı kuru yük gemisinin kayıp yedi mürettebatını bulmak için başlatılan arama çalışmaları 57 günü aştı. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer ekipler karadan ve denizden arama faaliyetlerini sürdürüyor. Hava şartlarının düzelmesiyle denizden arama çalışmaları ve batık geminin enkazını kaldırma işlemleri yeniden başladı. Gemi, Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşırken batmış ve 12 kişilik mürettebattan 5'inin cesedine ulaşılmıştı.
14 Ocak 2024

Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde dün etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle yıkılan bir evde göçük altında kalan anne Perihan Çakar (82) ve oğlu Sait Çakar'ın (51) cansız bedenlerine ulaşıldı. Gece ara verilen arama kurtarma çalışmaları günün aydınlanmasıyla tekrar başladı ve AFAD koordinesinde çeşitli ekiplerin katılımıyla sürdürüldü. Göçük alanının güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından ekiplerin çalışmaları sonucunda anne ve oğlunun cansız bedenleri bulundu.
10 Aralık 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle batan Türk bayraklı Kafkametler adlı geminin 12 kişilik mürettebatından beşinin cesedine ulaşılmış, geri kalan yedi kişi ise hala bulunamamıştır. Arama kurtarma çalışmaları karada ve denizde 17'nci gününe girmiştir. 'Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi' arama çalışmalarına destek için bölgeye ulaşmış, Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri de arama faaliyetlerine devam etmektedir.
5 Aralık 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle Türk bayraklı Kafkametler adlı kuru yük gemisi mendireğe çarptıktan sonra batmış ve 12 kişilik Türk mürettebatından beşinin cesedine ulaşılmıştı. Kaybolan yedi denizciyi bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 16'ncı gününde devam ediyor. Hem karada hem denizde yapılan aramalarda Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri, özellikle Erdemir Limanı bölgesine yoğunlaşmış durumda.
4 Aralık 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle Türk bayraklı Kafkametler adlı geminin batması sonucu kaybolan 12 kişilik Türk mürettebatın beşi ölü olarak bulunmuş, geri kalan yedi kişiye ise hala ulaşılamamıştır. Arama kurtarma çalışmaları 13. gününde devam etmektedir. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer ekipler karadan ve denizden arama faaliyetlerini sürdürmektedir. TCG Akın arama ve kurtarma gemisi de çalışmalara destek vermektedir.
1 Aralık 2023

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedeni bulundu. Şu ana kadar toplam üç mürettebatın cesedine ulaşılmış durumda. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından geri kalan dokuz kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları sürdürülmekte.
24 Kasım 2023

Zonguldak Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce bir kişinin cansız bedeni bulunmuştu ve şu anda kayıp 10 mürettebatın arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. AFAD, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.
23 Kasım 2023

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz'deki fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'na sığınmış, ancak buradan ayrıldıktan sonra irtibat kesilmiştir. Gemiyle iletişim kurma çalışmaları sürerken, Zonguldak Valiliği arama kurtarma çalışmalarının başlatılacağını duyurdu. Sahil Güvenlik ve Milli Savunma Bakanlığı izleme çalışmalarını sürdürüyor ve AFAD ekipleri de göreve hazır bekletiliyor.
19 Kasım 2023
İşaretlediklerim