Rekabet Kurumu, BİM'e, bir yöneticinin veri silmesi nedeniyle 1,3 milyar lira para cezası verdi. Kurum, bu durumu 'incelemeyi engellemek ve zorlaştırmak' olarak nitelendirdi. BİM, cezayı 'hakkaniyetsiz' bulduğunu ve yazışmaların rekabet hukukuna aykırı olmadığını savundu. Cezanın ardından BİM hisseleri borsada yüzde 4,5 oranında değer kaybetti.
20 Şubat 2025

Rekabet Kurulu, BİM'in genel merkezinde yapılan inceleme sırasında bir yöneticinin veri silmesi nedeniyle şirkete 1,3 milyar lira para cezası verdi. Kurul, yerinde inceleme yetkisinin kanunun ihlal edilip edilmediğinin ortaya çıkarılmasında önemli bir araç olduğunu belirtti. BİM'e verilen ceza, yerinde incelemenin engellendiği ve zorlaştırıldığı gerekçesiyle, şirketin cirosunun binde beşi oranında belirlendi.
19 Şubat 2025

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yedi marketteki yaklaşık 50 bin ürünün fiyatlarının anında görülebileceği 'http://marketfiyati.org.tr' internet sitesini erişime açtıklarını duyurdu. Bu site, Merkez Bankası ve diğer kamu kurumlarının araştırmaları için TÜBİTAK tarafından geliştirildi. Site, meyve, sebze, et, tavuk, balık ve içecek gibi temel gıda ürünleri ile temizlik ve kişisel bakım ürünlerinin fiyatlarını anlık olarak sunuyor. Proje kapsamında A101, BİM, CarrefourSA, Hakmar, Migros, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve ŞOK marketlerinin fiyat verileri TÜBİTAK BİLGEM sistemine aktarıldı.
11 Şubat 2025

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yedi büyük marketteki yaklaşık 50 bin ürünün fiyatlarının anlık olarak görülebileceği 'http://marketfiyati.org.tr' internet sitesini erişime açtıklarını duyurdu. Bu site, Merkez Bankası ve diğer kamu kurumlarının araştırmaları için TÜBİTAK tarafından geliştirildi. A101, BİM, CarrefourSA, Hakmar, Migros, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve ŞOK gibi marketlerin fiyat verileri TÜBİTAK BİLGEM sistemine aktarıldı ve bu veriler, çeşitli uygulamalar aracılığıyla halka sunuluyor. Bu girişim, tüketicilerin fiyat karşılaştırması yapabilmesini ve piyasa şeffaflığını artırmayı hedefliyor.
11 Şubat 2025

Norveç Varlık Fonu, Türkiye'deki şirketlere toplam 1 milyar 573 milyon 659 bin dolar yatırım yaptı. En büyük yatırım Koç Holding'e yapılırken, fonun Türkiye Petrol Rafineleri AŞ (Tüpraş) ve Astor Enerji gibi enerji şirketlerinde de hisseleri bulunuyor. Fon, dünya borsalarındaki hisselerin yüzde 1,5'ini elinde tutarak, küresel ölçekte önemli bir yatırımcı konumunda. Norveç Varlık Fonu, 1990'dan bu yana petrol ve doğalgaz gelirleriyle yabancı ülkelerde yatırım yapıyor.
10 Şubat 2025
İşaretlediklerim