Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ekrem Coşkun Döner zincirine ait bir şubede tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada yaralanan 15 yaşındaki Cennet Yeldi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 30 Aralık'ta gerçekleşen patlamada toplam yedi kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanmıştı. Yeldi'nin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
3 Ocak 2023

MetroPOLL Araştırma'nın yaptığı ankete göre, Türkiye'deki seçmenlerin %66,3'ü TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri yerine ENAG'ın açıkladığı verilere güveniyor. TÜİK'in Aralık ayı için açıkladığı yıllık enflasyon oranı %64,27 iken, ENAG bu oranı %137,55 olarak açıkladı. Hükümet ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun düşüşünü 'amansız mücadele' sonucu olarak nitelendirirken, bağımsız akademisyen ve araştırmacıların oluşturduğu ENAG'ın verileri daha yüksek bir enflasyon oranı gösteriyor.
3 Ocak 2023

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayında yıllık enflasyonun yüzde 64,27 arttığını duyurdu. Aylık enflasyon oranı yüzde 1,18 olarak belirlenirken, üretici fiyatları yıllık yüzde 97,72 artış gösterdi. Önceki yılın aynı dönemindeki yüksek enflasyon oranları nedeniyle, bu yılın Aralık ayında enflasyon oranlarında gözlemlenen düşüş, baz etkisi olarak adlandırılıyor. İktidarın, enflasyona karşı önlem almak yerine bu baz etkisinin devreye girmesini beklediği ve seçimlere yaklaşırken enflasyon düşüşünün fiyatlar gerilemiş gibi lanse edileceği belirtiliyor.
3 Ocak 2023

Bağımsız akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Türkiye'de 12 aylık enflasyonun yüzde 137,55 seviyesinde olduğunu duyurdu. Aralık ayında aylık enflasyon yüzde 5,18 artış gösterirken, altı aylık artış ortalaması yüzde 38,57 olarak hesaplandı. İktidarın enflasyonla mücadelede somut önlemler almak yerine baz etkisine güvendiği ve bu durumun özellikle seçimlere yaklaşırken iktidar tarafından fiyatların gerilemiş gibi gösterilebileceği belirtiliyor.
3 Ocak 2023

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin CEO'su Özer Sencar tarafından yayınlanan verilere göre, AKP Kasım 2015'ten Aralık 2022'ye kadar yüzde 12,5 oranında oy kaybetti. Araştırma, Türkiye genelinde 26 bölgede, 28 ilde, 2 bin 77 kişiyle yapıldı ve CATI yöntemi kullanılarak gerçekleştirildi. Ankette, diğer partilerin oy oranları ve kararsız, protesto oy ve cevapsız oyların dağılımı da yer aldı.
1 Ocak 2023

2023 yılının ilk dakikalarında Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde dünyaya gelen bebekler, aileleri için büyük mutluluk kaynağı oldu. Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de ise Diyarbakır Vali Yardımcısı Selim Çomaklı tarafından yeni yılın ilk bebekleri ziyaret edildi ve ailelere çeşitli hediyeler verildi. İzmir, Diyarbakır, Malatya ve Adana'da da yeni yılın ilk dakikalarında doğan bebekler ve aileleri mutluluklarını paylaştı.
1 Ocak 2023

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde yapılan bir araştırmada, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ve aşı olmayan 44 kişinin otopsi sonuçları incelendi. Araştırmacılar, cesetlerin çoğunun kan plazmasında SARS-CoV-2 virüsünü buldu. Ayrıca, 11 cesedin sinir sistemine ait dokularından alınan örneklerde, birkaçında SARS-CoV-2 RNA'sı tespit edildi. Ancak, virüsün beyne verdiği zararın az olduğu sonucuna varıldı ve Covid-19'un öncelikle solunum yolları ile akciğer dokusuna zarar verdiği doğrulandı.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim