Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında İstanbul’un da bulunduğu 38 il için yağış uyarısında bulundu. Ordu ve Giresun için sarı kodlu uyarı yapılarak bu bölgelerde kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Yağışların Adana, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van’da yer yer kuvvetli olacağı ifade edildi. Meteoroloji renk kodları ve anlamları da açıklanarak, sarı kodun potansiyel tehlike anlamına geldiği vurgulandı.
19 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul da dahil olmak üzere 36 il için yağış uyarısında bulundu. Yağışların Adana, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van'da yer yer kuvvetli olacağı belirtildi. MGM, yağış şiddetini hafif, orta kuvvette, kuvvetli, çok kuvvetli, şiddetli ve aşırı olarak sınıflandırdı. Uyarı yapılan iller arasında Ankara, Eskişehir, Konya, Samsun ve Trabzon gibi şehirler de bulunuyor.
19 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameyle 16 ilin valisi değiştirildi. Yeni vali atanan iller arasında Artvin, Amasya, Bitlis, Bolu ve Burdur gibi iller bulunuyor. Ayrıca, bazı valiler mülkiye başmüfettişliği görevine getirildi. Bu değişiklikler, Türkiye'nin çeşitli illerinde yönetimsel değişikliklere yol açacak.
19 Eylül 2024

Artvin-Hopa karayolunun Hopa istikameti, şiddetli yağış nedeniyle çöktü ve ulaşıma kapandı. İki gündür devam eden şiddetli yağışlar, Hopa Sanayi Sitesi Yanmış Köprü bölgesinde yolun çökmesine neden oldu. Ulaşım, yolun Artvin istikametinde gidiş-geliş olarak sağlanıyor. Ayrıca, heyelanlar nedeniyle kapanan 32 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor ve Arhavi'de su kesintisi devam ediyor.
17 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle Trabzon, Rize ve Artvin illerine turuncu ve sarı kodlu uyarılar yaptı. Trabzon'un doğusu ve Artvin'de kuvvetli, Rize ve Artvin'in kuzey ilçelerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
16 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Niğde, Kayseri, Ardahan, Artvin ve Rize illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği belirtildi. MGM, Sinop için 'sarı' kodlu uyarı yaparak, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
16 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Samsun, Trabzon, Artvin, Balıkesir, Edirne, Adana ve Kahramanmaraş illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
13 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz ve Kıyı Ege bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın etkili olacağı 17 kent arasında İzmir, Sakarya, Tekirdağ, Çanakkale ve Antalya gibi şehirler bulunuyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.
12 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı 18 kent arasında İstanbul, İzmir, Antalya ve Trabzon gibi büyük şehirler de bulunuyor. Ayrıca, sıcaklıkların iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ege'de ise 3 ila 5 derece azalacağı belirtildi.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Sinop, Amasya, Samsun, Trabzon, Artvin, Ağrı, Erzurum, Kars, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Van, Balıkesir, Muğla ve Antalya'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
9 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 24 kentte gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Karadeniz, Kuzey ve Doğu Marmara, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında etkili olacağı belirtildi. Uyarı yapılan kentler arasında İstanbul, Ankara, Trabzon ve Erzurum gibi büyük şehirler de bulunuyor.
7 Eylül 2024

2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde polisin biber gazı kullanımı sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin davada, 13 polisin beraatine karar verildi. Dava, Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü ve savcı, delil yetersizliği nedeniyle beraat talebinde bulundu. Mahkeme, polisin biber gazı kullanımı ile Lokumcu'nun ölümü arasında illiyet bağı bulunmadığını belirterek beraat kararı verdi. Karar, çeşitli sloganlarla protesto edildi.
6 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini sarı kodla uyardı. Doğu Karadeniz'de beklenen yağışlar nedeniyle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
6 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Yağış beklenen iller arasında Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Kastamonu, Sinop, Ordu, Giresun, Samsun, Amasya, Tokat, Trabzon, Rize, Artvin, Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
5 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde mesire alanı projesine karşı çıkan köylülere yönelik silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Saldırıda Reşit Kibar hayatını kaybederken, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren şirket yetkilisi M.U. tutuklandı. Videoda, ağaç kesimini engellemeye çalışan köylülerle şirket yetkilileri arasında yaşanan tartışma ve ardından M.U.'nun ateş açtığı anlar görülüyor.
4 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, Cankurtaran mevkii Çifteköprü Köyü'nde turizm tesisi yapmak amacıyla ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerden Reşit Kibar, şirket çalışanı Muhammet Ustabaş tarafından vurularak öldürüldü. Olayın ardından şüpheliler Muhammet Ustabaş ve Fikret Merttürk gözaltına alındı. Bu trajik olayın ardından Yapı-Soy Beton, projeden çekildiğini açıkladı ve bir insan hayatının her şeyden kıymetli olduğunu vurguladı.
4 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Ankara dahil 25 ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağış beklenen iller arasında Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Yozgat, Çankırı, Kırıkkale, Sivas, Niğde, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Antalya, Muğla, Bolu, Düzce, Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Trabzon ve Artvin bulunuyor.
4 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, Cankurtaran mevkiinde yapılmak istenen turizm tesisi projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında arbede çıktı. Şirket çalışanlarının silahlı saldırısı sonucu köylü Raşit Kibar hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Olayın ardından Hopa halkı protesto gösterileri düzenledi ve yol kapatma eylemi yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, mesire alanı projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında çıkan çatışmada bir köylü hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Köylüler, ağaç kesimini durdurmak için iş makinelerini engellemeye çalışırken silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından Hopa halkı, hayatını kaybeden Reşit Kibar için eylem düzenledi ve yolu kapattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıyı kınayarak başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim