Türkiye genelinde konut satışları, Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artarak 134 bin 155 oldu. Ocak-Ağustos döneminde ise satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,1 artarak 806 bin 317'ye çıktı. İstanbul, Ağustos ayında 19 bin 467 konut satışıyla en yüksek paya sahip il oldu. En az konut satılan iller ise Hakkari, Ardahan ve Bayburt olarak sıralandı.
17 Eylül 2024

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, tarihi Ramazan Tabyası'nı atla ziyaret etti ve tabyanın alt kısmında yer alan ay yıldız görseliyle 'önce vatan' yazısının solan yerlerini boyadı. Çiçek, tabyanın kentin tarihi ve turizmi açısından önemine dikkat çekti. Valiye incelemesinde Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, AKP İl Başkanı Ersin Yılmaz, MHP İl Başkanı Turgay Mert ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede eşlik etti.
16 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Niğde, Kayseri, Ardahan, Artvin ve Rize illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği belirtildi. MGM, Sinop için 'sarı' kodlu uyarı yaparak, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
16 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Samsun, Trabzon, Artvin, Balıkesir, Edirne, Adana ve Kahramanmaraş illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
13 Eylül 2024
İşaretlediklerim