Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre, otomobiller için gündüz geçiş ücreti 156 lira, minibüsler için 234 lira ve motosikletler için 60,8 lira olarak belirlendi. Bu zam, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamların ardından geldi. 15 Ağustos'ta köprü ve otoyollara da zam yapılmıştı.
16 Ağustos 2024

Çiğdem Toker, 2024 yılı bütçesinde otoyol, köprü, tünel ve şehir hastaneleri işletici şirketlerine yapılacak ödemeler için ayrılan 162,4 milyar TL'lik kaynağı ele alıyor. Bu ödemelerin döviz üzerinden garanti edildiğini ve kur değişimleri ile enflasyona bağlı olarak yılda dört kez arttığını belirtiyor. Toker, bu durumun bütçede öngörülen tutarların üzerine çıkacağını ve devletin müteahhitlerden aldığı vergi gelirinin, onlara ödenen tutarların çok altında kaldığını vurguluyor.
19 Temmuz 2024

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre otomobiller 112 lira, minibüsler 168 lira ve motosikletler 43,7 lira ödeyecek. Bu zam, 14 Mayıs'ta otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan yüzde 60'lık zammın ardından geldi.
16 Mayıs 2024

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nin 2023 Faaliyet Raporuna göre, Yap-İşlet-Devret modeli kapsamında verilen yolcu garantileri sağlanamadı ve sonuç olarak 2023 yılı sonunda işletmeci şirketlere toplamda 199,7 milyon avro ödeme yapıldı. Bu ödemeler, havacılık sektöründeki Kamu-Özel Sektör İşbirliği projeleri çerçevesinde gerçekleşti. Benzer ödeme durumları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın raporunda da Avrasya Tüneli için belirtilmiş olup, burada da yüksek miktarda ödeme yapıldığı görülmektedir.
10 Mayıs 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'a verilen 27 bin 300 lira para cezası hakkında konuştu. Mahmud, kaza sonrası gözaltına alınmış ve yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. Göçer'in eşinin şikayetinden vazgeçmesi sonucu Mahmud hakkında yakalama kararı geri alınmış ve yurt dışı yasağı kaldırılarak serbest bırakılmıştı.
17 Ocak 2024

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağış, sabah saatlerinde trafik yoğunluğuna neden oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin Anadolu'dan Avrupa'ya geçişlerinde ve bağlantı yollarında yoğunluk gözlendi. D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu'nun bazı bölgelerinde de trafik ağır ilerledi. Yağışın etkisiyle maddi hasarlı kazalar meydana gelirken, toplu taşıma duraklarında da insan yoğunluğu oluştu.
16 Ocak 2024

Bodrum Yalıkavak'tan Gümüşlük'e giderken Suudi bir turistin çarptığı dans hocası Saliha Alemdar, kazadan dolayı üç aydır yatağa bağımlı hale geldi. Kazadan sonra pişman olduğunu belirten turist, gözaltına alınmadan ülkesine döndü. Alemdar ve avukatı, turiste yurt dışına çıkış yasağı konulmamasına ve cezasız kalmasına itiraz ediyorlar. Bu olay, Somali cumhurbaşkanının oğlunun benzer bir trafik kazası sonrası Türkiye'den kaçmasıyla gündemdeki yerini koruyan bir başka olayı hatırlatıyor.
19 Aralık 2023

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım'da İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne neden oldu. Adli Tıp Kurumu'nun ek raporuna göre Mahmud 'asli kusurlu', motokurye Yunus Emre Göçer ise 'tali kusurlu' bulundu. Mahmud, kazadan sonra yurt dışına çıkış yasağına rağmen 2 Aralık'ta yurt dışına çıkmıştı. Göçer'in arkadan gelen aracın durumunu yeterince kontrol etmediği ve hızını düşürdüğü için 'tali kusurlu' olduğu belirtildi.
18 Aralık 2023

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım'da İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne neden oldu. Kazadan sonra gözaltına alınan ve yurt dışına çıkış yasağı getirilen Mahmud, 'asli kusurlu' bulununca yakalama kararı çıkarıldı ancak o tarihte yurt dışına çıkmıştı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı ve savcılık Adli Tıp Kurumu'ndan ek rapor talep etti.
18 Aralık 2023

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne sebep olduğu kazayla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı, oğlunun kaçmadığını ve işi nedeniyle Türkiye'den ayrıldığını belirtti. Oğlunun 'asli kusurlu' bulunmasının ardından yakalama kararı çıkarılmış ve 2 Aralık'ta yurt dışına çıktığı tespit edilmişti. Hasan Şeyh Mahmud, oğlunun geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle görüştüğünü ve Göçer'in ailesine başsağlığı dilediğini ifade etti.
14 Aralık 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un Türkiye'ye getirilerek yargılanmasının gündemde olduğunu açıkladı. Mahmud, kaza sonrası gözaltına alınmış ve yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu ancak 'asli kusurlu' bulununca çıkarılan yakalama kararından sonra yurt dışına çıkmıştı. Ayrıca, Adalet Bakanı Tunç, bir avukatın sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ve hakemlere yönelik saldırılarla ilgili hukuki çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
14 Aralık 2023

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, hakkında yakalama kararı çıkarılmasına rağmen 2 Aralık'ta yurt dışına çıkmış. Mahmud, kazadan sonra gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı, ancak yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Bilirkişi raporunda Mahmud 'asli kusurlu' bulunmuş, ancak polislerin adresine gittiği zaman Mahmud bulunamamıştır.
8 Aralık 2023

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu M.H.Ş.M., bilirkişi raporunda 'asli kusurlu' olarak tespit edildi. 30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında gerçekleşen kazaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Kazanın ardından Somali cumhurbaşkanının oğlunun serbest bırakılması kamuoyunda tepki toplamıştı.
7 Aralık 2023
İşaretlediklerim