Borussia Dortmund, Edin Terzic'in ayrılmasının ardından Nuri Şahin ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Şahin, Ocak 2024'te yardımcı antrenör olarak katıldığı kulüpte, 2027'ye kadar teknik direktörlük yapacak. Şahin, Borussia Dortmund'un teknik direktörü olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Sportif Direktör Sebastian Kehl, Şahin'in geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamalarına yardımcı olduğunu ve takım üzerinde büyük bir otoriteye sahip olduğunu vurguladı.
14 Haziran 2024

Tarsus Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi için doçent ilanı verdi. İlanın, akademik kariyeri havacılık yönetimi alanında olmayan N.Ü.P. için adrese teslim olduğu iddia edildi. O.B.Ö., bu durumu fark ederek ilana başvurdu ve üniversite yönetimi, başvurunun ardından atama kriterlerini değiştirdi. O.B.Ö., Mersin 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı ve üniversitedeki diğer atamaları da inceleyerek akrabalık ilişkilerinin etkili olduğunu ortaya koydu.
27 Mayıs 2024

Trendyol Süper Lig takımlarından Mondihome Kayserispor, Burak Yılmaz ile 2,5 yıllık bir teknik direktörlük anlaşması yaptığını duyurdu. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Yılmaz'ın teknik direktörlük görevine getirildiği ve tarafların anlaşmaya vardığı belirtildi. Burak Yılmaz, sezon başında Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in yardımcısı olarak göreve başlamış ve Güneş'in ayrılmasının ardından kısa süreliğine takımın başında yer almıştı.
28 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Adana'ya Ahmet Hakan Arıkan, Iğdır'a Erden Sakarya ve Siirt'e Necmettin Öztürk emniyet müdürü olarak atandı. Ayrıca, 19 şehre vali yardımcısı ve 127 ilçeye kaymakam ataması gerçekleştirildi. ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ise Yalçın Aydın atandı.
27 Ocak 2024

Süper Lig takımlarından Adana Demirspor, tecrübeli teknik direktör Hikmet Karaman ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Kulübün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, anlaşmanın detayları paylaşıldı. İmza törenine kulüp başkanı Murat Sancak da katılım gösterdi.
18 Ocak 2024

Fransa'da Başbakan Elisabeth Borne'nin istifasının ardından Eğitim Bakanı Gabriel Attal başbakan olarak atandı ve ülkenin en genç ve ilk eşcinsel başbakanı oldu. Attal'ın yeni kabinesinde eski partneri ve Avrupa Parlamentosu üyesi Stéphane Séjourné dışişleri bakanı olarak yer aldı. Attal ve Séjourné'nin ilişkisi 2018'de başlamış ve 2023'te sona ermişti. Fransa'da bakanlar, başbakanın önerisiyle cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.
12 Ocak 2024

Antalyaspor, teknik direktörlük görevi için Sergen Yalçın ile sezon sonuna kadar prensipte anlaşma sağladı. Bu gelişme, Nuri Şahin'in Borussia Dortmund'dan gelen yardımcı antrenörlük teklifini kabul etmesi ve görevinden ayrılmasının ardından yaşandı. Antalyaspor Başkan Vekili Alkan Evren, anlaşmanın detaylarını ve imza töreninin planlarını açıkladı. Sergen Yalçın daha önce Beşiktaş'ı çalıştırmış bir teknik direktördür.
31 Aralık 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Yusuf Ziya Öztürk, 2,5 yıl içinde beş farklı idari pozisyona atandı. İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu'nun göreve gelmesiyle birlikte, Koyuncu'ya ve iktidara yakın kişilerin hızla yükseldiği gözlemlendi. Öztürk, İTÜ'deki kariyerine genel sekreterlik kadrosunda memur olarak başladı ve kısa süre içinde rektör danışmanlığı, Kültür Hizmetleri ve Şube Müdürlüğü gibi görevlere atandı. Bu atamaların bazılarında gerekli şartlar sağlanmadan yapıldığı belirtildi.
20 Kasım 2023

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, süpermarket zinciri Migros'un bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Atama, Migros Ticaret AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirildi. Ağırdır'ın ataması, Sermaye Piyasası Kurulu'nun görüş yazısı da dikkate alınarak gerçekleştirildi.
5 Eylül 2023

İstanbul Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, kardeşi Prof. Dr. Haluk Zülfikar'ı rektör başdanışmanlığına atadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos'ta 20 üniversiteye rektör atamıştı ve atananlar arasında AKP'li isimler dikkat çekmişti. Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar da bu atamalar arasındaydı. Haluk Zülfikar, 2015-2020 yılları arasında İstanbul Üniversitesi iktisat bölümünde doçent olarak görev almış ve 2020'den beri profesördür.
23 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı olarak atandı. Memiş, dün yayımlanan valiler kararnamesiyle Edirne Valiliği’ne atanan Yunus Sezer’in yerine geçti. Ayrıca, Raci Kaya SGK Başkanlığına, Samet Güneş İŞKUR Genel Müdürlüğüne, Volkan Mutlu Coşkun Meteoroloji Genel Müdürlüğüne, Ahmet Gülşen Kara Yolları Genel Müdürlüğüne ve Mehmet Akif Balta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne atandı.
11 Ağustos 2023

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına göre, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanı olarak atandı. Ayrıca, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Kara Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvvet Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ise Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak kararla 32 general ve amiral bir üst rütbe, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.
3 Ağustos 2023

Koç Üniversitesi, yaklaşık iki yıl süresince vekaleten yönetildikten sonra bugün Prof. Dr. Metin Sitti'nin rektör olarak atanmasıyla birlikte resmi bir rektöre kavuştu. Sitti, ataması resmi olarak onaylanmadan önce de rektörlük yetkilerini kullanıyordu. Atama kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Daha önce, Prof. Dr. Umran İnan'ın 2021'de görev süresinin sona ermesinin ardından, rektör yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı vekaleten rektörlük görevini üstlenmişti.
1 Ağustos 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli yargıda 166, idari yargıda ise dört hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Bu atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece toplamda 170 hakim ve savcının görev yeri değişmiş oldu.
29 Temmuz 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli yargı hakimi ve savcı adaylarının atama kararını Resmi Gazete'de yayımladı. Bu karara göre, 1042 adli yargı hakim ve savcı adayı ile 60 idari yargı hakim adayı, 25 Temmuz'da yapılan ad çekme sonucu HSK tarafından atandı. Atamalar, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 13'üncü maddesi gereğince gerçekleştirildi.
28 Temmuz 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin 2023 yılında iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurularında görev sürelerinin hesaplanmasında esas alınan tarihi 30 Eylül'den 31 Aralık'a değiştirdi. Bu değişiklik, Bakanlık internet sitesinde ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sosyal medya hesabında duyuruldu. Bakan Tekin, bu kararın öğretmenler odasındaki sohbetlerin bir sonucu olduğunu ve eğitim ailesine hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti.
19 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve diğer bazı genel müdürlük pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Atama yapılan isimler arasında Atilla Toros, Önder Bakan, Hüseyin Kök, Gözde Özkorul, Bayram Yalınsu, Yaşar Aksanyar, Ramazan Seçilmiş ve Mustafa Fırat Taşolar bulunuyor. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine İsmail Çataklı ve Mahmut Çuhadar, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise İrfan İpşir, Ömer Abdullah Karagözoğlu, Murat Baştor ve Enver Mamur atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan iki üst düzey yönetici ise görevlerinden alındı.
15 Temmuz 2023

İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

CHP'nin eski Sakarya milletvekili ve grup başkanvekili Engin Özkoç, partide yeni bir göreve atandı. Özkoç, parti örgütü ve örgütlenmeden sorumlu genel başkan başdanışmanı oldu. Bu atama CHP tarafından resmi olarak duyuruldu. Özkoç, geçmişte milletvekilliği ve grup başkanvekilliği yapmış ve son seçimlerde milletvekili adayı olmamayı tercih etmişti.
3 Temmuz 2023

Suudi Arabistan'ın Al Hilal futbol takımı, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile anlaşma sağladığını duyurdu. 68 yaşındaki Jesus, daha önce de Haziran 2018 ile Ocak 2019 arasında Al Hilal'i çalıştırmış ve takımı Süper Kupa şampiyonluğuna taşımıştı. Jesus'un önceki döneminde Al Hilal ile çıktığı 25 maçta 20 galibiyet, dört beraberlik ve bir mağlubiyet elde etmişti.
2 Temmuz 2023
İşaretlediklerim