45'inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nda Türkiye, ikinci turda da başarılı sonuçlar elde etti. Kadın A Milli Takımı, Bosna Hersek'i 3,5-0,5 skorla yenerken, Erkek A Milli Takımı Faroe Adaları'nı 3-1 mağlup etti. Türkiye Satranç Federasyonu, kadınlar kategorisinde IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WIM Gülenay Aydın ve WIM Hayale İsgenderova'nın mücadele ettiğini belirtti. Erkek takımında ise GM Mustafa Yılmaz, GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş ve GM Emre Can yer aldı.
12 Eylül 2024

Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki Bosna Hersekli ön libero oyuncusu Rade Krunic, Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibine transfer oldu. Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan Krunic, sarı-lacivertlilerde 22 maça çıkmış ve bir asist yapmıştı. Fenerbahçe, Krunic'in kalıcı transferi konusunda Kızılyıldız ile anlaşmaya varıldığını ve oyuncuya kariyerinde başarılar dilediklerini açıkladı.
3 Eylül 2024

Türkiye, sağlık turizmi kapsamında milyonlarca yabancı hastayı ağırlıyor. Ancak, özellikle plastik cerrahi ve obezite ameliyatları sonrası yaşanan ölümler, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve denetimi konusunda ciddi sorunları işaret ediyor. Yabancı hastaların ameliyat öncesi yeterli tıbbi değerlendirme yapılmadan operasyonlara alınması, erken taburcu edilmeleri ve otel odalarında bakım görmeleri gibi uygulamalar, komplikasyon riskini artırıyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda daha şeffaf olması ve denetimleri artırması gerektiği vurgulanıyor.
3 Eylül 2024

Abdulkadir Selvi, Türkiye'nin hukuki standartlarını yükseltmek için yargı reformuna ihtiyaç duyduğunu belirtti. Meclis'te 9'uncu Yargı Paketi görüşülürken, zihniyet değişiminin de önemli olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Avrupa Konseyi denetim mekanizmasından çıkması gerektiğini ifade eden Selvi, AKPM Denetim Komisyonu Türkiye Eş-Raportörü Stefan Schennach'ın raporunun olumsuz olduğunu belirtti.
26 Temmuz 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Türkiye'nin Satın Alma Gücü Paritesi (SGP) endeksi, Avrupa Birliği ortalamasının yüzde 27 gerisinde kaldı. 2023 yılı verilerine göre, Türkiye'nin kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) endeksi 73 olarak belirlenirken, AB ortalaması 100 olarak tespit edildi. Kişi başına fiili bireysel tüketim düzeyinde de Türkiye, AB ortalamasının yüzde 14 altında kaldı. Bu veriler, Türkiye'nin ekonomik durumunu ve Avrupa ile olan farkını ortaya koyuyor.
21 Haziran 2024

Avrupa Birliği, 74 yıl önce İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Robert Schuman'ın önerisiyle kurulan bir birlik olarak, zaman içinde ekonomik ve politik entegrasyonu sağlamıştır. AB, genişlemeler ve anlaşmalarla yapısını güçlendirmiş, son dönemde ise Ukrayna'ya destek, İsrail ve Gazze konusunda ortak tutum belirleme gibi zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Ayrıca, AB'nin iç politikasında sağcı partilerin yükselişi ve ekonomik zorluklar önemli gündem maddeleri arasında yer almaktadır.
9 Mayıs 2024

Avrupa Birliği (AB), Bosna Hersek ile üyelik müzakerelerine başlama kararını aldı. Bu adım, AB'nin genişleme politikasının bir parçası olarak görülüyor ve Bosna Hersek'in uzun süredir beklediği bir gelişme olarak kabul ediliyor. Müzakerelerin başlaması, hem Bosna Hersek'in Avrupa entegrasyon sürecinde önemli bir adımı temsil ediyor hem de AB'nin Balkanlar'daki etkisini artırma stratejisinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
21 Mart 2024

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Adnan Oktar suç örgütü üyeleri için sahte işkence raporu hazırladığı iddialarına Diken'e konuşarak yanıt verdi. Fincancı, işkenceyi meşrulaştırmak için belgeselin araç olarak kullanıldığını belirtti ve hekimlik yemini gereği kimseye adres sormadan, taraf gözetmeksizin işkenceyi belgelediğini vurguladı. Ayrıca, işkence raporlarının mahkemede etkili olmadığını, yargının işkenceyi örtbas ettiğini ifade etti. Fincancı, işkenceye karşı mücadele edenlerin kriminalize edilip düşmanlaştırılmaya çalışıldığını da ekledi.
12 Şubat 2024

18 Ocak 2024 tarihinde, 16 Şubat'ta vizyona girecek olan 'Zaferin Rengi' filminin afişi yayınlandı. Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda filmin Fenerbahçe'nin Türkiye'ye aidiyetini anlatacağını belirtti ve vizyon tarihini heyecanla beklediğini ifade etti. Film, 1919'da İstanbul'un işgaline karşı Anadolu'da başlatılan direnişi ve Fenerbahçe'nin 'General Harington Kupası'nı kazanmasını konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Kubilay Aka, Nejat İşler, Timuçin Esen, Yiğit Özşener, Gonca Vuslateri ve Birce Akalay gibi isimler yer alıyor ve yönetmenliğini Abdullah Oğuz yapıyor.
18 Ocak 2024

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının yarısından fazlası Türkiye'nin AB'ye katılmasına karşı çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 51'i Türkiye'nin üyeliğine karşıyken, yüzde 20'si destekliyor ve yüzde 29'u kararsız. Ukrayna'nın üyeliğine olumlu bakılırken, Gürcistan ve Balkan ülkelerine karşı çekimserlik var. Diğer aday ülkelerin üyeliğine destek ise yüzde 30'un altında. AB liderleri, Ukrayna ve Moldova'nın üyelik müzakerelerine başlaması önerisini bu hafta Brüksel'de tartışacak.
12 Aralık 2023

Türkiye'nin EURO 2024 Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirilen grup kura çekimiyle belirlendi. A Milli Takım, F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti. Turnuva, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve şampiyon, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.
2 Aralık 2023

UEFA, Türk hakemler Abdulkadir Bitigen ve Halil Umut Meler'e 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçlarında görev verdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklamasına göre, Bitigen İzlanda-Lihtenştayn maçını, Meler ise Bosna Hersek-Portekiz maçını yönetecek. Bitigen'in yardımcıları Ceyhun Sesigüzel ve Mehmet Emin Tuğral olacakken, Meler'in yardımcıları ise Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy olacak.
15 Ekim 2023

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, 26-27 Ekim'deki AB Liderler Zirvesi'nde genişleme planı konusunda teklifler sunacaklarını belirtti. Varhelyi, AB'nin 2030'a kadar genişleme için hazır olması gerektiğini ifade eden AB Komisyonu Başkanı Charles Michel'in sözlerini memnuniyetle karşıladığını söyledi. Varhelyi, genişleme konusunda gereksinimleri yerine getiren ülkelerin daha yakın olduğunu ve bu ülkelerin çalışmalarını hızlandırmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına zam yapılması için gerekli adımların atılacağını ifade etti. Muhalefet partilerinin emekli aylıklarına yüzde 25'lik zam oranının artırılması ve seyyanen zam yapılması için verdiği önergeler, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.
21 Ağustos 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 1'inci eleme turu rövanş maçları sonucunda Zalgiris, Rakow, Sheriff, Maccabi Haifa, Hacken, BATE Borisov, Zrinjski ve Breidablik takımları 2'nci eleme turuna yükselmeyi başardı. Maçlar farklı ülkelerden takımlar arasında oynandı ve bazıları uzatma ya da penaltılarla sonuçlandı. İlk maçların skorlarına göre değişen sonuçlar, takımların bir üst tura çıkmasını sağladı.
19 Temmuz 2023

Fenerbahçe Kulübü, dünyaca ünlü golcü oyuncu Edin Dzeko'nun sağlık kontrolleri ve transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini açıkladı. 37 yaşındaki Bosna Hersekli santrfor Edin Dzeko, son olarak İtalyan ekibi Inter'de oynuyordu ve bir süredir Fenerbahçe ile transferi konuşuluyordu.
22 Haziran 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'taki genel seçimlerde yurt dışı seçmenlerin 27 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasında 74 ülkedeki 177 temsilcilikte oy kullanabileceklerini duyurdu. Almanya, ABD, Fransa gibi ülkelerdeki temsilciliklerde oy verme işlemleri farklı tarihlerde başlayacak. Oy verme işlemleri hafta içi ve hafta sonu belirli saatler arasında gerçekleştirilecek ve randevu alınmasına gerek olmayacak. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalması durumunda ise 20-24 Mayıs tarihlerinde oy kullanılabilecek.
12 Nisan 2023

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin ilk haftası yarın başlayacak ve toplamda 23 karşılaşma oynanacak. Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvanın finallerine katılacak takımlar bu eleme turu sonucunda belirlenecek. Türkiye, D Grubu'nda ilk maçını 25 Mart Cumartesi günü Ermenistan'a karşı oynayacak. İlk hafta maçları arasında İtalya ile İngiltere arasındaki mücadele de yer alıyor.
22 Mart 2023

Türkiye'de meydana gelen çifte depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan yabancı ekiplerin bir kısmı görevlerini tamamlayarak ülkelerine dönmeye başladı. Dışişleri Bakanlığı, şu ana kadar 82 ülkeden 9 bin 46 yabancı personelin arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ekip gönderen tüm ülkelere teşekkür ederken, Ermenistan'a özel bir teşekkürde bulundu. Yabancı ekipler, Türkiye'den ayrılırken havalimanlarında alkışlarla uğurlandı ve bazıları kendi ülkelerinde çiçeklerle karşılandı.
15 Şubat 2023
İşaretlediklerim