Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesine yanıt olarak B-52H stratejik bombardıman uçağının da katılımıyla bir ortak hava tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat, iki ülkenin operasyonel yeteneklerini geliştirmeyi ve ABD'nin 'genişletilmiş caydırıcılık' taahhüdünün altını çizmeyi amaçlıyor. Güney Kore F-15K, ABD ise F-16 jetleri ile tatbikata katıldı. Kuzey Kore, tatbikattan iki gün önce Japon Denizi yönüne uzun menzilli bir balistik füze fırlatmıştı.
14 Temmuz 2023

ABD ve Avrupa Birliği, 23 ve 24 Mart 2023 tarihlerinde, daha önce kararlaştırıldığı üzere, Hint-Pasifik stratejileri doğrultusunda ortak bir deniz tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikata ABD'den USS Paul Hamilton savaş gemisi ile AB'nin Atalanta Operasyonu'na bağlı İspanyol gemisi Reina Sofia ve İtalyan gemisi Carlo Bergamini katıldı. Tatbikatın amacı, gemiye çıkış prosedürleri, gemi navigasyonu ve entegrasyonu gibi alanlarda eğitim yapmak ve serbest ve açık bir Hint-Pasifik'i desteklemek olarak belirtildi. Tatbikatın ana hedefi, Pasifik bölgesindeki büyük güç rekabetinde Çin'e karşı bir duruş sergilemek olarak ifade edildi.
25 Mart 2023

Belarus Savunma Bakanlığı, Rusya ile 16 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında hava tatbikatları yapacaklarını duyurdu. Tatbikatların savunma amaçlı olduğu ve Belarus'un savaşa girmeyeceği belirtildi. Belarus Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Pavel Muraveyko, Ukrayna sınırının sakin olmadığını ve Ukrayna'nın kışkırtma yaptığını iddia etti. Bu tatbikatlar, Kiev ve Batı'da endişelere yol açtı; Rusya'nın Belarus'u Ukrayna'ya karşı kullanabileceği düşünülüyor.
16 Ocak 2023
İşaretlediklerim