Trendyol Süper Lig’in 6’ıncı haftasında, Kadıköy’de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında derbi maçı oynanacak. Bu hafta RAMS Başakşehir bay geçecek. Ligdeki güncel puan durumu ve diğer maç programları da açıklandı. Derbi, ligin gidişatını önemli ölçüde etkileyebilir.
19 Eylül 2024

Trendyol Süper Lig’in beşinci haftasında dokuz maç oynandı ve Göztepe Futbol Kulübü haftayı bay geçti. Trabzonspor, Galatasaray ve Başakşehir’in Avrupa maçları nedeniyle ertelenen üçüncü hafta maçları bu hafta içi oynanacak. Galatasaray, Gaziantep FK ile 17 Eylül Salı günü, Samsunspor, RAMS Başakşehir FK ile 18 Eylül Çarşamba günü ve Trabzonspor, Bellona Kayserispor ile 19 Eylül Perşembe günü karşılaşacak.
17 Eylül 2024

Trendyol Süper Lig'de 24 Haziran'da başlayan ve 82 gün süren sezonun ilk transfer ve tescil döneminde 16 kulüp, toplamda 158 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Gaziantep FK, 17 futbolcuyla en fazla transfer yapan takım olurken, Adana Demirspor, Bellona Kayserispor ve Samsunspor transfer yapamayan kulüpler oldu. Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncuyu da yurtdışından getirirken, Eyüpspor ise yurt dışından en az transfer yapan ekip oldu. Transfer döneminde en fazla transfer yapan diğer takımlar arasında TÜMOSAN Konyaspor, Bodrum FK ve Göztepe yer aldı.
14 Eylül 2024

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, Beşiktaş ve Trabzonspor'un 2023 mali yılı için belirlenen ara mali hedefleri yerine getirdiğini tespit ederek bu kulüplere ceza vermedi. Ancak, Başakşehir'in 2023-24 sezonunda öngörülen nihai finansal hedefi kısmen aşması nedeniyle cezayla karşı karşıya kalabileceği açıklandı. Başakşehir, futbol kazanç kuralına uymaması durumunda UEFA müsabakalarından men edilme, oyuncu sayısının sınırlandırılması, yeni transferlerin kaydedilmesinin kısıtlanması veya para cezası gibi yaptırımlarla karşılaşabilir.
6 Eylül 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı ve Başakşehir ikinci torbadan katıldı. Başakşehir’in rakipleri Kopenhag, Heidenheim, Rapid Wien, Cercle Brugge, Petrocub ve Celje olarak belirlendi. UEFA Konferans Ligi mücadelesi 3 Ekim’deki maçlarla başlayacak.
30 Ağustos 2024

İstanbul'da Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Mimarsinan İstasyonu hizmete girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, istasyonun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açıldığını ve Kirazlı-Halkalı Metrosu ile entegrasyon sağlanacağını açıkladı. Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerini birbirine bağlayarak 11 istasyona ulaştı.
30 Ağustos 2024

Trabzonspor, İsviçre ekibi St. Gallen'e penaltılarla 5-4 yenilerek UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne veda etti. İlk maç İsviçre'de 0-0 bitmişti ve rövanş Trabzon'da oynandı. Maçın normal süresi 1-1 sona erdi ve uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltılara gidildi. Bu sezon Konferans Ligi, klasik grup formatı yerine lig usulüyle düzenlenecek ve Türkiye'den sadece RAMS Başakşehir mücadele edecek.
29 Ağustos 2024

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, yeni formatlarıyla lig usulü oynanacak. Kura çekimi yarın Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılacak. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki, RAMS Başakşehir'in ise UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli olacak. Beşiktaş ve Trabzonspor'un durumu ise bu akşam oynayacakları maçlarla netleşecek.
29 Ağustos 2024

RAMS Başakşehir, UEFA Konferans Ligi play-off turunda İrlanda ekibi St. Patrick’s Athletic’i 2-0 yenerek lig aşamasına yükseldi. İlk maç İrlanda’da 0-0 berabere bitmişti. Rövanş maçı İstanbul'da Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynandı ve Başakşehir, Ömer Ali Şahiner ve Kemen’in golleriyle galip geldi. Bu sonuçla İstanbul ekibi, Konferans Ligi'nde grup aşamasına katılma hakkı kazandı.
28 Ağustos 2024

Trendyol Süper Lig'in üçüncü haftasında altı maç oynandı. Beşiktaş bu haftayı bay geçerken, Trabzonspor, Galatasaray ve Başakşehir'in maçları Avrupa müsabakaları nedeniyle ertelendi. Üçüncü hafta maç sonuçları ve güncel puan durumu açıklandı. Ligin gidişatı ve takımların performansları hakkında bilgi verildi.
27 Ağustos 2024

İstanbul'da gece sıcaklık 24,5 derece iken Çatalca, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinde nem oranı yüzde 100 olarak ölçüldü. Kent genelinde ortalama nem oranı yüzde 83'e çıktı. Sahile yakın ilçelerde hissedilen sıcaklık 45 dereceyi buldu. Bu durum, İstanbul'un Basra sıcaklarının etkisinde olduğunu ve Eylül ayının da yaz gibi geçeceğini gösteriyor.
23 Ağustos 2024

Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Trabzonspor, İsviçre ekibi St. Gallen ile, Başakşehir ise İrlanda ekibi St. Patrick’s ile golsüz berabere kaldı. Her iki Türk temsilcisi de ilk maçlarını deplasmanda oynadı. Rövanş maçları 29 Ağustos’ta Türkiye’de oynanacak. Turu geçen takımlar turnuvanın yeni formatı olan lig aşamasında yarışacak.
22 Ağustos 2024

İstanbul'da sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü enfeksiyonu salgını yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı, 2-20 Ağustos tarihleri arasında yedi ilçede 15 lokasyonda vaka tespit etti. KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Anadolu ve Avrupa yakasındaki hastanelerde toplam 13 hastanın menenjit ve ensefalit nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Virüsle enfekte olanların sayısının 2-3 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi'nde de dört vaka bildirildi. Hastalığın insandan insana bulaşmadığı, ancak sivrisinekler aracılığıyla yayıldığı vurgulandı.
21 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’u ve genel sekreter Burak Kızılhan’ı, Göztepe ile oynanan maçta talimatlara aykırı hareket gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Aynı maçta Göztepe Kulübü görevlisi Fatih Özkan da talimatlara aykırı hareketi ve saldırı nedeniyle disipline gönderildi. Ayrıca, çeşitli nedenlerle Göztepe, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Başakşehir, Kayserispor, Sivasspor ve Konyaspor da PFDK'ya sevk edildi.
20 Ağustos 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

RAMS Başakşehir, Portekizli futbolcu Miguel Crespo'yu Fenerbahçe'den transfer etti. 27 yaşındaki orta saha oyuncusuyla üç yıllık sözleşme imzalandı. Crespo, Fenerbahçe'de iki buçuk sezonda 80 maçta beş gol kaydetmişti. Fenerbahçe, Crespo'ya emekleri için teşekkür ederek kariyerinde başarılar diledi.
19 Ağustos 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir’in üçüncü hafta lig maçları, Avrupa kupalarına katılmak için oynayacakları play-off turu maçları nedeniyle ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu erteleme kararını duyurdu ancak ertelenen maçların ne zaman oynanacağına dair bir açıklama yapmadı. Daha önce Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in lig maçları Avrupa kupaları nedeniyle ertelenmemişti ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho bu durumu eleştirmişti.
16 Ağustos 2024

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftası, Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak maçla başlayacak. İkinci hafta maçları 16-19 Ağustos tarihleri arasında oynanacak ve toplamda dokuz maç yapılacak. Trabzonspor bu haftayı bay geçecek. Maçların hakemleri ve saatleri de belirlenmiş durumda.
16 Ağustos 2024

Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun birinci hafta maçları oynandı. Galatasaray, Hatayspor'u 2-1 yenerken, Fenerbahçe Adana Demirspor'u 1-0 mağlup etti. Beşiktaş, Samsunspor karşısında 2-0 galip gelirken, diğer maçlarda da çeşitli sonuçlar alındı. Kayserispor bu haftayı bay geçti.
13 Ağustos 2024
İşaretlediklerim