Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Samsun, Trabzon, Artvin, Balıkesir, Edirne, Adana ve Kahramanmaraş illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
13 Eylül 2024

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Merkez Havalimanı'nın altı yıldır tek bir yolcu uçağına ev sahipliği yapmadığını belirtti. Sarı, havalimanının gelirinin 169 katı gideri olduğunu ve 78 personel çalıştırdığını vurguladı. Havalimanının bugünkü değerinin 550 milyon lira olduğunu ve yıllık giderinin 150 milyon lirayı bulacağını ifade eden Sarı, Ulaştırma Bakanlığı'na çağrıda bulunarak bu duruma çözüm bulunmasını istedi.
12 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz ve Kıyı Ege bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın etkili olacağı 17 kent arasında İzmir, Sakarya, Tekirdağ, Çanakkale ve Antalya gibi şehirler bulunuyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.
12 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Edirne, Çanakkale ve Balıkesir illeri için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Sinop, Amasya, Samsun, Trabzon, Artvin, Ağrı, Erzurum, Kars, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Van, Balıkesir, Muğla ve Antalya'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
9 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli yağış nedeniyle Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini sarı kodla uyardı. MGM, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
27 Ağustos 2024

Muğla'nın Menteşe ilçesinde M.K. isimli bir kişi, eşi Senem K.'yi bıçaklayarak öldürdü. M.K. ormanlık alanda yakalandı ve hakkında üç ay uzaklaştırma kararı olduğu belirtildi. Balıkesir'in Gönen ilçesinde ise Murat Sevilen, kızı Eylem Sevilen'i boğarak öldürdü. Sevilen, kızının arkadaşının doğum gününe gitmek istemesi üzerine tartıştıklarını ve ardından cinayeti işlediğini itiraf etti.
26 Ağustos 2024

Balıkesir ve Çanakkale il sınırları içindeki Kazdağları Milli Parkı, orman yangını riski nedeniyle 31 Ekim’e kadar girişlere kapatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Balıkesir Şube Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava raporlarına dayanarak bu kararı aldı. Balıkesir’in en fazla orman yangını riski bulunan 10 ilden biri olduğu belirtilirken, rüzgarların poyraz şeklinde kuzeydoğudan saatte 30 kilometre ve üzerinde esecek olması yangın riskini artırıyor.
21 Ağustos 2024

İstanbul'da sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü enfeksiyonu salgını yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı, 2-20 Ağustos tarihleri arasında yedi ilçede 15 lokasyonda vaka tespit etti. KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Anadolu ve Avrupa yakasındaki hastanelerde toplam 13 hastanın menenjit ve ensefalit nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Virüsle enfekte olanların sayısının 2-3 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi'nde de dört vaka bildirildi. Hastalığın insandan insana bulaşmadığı, ancak sivrisinekler aracılığıyla yayıldığı vurgulandı.
21 Ağustos 2024
İşaretlediklerim