İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların bu yılın sonuna kadar devam etmesini beklediğini açıkladı. Hanegbi, Filistin-Mısır sınırı boyunca uzanan Philadephia Koridoru'nun yüzde 75'inin İsrail kontrolünde olduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Refah saldırılarını derhal durdurması gerektiğini belirtti.
29 Mayıs 2024

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinli sivillere yönelik saldırıyı 'korkunç ve yürek parçalayıcı' olarak nitelendirdi. Pentagon Sözcü Yardımcısı Singh, ABD’nin Refah’taki geniş çaplı saldırıları desteklemediğini ve İsrail’in sahadaki saldırılarıyla ilgisinin olmadığını belirtti. Birleşmiş Milletler’in Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in Refah’a saldırılarını durdurmasına hükmetmiş, ancak İsrail bu kararı dikkate almayarak saldırılarına devam etmişti.
29 Mayıs 2024

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenledi. Saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurması gerektiğini belirtti. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlediği saldırılarda toplamda 35 bin 984 Filistinli öldü, 80 bin 643 kişi yaralandı.
27 Mayıs 2024
İşaretlediklerim