Eski ABD Başkanı Barack Obama, Chicago'da başlayan Demokrat Parti Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Donald Trump'ın iktidarı kendi amaçları için kullandığını belirtti. Obama, Demokratların başkan adayı Kamala Harris'e destek vererek, ABD'nin Harris ile yeni bir sayfa açmaya hazır olduğunu söyledi. Ayrıca, Harris'in yardımcısı olarak aday gösterdiği Minnesota Valisi Tim Walz'ı da övdü. Obama, seçimlerin sıkı geçeceğini ve tüm dünyanın ABD'yi izlediğini ifade etti.
21 Ağustos 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine başkan yardımcısı Kamala Harris'i aday gösterdi. Harris, aday gösterilmesinin ardından 24 saat içinde 81 milyon dolar bağış topladı. Bu miktar, 24 saat içinde toplanan en yüksek bağış olarak kayda geçti. Harris'in adaylığı, Demokrat Parti içinde geniş destek bulurken, eski başkan Barack Obama da sürecin çekişmeli geçeceğini belirtti.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 seçimleri için Demokrat Parti adaylığından çekildiğini ve başkan adayı olarak yardımcısı Kamala Harris'i önerdiğini duyurdu. Biden, yaşına ve performansına yönelik eleştiriler ve bağışçıların baskısı nedeniyle bu kararı aldı. Harris, Biden'ın kampanyasında topladığı fonlarla seçim yarışına başladı ve Demokrat Parti içinde geniş destek görüyor. Ancak, Harris'in adaylığı Demokrat Parti Kurultayı'nda resmileşecek ve bu süreçte başka adaylar da ortaya çıkabilir.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine başkan yardımcısı Kamala Harris'i önerdi. Harris, adaylığının ilk dokuz saatinde 60 milyon dolar bağış topladı. Demokrat Parti'den birçok siyasetçi Harris'e destek verirken, eski başkan Barack Obama da Biden'ın çekilme kararını tebrik etti. Harris'in adaylığı 19-22 Ağustos'taki Demokrat Parti Kurultayı'nda resmileşecek.
22 Temmuz 2024

Elon Musk, sosyal medya hesabından yapay zeka kullanarak ünlülerin yer aldığı bir moda defilesi videosu paylaştı. Videoda eski ABD Başkanı Barack Obama, gladyatör kostümü ve 'umut' yazılı tişört gibi çeşitli kıyafetlerle dikkat çekti. ABD Başkanı Joe Biden tekerlekli sandalyede, Vladimir Putin ise yerel ve renkli bir bez elbiseyle görüldü. Bill Gates'in taşıdığı ekranda ise 'Bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekiyor' yazısı yer aldı.
22 Temmuz 2024

ABD'de 28 Haziran'daki başkanlık münazarasında Joe Biden'ın zayıf performansı, Demokrat Parti içinde paniğe yol açtı. CNN anketine göre izleyicilerin yüzde 67'si Trump'ın münazarayı kazandığını belirtti. New York Times ve The Atlantic gibi prestijli yayınlar, Biden'ın seçimlerden çekilmesi gerektiğini savunuyor. Biden kampı ise umutlu ve destekçileri arasında Kamala Harris ve Barack Obama bulunuyor.
3 Temmuz 2024

Arslan Bulut, Erdoğan'ın 15 yıllık Suriye politikasının iflas ettiğini savunuyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Milli Güvenlik Kurulu'nun açıklamaları, Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütlerine karşı daha aktif bir askeri işbirliği yapması gerektiğini vurguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Suriye'nin kuzeyinde bir 'teröristan' devletinin kurulmasına izin vermeyeceklerini belirtiyor. Bulut, ABD'nin PKK/YPG'ye verdiği destek ve Türkiye'nin bu konudaki tutumunu eleştiriyor.
31 Mayıs 2024

ABD Başkanı Joe Biden, sık sık yaptığı gaflara bir yenisini daha ekleyerek, Ulusal Valiler Birliği'nin yıllık toplantısında konuşurken Çin ile Rusya'yı karıştırdı. Biden, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın kendisinden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yakınlaşmasını istediğini belirtirken, Şi'nin Rusya'nın başı olacağını söyledi. Bu olay, Biden'ın kamuoyu önünde yaptığı gaflar listesine yeni bir madde olarak eklendi.
27 Şubat 2024

Amerikalı pop yıldızı Taylor Swift'in, siyasete mesafeli duruşuna rağmen, önümüzdeki ABD başkanlık seçimlerinde kimi destekleyeceğinin, seçmenlerin tercihlerini etkileyebileceği belirtiliyor. Newsweek tarafından yapılan ankete göre, seçmenlerin yaklaşık yüzde 18'i Swift'in destekleyeceği adaya oy verme olasılığının artacağını ifade ediyor. Swift'in müzik kariyeri ve popülerliği, özellikle genç seçmenler üzerinde etkili olabilecekken, siyasi desteğinin gerçek etkisi henüz belirsiz. Pop kültür figürlerinin siyasetçilere desteği, geçmişte de önemli etkiler yaratmıştı.
29 Ocak 2024

ABD'nin eski başkanı Barack Obama, sosyal medya hesabı üzerinden 2023 yılında izlediği ve beğendiği en iyi 13 filmi açıkladı. Listesinde 'Oppenheimer' gibi dikkat çeken yapımlar yer alırken, 'Barbie' gibi filmler listeye giremedi. Obama ayrıca, kendi prodüksiyon şirketi Higher Ground tarafından üretilen 'Rustin', 'Dünyayı Ardında Bırak' ve 'American Symphony' filmlerini de listesine dahil etti. Eski başkan, yıl içinde yazar ve oyuncuların grevlerine de değinerek, bu grevlerin sektörde önemli değişikliklere yol açtığını belirtti.
28 Aralık 2023

ABD'nin haftalık yayınlanan Time dergisi, her yıl düzenlediği 'yılın kişisi' anketinde 2023 yılı için pop şarkıcısı Taylor Swift'i seçti. Swift, Eras turnesiyle gişe rekorları kırmasının yanı sıra, online bilet satış sitesi Ticketmaster hakkında soruşturma açılmasına neden oldu. Ayrıca, '1989 (Taylor’s Version)' albümü 2023'ün en çok satan albümü oldu ve 'yılın şarkısı' dalında yedi Grammy adaylığı ile tarihe geçti. Swift'in Eras turnesi, sinemada da 'Taylor Swift: The Eras Tour' adıyla gösterilerek 200 milyon dolar hasılat elde etti.
6 Aralık 2023

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı görevlisi olan Stuart Seldowitz, New York'ta bir Mısırlı satıcıya 'terörist' diyerek hakaret ettiği ve nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Seldowitz'in bu söylemleri sosyal medyada yayıldıktan sonra New York Polis Departmanı tarafından 'nefret suçu' ve 'ağırlaştırılmış taciz ve takip ederek tacizde bulunma' suçlamalarıyla gözaltına alınmasına yol açtı. New York Belediye Başkanı Eric Adams, olaya ilişkin yaptığı açıklamada İslamofobiye karşı olduklarını ve bu tür saygısız söylemlerin şehirde yeri olmadığını belirtti.
23 Kasım 2023

ABD'nin eski başkanı Barack Obama, İsrail'in sivillere yönelik tehditleri göz ardı eden askeri stratejisinin geri tepebileceği konusunda uyarıda bulundu. Obama, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında binlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiğine ve yüz binlercesinin evlerinden kaçmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Ayrıca, İsrail hükümetinin Gazze'deki sivil nüfusun gıdası, elektriği ve suyunu kesme kararının, insani krizi büyüttüğünü ve Filistinlilerin tutumlarını gelecek nesillerde daha da sertleştirebileceğini belirtti.
24 Ekim 2023

ABD Başkanı Joe Biden, önümüzdeki yıl için yaklaşık 100 milyar dolarlık acil finansman talebinde bulunacağını açıkladı. Bu yardım, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak yardımları da içeriyor. İsrail, ABD'den bugüne kadar en fazla askeri yardım alan ülke oldu. ABD'nin İsrail'e sağladığı askeri finansmanın toplamı 158 milyar doları buldu. 2023'te İsrail'e askeri finansman için 3,8 milyar dolar ayrıldı.
20 Ekim 2023

Medya imparatoru olarak bilinen Rupert Murdoch, Fox News ve News Corp şirketlerinin başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Murdoch'un yerine oğlu Lachlan Murdoch geçecek. Rupert Murdoch, 22 yaşında gazeteciliğe başlamış ve yarım hisseyle medya imparatorluğunu kurmuştu. Murdoch, istifa duyurusunda şirketlerin sağlıklı olduğunu ve geleceğe dair iyimser olduğunu belirtti.
21 Eylül 2023

45 yaşındaki Tafari Campbell, eski ABD başkanı Barack Obama'nın özel şefi olarak biliniyor. Campbell, Massachusetts eyaletindeki Martha's Vineyard tatil beldesinde bir gölette kayboldu ve cesedi pazartesi günü bulundu. Olayın detayları hala yetkililer tarafından araştırılıyor. Campbell, Obama'nın başkanlığı bırakmasının ardından aile için çalışmaya başlamıştı.
25 Temmuz 2023

Birleşmiş Milletler (BM), turistik denizaltı Titan'da hayatını kaybeden beş kişi ile ölen yüzlerce göçmen arasındaki ilgi farkına dikkat çekti. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, tüm insanların hayatının kıymetli olduğunu ve göçmenlere ilişkin daha fazla adım atılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu durumun Titan'da hayatını kaybedenler pahasına yapılmaması gerektiğini vurguladı. Bu konu, daha önce ABD'nin 44. Başkanı Barack Obama ve sosyal medya kullanıcıları tarafından da eleştirilmişti.
23 Haziran 2023

Sunday Times gazetesi, Covid-19 virüsünün Vuhan Viroloji Enstitüsü'nden kaza sonucu sızdığına dair bulgulara ulaştığını iddia etti. ABD'li yetkililer, virüsün Çin tarafından biyolojik silah olarak kullanılma amacıyla geliştirildiğini öne sürdü. Vuhan'daki laboratuvarda yarasalardan elde edilen corona virüsler üzerinde işlev kazandırma çalışmaları yapıldığı, bu çalışmaların ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından finanse edildiği ve ABD'li virolog Ralph Baric'in bu teknikler konusunda yol gösterici olduğu belirtildi. Ayrıca, Çin'in bilinmeyen bir virüse işlev kazandırarak ölümcül hale getirme ve ardından aşı geliştirme çalışmalarının biyolojik silah kullanma niyetine işaret ettiği iddia edildi.
12 Haziran 2023

Küba'nın başkenti Havana'da her yıl düzenlenen geleneksel 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları, akaryakıt krizi sebebiyle bu yıl iptal edildi. 1959'daki devrimden bu yana ilk kez ekonomik sorunlar nedeniyle kutlamalar gerçekleştirilemiyor. Küba Merkez Sendikası, büyük gösteriler yerine belediyelerin düzenleyeceği küçük çaplı yürüyüşler yapılacağını duyurdu. Ayrıca, bu organizasyonlarda ABD'nin Küba'ya uyguladığı ambargolar ele alınacak ve ABD yönetiminden Küba'nın terörü destekleyen ülkeler listesinden çıkarılması talep edilecek.
1 Mayıs 2023

ABD'nin eski başkanı Barack Obama, Netflix için 'Çalışma Hayatı: Bütün Gün Ne İş Yapıyoruz?' adlı yeni bir belgesel dizisinde çalışanların işlerinde anlam bulma yollarını ve deneyimlerinin insani ilişkiler üzerindeki etkisini inceliyor. Pulitzer Ödüllü yazar Studs Terkel'in 'Çalışmak' adlı kitabından esinlenen seri, farklı iş sektörlerinden insanların hayatlarını konu alıyor. Seri, Obama ve eşi Michelle Obama'nın kurduğu Higher Ground şirketi tarafından üretilmiş ve 17 Mayıs'ta Netflix'te yayınlanacak.
28 Nisan 2023
İşaretlediklerim