Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameyle 16 ilin valisi değiştirildi. Yeni vali atanan iller arasında Artvin, Amasya, Bitlis, Bolu ve Burdur gibi iller bulunuyor. Ayrıca, bazı valiler mülkiye başmüfettişliği görevine getirildi. Bu değişiklikler, Türkiye'nin çeşitli illerinde yönetimsel değişikliklere yol açacak.
19 Eylül 2024

Galatasaray, Serwin Global Solutions SDN BHD bünyesindeki meritking.news ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını askıya aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Anlaşma, 2024-25 ve 2025-26 futbol sezonlarını kapsayacak şekilde yıllık 3 milyon 155 bin dolar artı KDV tutarında sponsorluk ve reklam haklarını içeriyordu. meritking.news'in yasadışı bahis sitesi Meritking ile bağlantılı olduğu iddiaları üzerine Galatasaray, anlaşmayı askıya aldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı da konuyla ilgili olarak Galatasaray ve Adana Demirspor hakkında suç duyurusunda bulundu.
17 Eylül 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Aydın'daki cenaze töreninde hükümeti protesto etti. TİP üyeleri, İsrail ile ticari ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulunarak 'Ticareti yapanlar, İsrail’e tapanlar' sloganları attı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da cenazeye katıldı. TİP Parti Meclisi Üyesi Foti Benlisoy, İsrail ile tüm siyasi, diplomatik ve ticari ilişkilerin sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.
14 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararlara göre üç bakan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni atamalar yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şanlıoğlu'nun yerine Muhammet Bilal Macit, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'nin yerine Musa Heybet, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı. Ayrıca, TÜBİTAK ve iki ildeki kültür ve turizm müdürlüklerine de yeni atamalar gerçekleştirildi.
14 Eylül 2024

Candan kardeşler ve 19 diğer sanığın organize suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılandığı davada, eski polis memuru Onur Apaydın suç örgütünde yer almaktan pişman olduğunu belirtti. Apaydın, Ümit Saral'ın organize suç örgütünden bahsederek, bu yapı içinde yer almasının nedeninin ailesini korumak olduğunu savundu. Mahkeme, tutuklu sanıkların durumunu 18 Eylül'de değerlendirecek. İddianamede, Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in suç örgütü içinde önemli roller oynadığı belirtiliyor.
13 Eylül 2024

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, kulüpteki profesyonel görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ergün, istifasının nedenini kulübe zarar vermemek ve adının itibarsızlaştırılmasını önlemek olarak açıkladı. Detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağını belirtti. Ayrıca, Ergün'ün uçuş bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili bir soruşturma başlatıldı.
13 Eylül 2024

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi İstanbul’a getirildi. Eygi, bir gösteride başından vurularak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Cenazesi, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu’nca yürütülen işlemler sonrası İstanbul’a ulaştırıldı. Eygi’nin naaşı, İstanbul Havalimanı’ndan İzmir’e, oradan da Aydın’a götürülüp defnedilecek.
13 Eylül 2024
İşaretlediklerim