TSK Personel Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, TSK personelinin kimlik, görev ve faaliyetlerinin Milli Savunma Bakanlığı'nın izni olmadan basında ve medyada paylaşılması yasaklandı. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları hakkında soruşturma izni verme yetkisi, ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınarak belirlenecek. Diğer değişiklikler arasında, askeri birlik komutanlarının belirli durumlarda önleme araması yapabilmesi, yedek astsubay statüsünün eklenmesi ve terör örgütleriyle bağlantılı uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesi yer alıyor.
28 Haziran 2024

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'li Şerafettin Bahadır, MHP'li eski belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi ve yeğeni tarafından saldırıya uğradı. Bahadır, küçük kızını işyerinden alıp eve giderken yolu kesildi ve sopalarla dövüldükten sonra bacağına üç kurşun sıkıldı. Olayın arka planında, MHP'nin seçim yenilgisi ve sonrasında yaşanan gerginlikler bulunuyor. Resmi açıklamalarda olayın münferit olduğu belirtilse de, yazıda bunun aksine vurgu yapılıyor.
24 Haziran 2024

CHP'de Eylül kurultayı öncesinde yeni bir ittifakın temelleri atılmaya çalışılıyor. Geçen yıl Kılıçdaroğlu'na karşı güçbirliği yapan İmamoğlu ve Özel, bu kez birbirlerine rakip oluyor. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun Özgür Özel'e karşı ittifak kurma yönünde görüşmeler yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na kırgın olduğu bilinse de, partideki dengelerin değişmesiyle birlikte yeni bir işbirliği gündeme geliyor.
20 Haziran 2024

Barış Terkoğlu, OYAK'ın son yıllarda kötü yönetildiğini ve siyasi müdahaleler nedeniyle performansının düştüğünü belirtti. 2016 yılından itibaren OYAK'ın enflasyonu karşılama oranının düştüğünü ve son beş yılda en kötü performansı gösterdiğini vurguladı. Üçok, siyasetin OYAK'a müdahale etmesinin ve şeffaflık eksikliğinin sorunların temelinde yattığını ifade etti. Siyasetin OYAK'tan elini çekmesi gerektiğini savunarak, aksi takdirde OYAK'ın zarar göreceğini belirtti.
20 Haziran 2024

Sezgin Baran Korkmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra yurtdışına çıktı ve ABD tarafından Avusturya'dan alındı. Korkmaz, CNN Türk ekranlarından iyi olduğunu belirtti. İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'ne telefonla ihbarda bulunan Korkmaz, şirketlerini yönetenlerin mallarını yağmaladığını iddia etti. Polis, bu ihbarı tutanağa dönüştürdü ancak Korkmaz'ın gerçekten zor durumda olup olmadığı veya yeni bir oyun kurup kurmadığı belirsizliğini koruyor.
17 Haziran 2024

10 Temmuz 2023'te Mersin Limanı'nda, askeri bir kapıdan geçerek gümrük kontrolünden kaçırılan valizler tespit edildi. Kamera kayıtları, Deniz Kuvvetleri'nde tim komutanı olan M.C.'nin bu olayda yer aldığını gösterdi. Ticaret Bakanlığı ve TSK, olayla ilgili soruşturma başlattı ve M.C.'ye idari cezalar verildi. Ancak, M.C. görevine devam etti.
10 Haziran 2024

Tutuklu öğrencilerin aileleri, CHP'li vekil Özgür Özel'e başvurarak çocuklarının eğitim hayatının zarar gördüğünü anlattı. Özel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşerek öğrencilerin serbest bırakılmasını talep etti. Görüşmenin ardından bazı öğrenciler serbest bırakıldı, ancak süreçte bazı belirsizlikler ve siyasi baskılar devam etti. Sonuç olarak, 1 Mayıs eylemleri nedeniyle tutuklanan 40 öğrenciden 16'sı serbest bırakıldı, 20 öğrenci ise hala tutuklu.
6 Haziran 2024
İşaretlediklerim