Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 2024-2025 sezonunun açılış konserini Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirecek. Orkestra, kuruluşunun 25. yılını kutlamak amacıyla 3 Ekim'de düzenlenecek konserde, orkestra şefi Oğuzhan Kavruk yönetiminde Hollywood filmlerinin sevilen müziklerini seslendirecek. Konserde Star Wars, Harry Potter, Karayip Korsanları gibi unutulmaz filmlerden seçilen eserler dinleyicilere sunulacak. Biletler 'Biletinial' internet sitesi ve Atatürk Kültür Merkezi gişesinden temin edilebilecek.
3 Eylül 2024

Arkeologlar, Bulgaristan'ın Yunanistan sınırına yakın bir bölgede yaptıkları kazıda yaklaşık 2 metrelik antik Yunan tanrısı Hermes heykelini ortaya çıkardılar. Heykel, MÖ 356-339 yılları arasında Makedonya Kralı II. Filip tarafından kurulan Heraclea Sintica kentindeki antik bir Roma kanalizasyonunun kazısı sırasında bulundu. Baş arkeolog Lyudmil Vagalinski, heykelin baş kısmının korunmuş olduğunu ve çok iyi durumda bulunduğunu belirtti. Heykelin, antik Yunan orijinalinin Roma kopyası olduğu ve Hristiyanlığın Roma İmparatorluğu'nun resmi dini olarak kabul edilmesi sırasında toprakla örtüldüğü açıklandı.
7 Temmuz 2024

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yapılan arkeolojik kazılarda, 1500 yıllık bir kilise kalıntısında denizyıldızı fosili bulundu. Kazılar, Diyarbakır Müze Müdürlüğü tarafından 2021 yılında başlatılmış olup, 15'i uzman 40 kişinin katılımıyla devam ediyor. Bu yılki kazılarda ayrıca dokuz mezar, amforaya ait parçalar ve çeşitli eserler de bulundu. Buluntular, incelenmek üzere müzenin kazı evinde muhafaza altına alındı.
7 Temmuz 2024

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Geç Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen bir mozaik pano ele geçirildi. Meryem Ana figürünü içeren bu mozaik, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Bakan Ersoy, mozaik panonun Manisa Müzesi'ne teslim edildiğini ve kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadelenin devam ettiğini belirtti.
14 Haziran 2024

Amasya'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, Pontus Krallığı dönemine ait olduğu düşünülen 582 sikke ele geçirildi. Operasyon, bir kişinin elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisi üzerine gerçekleştirildi. Sikkeleri satmaya çalıştığı iddia edilen O.A. gözaltına alındı ve hakkında 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan adli işlem başlatıldı.
3 Haziran 2024

Aspendos Antik Kenti'nde Roma İmparatorluğu dönemine ait Zeus ve Afrodit'i tasvir eden iki heykel bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, heykellerin 2 bin yıllık olduğunu ve 'Geleceğe Miras' projesi kapsamında yapılan kazı çalışmaları sırasında keşfedildiğini belirtti. Heykellerin, İki Katlı Dükkanlar-Stoa Kompleksi'nde bulunduğu ve ülkenin kültür ve turizm hayatına katkı sağlayacağı ifade edildi.
27 Mayıs 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm sezonu boyunca bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatlerini uzattı. Aspendos, Side, Patara, Hierapolis, Efes gibi ören yerleri gece 00.00'a kadar, İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00'e kadar, Ayasofya Tarihi Müzesi, Van Akdamar Anıt Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ise saat 22.00'ye kadar ziyarete açık olacak. Bu değişiklik, turizm sezonunda ziyaretçilere daha esnek saatler sunmayı amaçlıyor.
9 Nisan 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancıların müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine yüzde 50 ile 100 arasında zam yaptığını duyurdu. Zamlı ücretler 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak. Türk vatandaşları ise 60 lira karşılığında alınabilecek Müzekart ile 350'den fazla müze ve ören yeri ziyaret edebilecek.
28 Temmuz 2023

Britanyalı yönetmen Guy Ritchie'nin yeni filmi 'Servet Operasyonu', Jason Statham başta olmak üzere birçok Hollywood yıldızını ve Türk oyuncuları bir araya getiriyor. Film, bir MI6 ajanının ölümcül bir silahı ortadan kaldırma hikayesini konu alıyor ve çekimlerinin bir kısmı Antalya'da gerçekleşti. Türk oyuncular Kaan Urgancıoğlu ve Bestemsu Özdemir de filmde rol alıyor. Film, 13 Ocak'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek ve Türkçe dublajlı fragmanı yayımlanmıştır.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim